Też uwielbiam tę płytę, ale jednak Infini przypasowała mi jeszcze bardziej. Specjalnie nie upierałbym się jednak, że jest lepsza.nicram pisze:Choć z tego samego okresu to zupełnie inna. Uwielbiam każdą sekundę Katorz! Uważam, że jest to najlepszy album Voivod z lat 2003-2009.
VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Maria Konopnicka
Re: VOIVOD
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
A to nowa już miała swoją premierę, że wszyscy ją znają? Myślałem, że wychodzi za dwa dni...:-)Drone pisze:"Katorz" jest płytą znakomitą, podobnie jak "Infini". S/t jest słabsza zdecydowanie.
A nowa... hm.
all the monsters will break your heart
- Riven
- Kontakt:
Jest oficjalny streaming. Co do katorz, w takim razie jutro nadrobie.
this is a land of wolves now
-
Maria Konopnicka
Pewnie wyciekła już do netu. Ja spokojnie poczekam - usiądę na kanapie, zdejmę z płyty folię, przejrzę książeczkę, powącham farbę drukarską, włożę płytę do odtwarzacza i sekunda po sekundzie uważnie wchłonę każdą nutę, która wydobędzie się z moich kolumn. Parę razy złamałem się i przesłuchałem długo oczekiwane płyty przed premierą i powiem, że już nigdy tego nie zrobię. Posłuchać w necie to można z ciekawości nowych płyt Satyricon, ale wciąż istnieją zespoły, które należy traktować poważnie i z czcią nabożną.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
- Riven
- Kontakt:
Jakby ktoś jeszcze nie wiedział - tutaj można legalnie posluchac Target Earth:
http://music.cbc.ca/#/blogs/2013/1/Voiv ... bum-stream
http://music.cbc.ca/#/blogs/2013/1/Voiv ... bum-stream
- Nerwowy
- mistrz forumowej ceremonii
Przecież to w ogóle nie brzmi...
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Zenek
- weteran forumowych bitew
- Riven
- Kontakt:
pisales kiedyś ze killing technology ma zjebane brzmienie, chyba. możesz wyjść.
- Zenek
fanboj :) Słucham tego streama i w sumie to po śmierci Piggy'ego będzie najlepszy album. Sola tylko takie a'la wczesny Friedman dziwnie pasują do całości.

- Riven
- Kontakt:
fanboje nie daja płytom swoich idoli 6/10 :). ide po baterie do sklepu i zaraz będę dementowal malmsteemow. może plyta jest zachowawcza i bezpieczna, może będzie kiepska (tj. 7/10 - nizej nie przewiduje)... ale na pewno nie ma tam pedalstwa
- Drone
Badam dalej - jedno wiem: za dużo solówek. Gdyby je wywalić, byłoby naprawdę dobrze. Niepotrzebne te popisy zahaczające o jakieś melo-elo. Mongrain perfekcyjnie odtwarza riffy Piggiego, ale od siebie dodaje te nieszczęsne, klasyczne solówki.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Drone
Nie jest źle, brzmienie mi się bardzo podoba, zwłaszcza bas. Ale jeden wniosek: Mongrain jest ZBYT DOBRYM gitarzystą do VOIVOD - tu trzeba było zatrudnić jakiegoś galaktycznego brudasa, który nigdy by sobie nie pozwolił na takie zagrywki jak ta "Warchaic" od 4:40, tylko by siepał jakiś krzywy i jazgotliwy riff w szaleńczej manierze.
- manieczki
Drone, to prawda co o Tobie piszą?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zenek
Pamiętam, że jakiś czas po śmierci Piggy'ego panowie z Voivod twierdzili, że jakby się mieli reaktywować to tylko i wyłącznie z Andreasem Kisserem z Sepultury. On ze swoimi solami by pasował idealnie. :) Tak jak pisze Drone, riffy odtwarzane idealnie, tylko momentami te sola się gryzą, tak czy siak, słucha się super.

-
535
Najlepszy moment na płycie.Drone pisze:Nie jest źle, brzmienie mi się bardzo podoba, zwłaszcza bas. Ale jeden wniosek: Mongrain jest ZBYT DOBRYM gitarzystą do VOIVOD - tu trzeba było zatrudnić jakiegoś galaktycznego brudasa, który nigdy by sobie nie pozwolił na takie zagrywki jak ta "Warchaic" od 4:40, tylko by siepał jakiś krzywy i jazgotliwy riff w szaleńczej manierze.
- Riven
- Kontakt:
Przeciez Piggy gral ubertechnicznie i strasznie czysto, a zdaje się, ze ten album ma nawiazywac do tego wlasnie okresu. No coz - za chwile odpalam.
- Drone
?manieczki pisze:Drone, to prawda co o Tobie piszą?
- manieczki
No,że w warzywniaku robisz!!!:-)))
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Drone