Podróże

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: Podróże

13-01-2013, 13:05

nic.

serio. chyba, ze atrakcja jest dla Ciebie centrum handlowe (mowie o manufakturze, która w swojej kategorii jest naprawdę zajebistym kompleksem ze względu na architekturę pofabryczna - ale... eee ;)).

no ale miasto podobno ma "klimat", lol (czyt. syf, rozjebane ulice, menelstwo i bandziory). można się za to fajnie najebac, jak będziesz to daj znac ;).

edit: zdaje się, ze ta wystawa jest w ms2, a wiec w ramach manufaktury. no, to za jednym zamachem zwiedzisz glowna atrakcje turystyczna naszego pięknego miasta.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

13-01-2013, 14:42

Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-01-2013, 14:49

najsmieszniejsza była reakcja cudownej pani prezydent, która wcześniej zablysnela takimi popisami jak ceremonialne otwieranie przejścia dla pieszych, i która chciała zdaje się pozywac tego szmatławca do sądu. chyba nie slyszala nigdy o Streisand Effect
Cthulhu

13-01-2013, 15:29

Kingu pisze:Po ile Chorwatki?
a nie wiem nawet, od kiedy przykumałem sobie tu finke (sic) nie zawracam sobie gitary chorwatkami. ale przyznać trzeba: wyglądają przezajebiście, tu to są dopiero kobity!
Kingu pisze: Jedziesz na ten fest to Belgradu?
viewtopic.php?f=8&t=12806
O kurwa, nie słyszałem nic wcześniej.. Wygląda to bardzo ciekawe, do rozważenia w moim przypadku
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

13-01-2013, 16:33

witchfinder pisze:Słuchajcie, takie głupie pytanie ("Podróże" :D), jest coś ciekawego do zobaczenia w Łodzi? :D Planuję się przejechać gdzieś w lutym na tą wystawę z Picassem i zastanawiam się, czy jest tam coś interesującego jeszcze :D
Przejdz się po prostu po mieście. Księży Młyn, okolice starego miasta. Chlon lekko nadgnily klimat dawnej potęgi przemysłowej.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-01-2013, 16:39

Stare Miasto, no blagam :D

Klimat...no klimat jest. Ale nie dawnej potęgi przemyslowej - bo po tej zostały przeważnie napawające smutkiem slady (od tego jest pare wyjatkow, ale sa na tyle rzadkie, ze tylko podkreslaja zalosc okolicy) - tylko zaniedbania, zlego zarzadzania i ogolnej bylejakości. A w nocy w centrum rozrywki, czyli na słynnej ulicy Piotrkowskiej, to w ogole jest przebojowy klimat! Ech... chciałoby się lubic rodzinne miasto.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

13-01-2013, 16:41

Lolz, jaki hejter :D
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-01-2013, 16:44

ja nie rozumiem czemu tak tego syfu bronisz. przeciez duzo jezdzisz po swiecie, to wiesz jak wygladaja cywilizowane miasta. stare miasto - serio uważasz ze to miejsce w ogole można nazwac takim mianem?

"lekko nadgnily klimat" - to tak, jakby znaleźć na tyle zamrażarki kawalek miesa przeterminowany o miesiąc i powiedzieć "eee, jeszcze nie chodzi sam, można zjeść " :D
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

13-01-2013, 16:51

Riven pisze:ja nie rozumiem czemu tak tego syfu bronisz. przeciez duzo jezdzisz po swiecie, to wiesz jak wygladaja cywilizowane miasta. stare miasto - serio uważasz ze to miejsce w ogole można nazwac takim mianem?

"lekko nadgnily klimat" - to tak, jakby znaleźć na tyle zamrażarki kawalek miesa przeterminowany o miesiąc i powiedzieć "eee, jeszcze nie chodzi sam, można zjeść " :D
Nie bronie syfu, syf należy uprzatnac, bronie miasta, ktore uwielbiam za klimat. Zresztą cała masa ludzi przyjezdza to miasto ogladac. I podoba im sie. Jak jest cieplo to nie ma w zasadzie dnia zebym nie musial turystow omijac wychodzac z domu.

