Macie na youtubie kilka kawałków:
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Dobre skojarzenie - nie ma lasu, w którym w nocy słuchać tysiące niezidentyfikowanych dźwięków, a za każdym drzewem czyha złowrogi cień, nie ma zapachu stęchłych piwnic, skrywających rytualne obrzędy. Jest ciemno i ponuro, ale nogi nie zapadają się w miękkim igliwiu, słychać stukot obcasów - chodniki są równe, ulice szerokie i czyste, budynki strzeliste i eleganckie.Random Apex pisze:czuć w tym przyjemny dla ucha post-black metal rodem z miasta.
właśnie tak jeszcze przed tym INCANTATION, na którym pewnie zawieszę się na dłużej, staram się posłuchać innych płyt, które zakupiłem w ubiegłym roku i albo ich w ogóle nie przesłuchałem, albo bardzo powierzchownie...Kurt pisze:To masz czas na to a na Incantation nie? :D
Przyznaję, że trochę głupio mi się zrobiło, że jedyny merytoryczny post w spawie tej płyty napisała kobieta :( Chyba wystawie to CD na allegro :))Kurt pisze:Olej to i sprawdzaj ostatnie Incantation, a nie się szyszkowym post-black metalem zajmujesz.
Takich głupot to w ogóle pod uwagę nie biorę. Z tego co na tym forum pisano to i ostatni CIANIDE miał być zaledwie przyzwoity, a okazał się zajebisty. Widziałem w ubiegłym roku INCANTATION na żywo i wiem, że są w znakomitej formie. Celowo przedłużam ejakulację zwlekając z defloracją tego CD :) Choć dziś jestem zdeterminowany, żeby to zrobić bo pod koniec tygodnia rozpoczynam seks tantryczny z nowym Voivod, który zapewne potrwa kilka ładnych tygodni, jeśli nie miesięcy :)Kurt pisze:Nie mają racji Ci, którzy twierdzą, że jest (ostatnia płyta Incantation) zaledwie przyzwoita.
Jakie ładne skojarzenia, mam bardzo podobne, tylko dodaję gdzieniegdzie deszcz i światła latarni - klimat jak ta lala.Maria Konopnicka pisze:Dobre skojarzenie - nie ma lasu, w którym w nocy słuchać tysiące niezidentyfikowanych dźwięków, a za każdym drzewem czyha złowrogi cień, nie ma zapachu stęchłych piwnic, skrywających rytualne obrzędy. Jest ciemno i ponuro, ale nogi nie zapadają się w miękkim igliwiu, słychać stukot obcasów - chodniki są równe, ulice szerokie i czyste, budynki strzeliste i eleganckie.Random Apex pisze:czuć w tym przyjemny dla ucha post-black metal rodem z miasta.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
też prawda... :)Lykantrop pisze:Masz aż 11 postów w temacie, nie narzekaj. W tematach o moich kapelach nie ma nawet 2-3 postów, a grają nieporównywalnie lepiej od jakichś post black metalowców z Posthum :)
Chyba Cię po tym spacerze na drinka zaproszę. :)Random Apex pisze: gdy mam nastrój ambitnochłonny, to puszczam sobie Godflesh, Nadję, ostatnio odkryłam w końcu The Angelic Process, lubię posłuchać też Sunn O))), przekonuję się powoli do Earth i do Jesu, ale idzie mi to ciężko.
Nie mam 16 lat, tego już się nauczyłem :)Random Apex pisze:Nie wierz nigdy kobiecie...
na forum metalowym to ja nawet nie wierzę w to co sam piszę :)Random Apex pisze:na forum metalowym :-)
...i do tego jeszcze uroczo skromna :) Lubisz gotować ?Random Apex pisze:a tak na serio - pisać o tych zespołach nie będę na forum, bo są tutaj ludzie, którzy wiedzą o wiele więcej ode mnie i są lepiej poinformowani, są większymi fanami i do tego mają większą wiedzę kontekstową ;-) niż ja.
Myślę, że nie warto nic planować ;) Samo się potoczy...Random Apex pisze:Wolę popisać sobie o post-blackowych hipsterskich brzmieniach i to lubię, więc o tym możemy pogadać na spacerze