VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Re: VOIVOD
leci drugi raz i już wiem, że jeszcze wiele razy będę tego słuchał. brzmienie gitar wspaniałe, znakomite wokale (!), solówek na razie nie zarejestrowałem - nie wiem, nie słyszałem, nie zwróciłem uwagi, widocznie nie są irytujące ani nie jest ich za dużo.
-
RippingHeadache
- weteran forumowych bitew
Do mnie właśnie przyszło zawiadomienie z CM: dostawa w poniedziałek.Riven pisze:A, no dlatego pytałem - czekamy na nasze boxy wlasnie z CM i jeszcze , z tego co wiem, zadnego info o wysylce nie było.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
aha
@mistrz
dokładnie, solowek jest bardzo niewiele, nie rozumiem histerii
@mistrz
dokładnie, solowek jest bardzo niewiele, nie rozumiem histerii
this is a land of wolves now
- jaszyn
- postuje jak opętany!
widzę, że wszyscy prawie wymiękli ale opinie raczej pozytywne, twardy jestem, czekam na płytę:)
- Raagoon
Mi wychodzi że przeszło 6 lat, ale to mogą być tylko pomówienia.Pteroczłek pisze: w międzyczasie chyba odkopię sobie "Hopeless hopes" Martyra - wieki nie słuchałem, a to chyba był całkiem przyjemny materiał.
No to pora odpalić nowego wojewodę. Czy lepiej Martyr? Martyr.
-
RippingHeadache
Dostałem winyle z Nuclear Blast. Płyta wydana jest naprawdę elegancko: ciężki winyl, gatefold z dużą fotą kapeli w środku, grafika z frontu w formacie LP prezentuje się znacznie lepiej niż te miniaturki w necie, koperty zawierają dodatkowe grafiki w tle pod tekstami. No i to, co najważniejsze: naprawdę dobre brzmienie. Nie mam do tej płyty obecnie żadnych zastrzeżeń. ;)
-
535
Morduję kolejny raz. Na ten moment jednego jestem pewien. Jest lepiej, niż się spodziewałem. Bas w połączeniu z garami daje bardzo konkretne pierdolnięcie, które jawnie przeczy pogłoskom, że płyta jest "lekka, fajna, przyjemna, grzeczna"...Chyba, że słuchacie tych mptrójek z komórek, wtedy przepraszam.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Ja mam JEDYNE zastrzeżenie: solówki. Gdyby nie były tak równiutko grane w tonacji, tylko zabrudzone i rozjechane, byłoby IDEALNIE. Brzmienie płyty doskonałe, zwłaszcza basu, który brzmi jak nagrywany na lampowym wzmaku lub efekcie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Riven
- Kontakt:
I perkusja. Potezna, dudniaca, ale jednocześnie wycofana - zupełnie niedzisiejsza. Do produkcji nie można mieć zastrzezen.
-
535
Mi się solówki podobają, są dodatkiem, nie są nachalne, nie drażnią, a Away napierdala jak młotem w kuźni...
- Drone
Choć jako całość płyta sprawia wrażenie lekkiej, pop-rockowej produkcji o nieco wakacyjnym klimacie. Gdy będę jechał na urlop na Księżyc, na pewno będę słuchał nowego VOIVOD.
- Drone
Sorry, ale "Angel Rat" to najbardziej ponura i złowroga płyta VOIVOD tak naprawdę.
- Riven
- Kontakt:
No wlasnie, to jest zajebiste - spory paradoks. Z jednej strony riffy kolorowe jak na okładce, jakies indiańskie przytupy i masa optymistycznych melodii, z drugiej strony momentami nieprzyjemna wręcz produkcja i kurewsko ciezki groove. Jest zajebiscie - plyta rosnie z każdym przesłuchaniem. Powiem szczerze, ze na to w ogole nie liczyłem, żeby sobie nie robic zawodu - a tu proszę. No i te akcenty rodem z Phobos nalozone na Dimension Hatross (np. Empathy for the Enemy - 3:30). Chcialem dac 7/10, ale chyba mnie pojebalo:)Drone pisze:Choć jako całość płyta sprawia wrażenie lekkiej, pop-rockowej produkcji o nieco wakacyjnym klimacie. Gdy będę jechał na urlop na Księżyc, na pewno będę słuchał nowego VOIVOD.
@Drone
nie przesadzaj - w temacie Angel Rat mow raczej o pesymizmie i gorzkiej refleksji - ale od zlowrogosci i mroku jest Phobos (i w nieco mniejszym stopniu Negatron).
- Drone
-
535
Dlatego wspomniałem o pozorach. Natomiast jeżeli chodzi o Target Earth to nie słyszę tej "lekkiej wakacyjności", więc nie wiem o czym myślisz. Chyba że...Nastąpiła pomyłka i zassałeś niewłaściwy plik. Zdarzają się żartownisie. Jeżeli słuchasz tego ,Drone pisze:Sorry, ale "Angel Rat" to najbardziej ponura i złowroga płyta VOIVOD tak naprawdę.
TO NIE JEST NOWA PŁYTA VOIVOD!!!
- Riven
- Kontakt:
@Drone
:D
@535
Ale Drone ma trochę racji z ta wakacyjnoscia, Warchaic to doskonaly soundtrack na wczasy na Europie.
:D
@535
Ale Drone ma trochę racji z ta wakacyjnoscia, Warchaic to doskonaly soundtrack na wczasy na Europie.
- Drone
@535
Jeżeli tak kojarzy Ci się wakacyjny klimat, to szczerze współczuję :)
-
535
No nie. Przecież Ty to zassałeś i twierdzisz, że to nowe oblicze V.Drone pisze:@535
- Drone
Zobacz, największy ekspert od VOIVOD na forum, Riven, też pisze, że kojarzy mu się ta płyta z wakacjami. Nie broń się tak - słońce też jest dla ludzi :)