Podróże
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: Podróże
był ktoś z was kiedyś w finlandii na dłużej i może coś powiedzieć o życiu w tym kraju?
Kolega spędził tam jakieś 2 lata, nie chwalił specjalnie kraju ani ludzi. Nie wiem w sumie co chcesz wiedzieć.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
dłużej, niż trzy dni?
niedobry bardzo kraj, za alkiem trza latać przez pół miasta i zamykają zanim się człowiek zdąży obudzić.
niedobry bardzo kraj, za alkiem trza latać przez pół miasta i zamykają zanim się człowiek zdąży obudzić.
a to akurat wiem ze (popraw jesli sie myle) sprzedają tylko od 9 do 21? i co później?:D
- Scaarph
później jak nie zrobisz zapasów albo nie masz kogoś, kto trudni się wyrobem/handlem, to jesteś w dupie :)Cthulhu pisze:a to akurat wiem ze (popraw jesli sie myle) sprzedają tylko od 9 do 21? i co później?:D
a, i kurewsko drogie alko też, przekurewsko.
Ten sam kolega powiedział mi, że gdyby alkohol sprzedawać tam normalnie, to ten naród wymarłby w tydzień :)
- Scaarph
no tak, zrozumiałe, ale z drugiej strony to mnie zawsze dziwiło - oni mają przechlej przepotężny, może nawet polaków biją pod tym względem. jak? bez całodobówek???Karkasonne pisze:Ten sam kolega powiedział mi, że gdyby alkohol sprzedawać tam normalnie, to ten naród wymarłby w tydzień :)
kobieta mi powiedziała że są pragmatyczni, robią odpowiednie zapasy wcześniej :D no i w knajpie możesz sie nadźgać kiedy tylko masz ochotę, często wygląda to tak, że tankowanie zaczynają od piątku popołudnia do niedzieli wieczorem. A nie pomyślałbym tego o finachScaarph pisze:no tak, zrozumiałe, ale z drugiej strony to mnie zawsze dziwiło - oni mają przechlej przepotężny, może nawet polaków biją pod tym względem. jak? bez całodobówek???Karkasonne pisze:Ten sam kolega powiedział mi, że gdyby alkohol sprzedawać tam normalnie, to ten naród wymarłby w tydzień :)
Siedzą w knajpach przez trzy dni. Dlaczego? No to chyba wszyscy już wiedzą. Komary.
- Scaarph
nie wiem w jakich knajpach oni tyle siedzą. jak się chciałem nadźgać jakoś po 22 czy 23, nie pamiętam już, to wszystkie już zamykali bądź nie podawali już alka.
- Scaarph
- Scaarph
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Co warto zobaczyć i które knajpy odwiedzić w Pradze? Czy są tam jakieś coffe shopy?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Szwedzi są lepsi;) Chyba już o tym kiedyś pisałem, ale opłacały im się wycieczki promami do Helmutowa na sklepy wolnocłowe. I tak czekasz w samochodzie w takim Sasnitz na prom, a tu wyjeżdża kilka busów z przyczepami, podjeżdżają pod sklep, ładują i tym samym promem do domu:D Przejebane w tej Skandynawii;)Cthulhu pisze:kobieta mi powiedziała że są pragmatyczni, robią odpowiednie zapasy wcześniej :D
'Come the Blessed Madness'