VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
-
535
Re: VOIVOD
Mi wiele płyt Voivod kojarzy się z wakacjami, więc poddaję się, choć sekcja rzeźbi momentami okrutnie. To jakieś wakacje w kamieniołomach chyba...
Edit
Gdzie są kurwa te płyty!?!
Edit
Gdzie są kurwa te płyty!?!
-
RippingHeadache
- weteran forumowych bitew
Takie wrażenie to sprawiała na mnie ta płyta gdy słuchałem jej dotąd ze streama i mp3. Kiedy słucham jej z winylu, na prawdziwym sprzęcie ;), jest tak jak napisał 535: tej lekkości nie ma tu ani grama. Jest bardzo gęsto grająca perkusja, potężny blower bass Blacky'ego, wcale nie taka sucha gitara i naprawdę będący w formie Snake. Każdy z czwórki daje tu od siebie bardzo dużo, płyta jest więc gęsta (cały czas coś się dzieje, zmienia) i do tego brzmi dość potężnie (mp3 i stream to pod tym względem śmiech na sali). To zdecydowanie nie jest "lekka" płyta, choć przyznaję raz jeszcze, że początkowo też miałem takie wrażenie.Drone pisze:Choć jako całość płyta sprawia wrażenie lekkiej, pop-rockowej produkcji o nieco wakacyjnym klimacie.
-
Maria Konopnicka
Nie wyobrażam sobie by Voivod nagrał tak słabą płytę...Drone pisze:Ja na razie mogę śmiało postawić 6/10.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Nie slyszales s/t?
-
RippingHeadache
S/t to bardzo dobra płyta.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Mocno srednia w najlepszym wypadku, a obok reszty ich plyt nawet nie stala
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Calkiem niedawno. Podobny problem co z Same Difference z nia mam, tak w sumie.
- mad
Świetna płyta. Słucham na razie z mpchujek, to nie wypowiem się na temat brzmienia, ale muzycznie, kompozycyjnie, aranżacyjnie jest dobrze. Takie płyty przywracają mi mocno nadwątloną wiarę w metal. Po katastrofalnie złym roku 2012, kiedy to ukazały się najwyżej 3 przyzwoite płyty, może w 2013 będzie lepiej.
-
535
Kiedyś uległem chyba jakiemuś zbiorowemu omamowi, że Voivod, to słaba, a właściwie chujowa płyta. Im częściej do niej wracam, tym bardziej się dziwię jak to się mogło stać. Znakomite wokale i przynajmniej dobre kompozycje. Ta płyta to poziom nieosiągalny dla większości kapel metalowych.
- Riven
- Kontakt:
Jakby cala była na poziomie Gasmask Revival i We Carry On, to bylaby genialna :)
this is a land of wolves now
-
535
Proszę Pana, ale przecież są jeszcze Facing Up, znakomity Blame Us, Real Again?, doskonały Rebel Robot, by wymienić tylko te. We Carry On to raczej ten średniak właśnie. Przynajmniej ja tak to słyszę.Riven pisze:Jakby cala była na poziomie Gasmask Revival i We Carry On, to bylaby genialna :)
-
BOLEK
w od różnieniu od innych elokwentnych wypowiedzi kolegów z forum twierdzę iż powyższy zespół nagrał najlepszy materiał muzyczny w XXI wieku
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
-
535
Odliczając wiadomy tytuł, to może być prawda, ale nie przesądzajmy sprawy. Jutro dorwę (jak w 1974, Hank Uriah Heep ) oryginał, to będę bliższy objawienia.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
dajeszmad pisze:Świetna płyta. Słucham na razie z mpchujek, to nie wypowiem się na temat brzmienia, ale muzycznie, kompozycyjnie, aranżacyjnie jest dobrze. Takie płyty przywracają mi mocno nadwątloną wiarę w metal. Po katastrofalnie złym roku 2012, kiedy to ukazały się najwyżej 3 przyzwoite płyty, może w 2013 będzie lepiej.
Coś tam było! Człowiek!
- Riven
- Kontakt:
535 pisze:Proszę Pana, ale przecież są jeszcze Facing Up, znakomity Blame Us, Real Again?, doskonały Rebel Robot, by wymienić tylko te. We Carry On to raczej ten średniak właśnie. Przynajmniej ja tak to słyszę.Riven pisze:Jakby cala była na poziomie Gasmask Revival i We Carry On, to bylaby genialna :)
Uwielbiam we carry on. Prosty, bezpretensjonalny rockowy wygar. Ale ok. Co do tego nieszczesnego 6/10 - jeśli War and Pain zasługuje na dziesiątkę, to taka ocena dla self titled wydaje mi się adekwatna i wcale nie krzywdzaca. To wciąż niezły krążek.
-
RippingHeadache
S/t daję 9/10. Dla mnie to jest znakomita rockowa płyta z hard rockowymi naleciałościami. Proste jak na Voivod kawałki, chwytliwe i doskonale wyprodukowane oraz co ważne, przyprawione dobrymi, życiowymi tekstami dojrzałego faceta.
Najsłabsze - co nie znaczy że złe! - płyty Voivod to dla mnie "Rrroooaaarrr", "Phobos" i "Negatron". Dwie ostatnie to w sumie pół-Voivod więc nic dziwnego, że wyszły jak wyszły (teraz pewnie zostanę zgładzony ;) ).
Najsłabsze - co nie znaczy że złe! - płyty Voivod to dla mnie "Rrroooaaarrr", "Phobos" i "Negatron". Dwie ostatnie to w sumie pół-Voivod więc nic dziwnego, że wyszły jak wyszły (teraz pewnie zostanę zgładzony ;) ).
- Riven
- Kontakt:
Infini znacznie lepsza ;). Poza tym dlaczego pół Voivod?
Z tym Phobos to faktycznie ciężka sprawa :).
Z tym Phobos to faktycznie ciężka sprawa :).
-
535
Nie ma tak dobrze. Ktoś musi być ostatni i jest to Voivod. Najsłabsza z dobrych, pal licho oceny, to nie jazda figurowa na lodzie. Poza tym, czy poważnie wygląda 12/10? Bo przecież to jest adekwatna nota dla KT, czy DH, by wspomnieć tylko o tych.