VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Re: VOIVOD
Czekam z odsłuchem na cd, ale z tego co widzę, chyba się nie zawiodę na tej płytce :) Ciekaw jestem jak wypadł Mongrain i w międzyczasie chyba odkopię sobie "Hopeless hopes" Martyra - wieki nie słuchałem, a to chyba był całkiem przyjemny materiał.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Jeśli Hopeless Hopes jest bardzo dobry, to Feeding the Abscess jest świetny. Zdecydowanie polecam jeśli nie słyszałeś. Właśnie odpalam i od początku czuję mrowienie między palcami.
support music, not rumors
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
solowki słowkami, ale slyszycie Phobos w Empathy for the enemy? jakby było tego więcej, to musiałbym od razu dać dziesiątkę ;).
this is a land of wolves now
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Tak, jest trochę "Phobos" w paru miejscach. Paradoksalnie - choć płyta jest lekka - najmniej tu chyba tego ponurego klimatu z "Angel Rat".
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Rattlehead
hehehe, a mnie właśnie Empathy for the enemy najbardziej podchodzi pod Angel Rat, fajnie.
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
O, w takim razie rozejrzę się za tym :) Pamiętam, że kawałki, które gdzieś tam były oficjalnie udostępnione w okoliach premiery faktycznie były znakomite... Zresztą omnio.pl miało to w ofercie i chyba nawet w przyzwoitej cenie, ale to juz w okresie kiedy postawiłem sobie za punkt honoru nie zostawić więcej pieniędzy w tym sklepie. Teraz trochę żałuję, bo może to akurat była jedna z płyt, którą mieli na stanie :)Rattlehead pisze:Jeśli Hopeless Hopes jest bardzo dobry, to Feeding the Abscess jest świetny. Zdecydowanie polecam jeśli nie słyszałeś. Właśnie odpalam i od początku czuję mrowienie między palcami.
- Rattlehead
Warto się rozejrzeć. Nie pamiętam gdzie swoją sztukę zakupiłem, ale całkiem możliwe że był to właśnie Omnio.
-
535
Też tak to słyszę. Natomiast "morderczy" Phobos z tego co pamiętam, najmocniej wkracza od około 4:30 w Resistance.Rattlehead pisze:... a mnie właśnie Empathy for the enemy najbardziej podchodzi pod Angel Rat...
- Harlequin
Kurcze, musze chyba wycofać co nieco złego co powiedziałem o tej płycie wczoraj. Puściłem sobie ją dziś z podejściem "po prostu się wczuj i olej oczekiwania" i musze powiedzieć, ze drugi odsłuch zaraz sie skończy, a mi słucha się tej płyty wybornie i pewno jeszcze ze 2 razy poleci przez ten czas jak w pracy siedze.
Ok, ameryki nie odkryli, ale to naprawde bardzo zgrabna synteza dotychczasowej twórczości. Najważniejsze jednak to, że materiał brzmi świeżo i nie jest wymuszony. Bardziej mi się podoba od 3 ostatnich płyt.
Ok, ameryki nie odkryli, ale to naprawde bardzo zgrabna synteza dotychczasowej twórczości. Najważniejsze jednak to, że materiał brzmi świeżo i nie jest wymuszony. Bardziej mi się podoba od 3 ostatnich płyt.
- Riven
- Kontakt:
infini raczej nie przeskoczy, ale ma szansę uplasowac się tuż za nią.
- Harlequin
Pteroczłek pisze:O, w takim razie rozejrzę się za tym :) Pamiętam, że kawałki, które gdzieś tam były oficjalnie udostępnione w okoliach premiery faktycznie były znakomite... Zresztą omnio.pl miało to w ofercie i chyba nawet w przyzwoitej cenie, ale to juz w okresie kiedy postawiłem sobie za punkt honoru nie zostawić więcej pieniędzy w tym sklepie. Teraz trochę żałuję, bo może to akurat była jedna z płyt, którą mieli na stanie :)Rattlehead pisze:Jeśli Hopeless Hopes jest bardzo dobry, to Feeding the Abscess jest świetny. Zdecydowanie polecam jeśli nie słyszałeś. Właśnie odpalam i od początku czuję mrowienie między palcami.
Wex podpytaj na alledrogo kolesia o nicku Werdan, on kiedys handlował dużo kanadyjską muzą i ja tez kiedyś brałem os niego i feeding the abscess i warp zone. Możliwe, że jeszcze coś ma na stanie.
- Rattlehead
a solo od 2:52 żywcem wyjęte z Death - Symbolic, seryjnie tak mi się skojarzyło już po pierwszym odsłuchu :)535 pisze:Też tak to słyszę. Natomiast "morderczy" Phobos z tego co pamiętam, najmocniej wkracza od około 4:30 w Resistance.Rattlehead pisze:... a mnie właśnie Empathy for the enemy najbardziej podchodzi pod Angel Rat...
- Riven
- Kontakt:
Dochodze do wniosku, ze na tej plycie najwięcej slychac Dimension Hatross i wlasnie Phobos, choć ten drugi aspekt jest mniej oczywisty ze względu na kompletnie inne brzmienie gitary. Ale po kilku odsluchac to wychodzi na wierzch.
Solowki rzeczywiście mocno pod Death, i Megadeth z RIP.
Solowki rzeczywiście mocno pod Death, i Megadeth z RIP.
-
Holi
- w mackach Zła
jak słychać dużo Dimension Hatross to mnie to pasuje i to bardzo !!
- Riven
- Kontakt:
wiem już z czym kojarzy mi się brzmienie gitary - Mental Funeral :) Suche i szorstkie podobnie jak tam. Poczatek Defiance brzmi jak Autopsy, hehe.
-
Maria Konopnicka
Słucham właśnie Franka Zappy i zaczynam również dostrzegać wpływy wczesnego Autopsy...
- Riven
- Kontakt:
- Dragazes
- w mackach Zła
Kto będzie dystrybutorem Target Earth w Polsce?
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.