Jeżdżę po swiecie, i zdziwilbys sie, ale w najfajniejszych miastach jest jeszcze wiekszy syf. Metro w NY w sobotni wieczor to czysta Sodomnia iGomorjia.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-01-2013, 16:58

jasne, ale to jest inna sprawa. Przykladowo w Lodzi nigdy nie widziałem takiego syfu jak latem w Paryzu w pewnych miejscach - np. przez cala szerokość kilkumetrowego chodnika rozjebani w poprzek menele spiacy w kaluzy moczu... Nie mowiac o podobnym smrodzie roznoszącym się wzdłuż brzegu Sekwany. Dlatego do Paryza najlepiej jechać w październiku - turystow 100x mniej (dosłownie), nie smierdzi , a pogoda jeszcze ladna :).

Ale tu nie o to chodzi. Na pewno sa gorsze miasta w Polsce. Ale jak ktoś mowi o niepowtarzalnym pofabrycznym klimacie Lodzi, a ja sobie przypomnę jak wygląda piotrkowska.. Przeciez niektóre z tych obdartych kamienic wygladaja jakby się miały zaraz zawalić. Nie mowiac o poziomie bezpieczeństwa na ulicach, wystarczy trochę odbic z glownych "szlakow" (albo i nie) i może być wesoło. Mi to tak naprawdę nie przeszkadza, cale zycie tam spedzilem, przyzwyczaiłem się. Ale az zal patrzeć jak miasto z tak zajebistym potencjalem historycznym i kulturalnym zwyczajnie gnije.

No , ale trzeba było wyjebac camerimage.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

13-01-2013, 17:01

Czepiasz się Piotrkowskiej, ale pewne rzeczy są ciężkie w realizacji. To jeden z najdluzszych deptakow świata w baaaaardzo biednym miescie. Jakby biednych, których ledwo na czynsz stać + patoli przenieść na jakies obrzeza, kamienice sprzedac deweloperom pod rewitalizacje to moze by cos ruszylo. Problemem jest zbyt mala sila bata wobec praw mieszkańców.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-01-2013, 17:03

Jakby biednych, których ledwo na czynsz stać + patoli przenieść na jakies obrzeza, kamienice sprzedac deweloperom pod rewitalizacje to moze by cos ruszylo.
dokładnie tak. zresztą wlasnie niektóre pojedyncze kamienice wyremontowano - i jak to wyglada niesamowicie. no ale zaraz obok rudera, i czar pryska.
535

13-01-2013, 17:14

Niestety, Dziesięcioleci zaniedbań, nie da się nadrobić w krótkim czasie. To fizycznie niewykonalne, pomijając taki drobiazg jak góra pieniędzy która jest do tego potrzebna. Z drugiej strony nie ma co narzekać, biorąc pod uwagę miejsce w którym się kiedyś znajdowaliśmy.
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

13-01-2013, 17:29

Ja ostatnio chłonąłem klimat Łodzi - nabawiłbym się w tym mieście depresji zapewne gdybym musiał tam mieszkać. Fajne, żeby to zobaczyć i spróbować poczuć, ale nie mam ochoty wracać :)
Grrrówno!
Cthulhu

13-01-2013, 17:54

Plasfodeur pisze:Ja ostatnio chłonąłem klimat Łodzi - nabawiłbym się w tym mieście depresji zapewne gdybym musiał tam mieszkać. Fajne, żeby to zobaczyć i spróbować poczuć, ale nie mam ochoty wracać :)
mam dokładnie tak samo z Katowicami. Wytrzymałem tam 2 lata po czym... spierdoliłem :(
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

13-01-2013, 18:09

Cthulhu pisze:
Plasfodeur pisze:Ja ostatnio chłonąłem klimat Łodzi - nabawiłbym się w tym mieście depresji zapewne gdybym musiał tam mieszkać. Fajne, żeby to zobaczyć i spróbować poczuć, ale nie mam ochoty wracać :)
mam dokładnie tak samo z Katowicami. Wytrzymałem tam 2 lata po czym... spierdoliłem :(
To już długo, można konopny krawat wiązać ;)
Grrrówno!
Awatar użytkownika
maciek z klanu

14-01-2013, 19:32

Cthulhu pisze:

WTF? na Bogucicach mieszkales?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Cthulhu

14-01-2013, 23:30

nie, właściwie to mieszkałem w ścisłym centrum, ale i tak wymiękłem
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

15-01-2013, 19:30

Morph pisze: bronie miasta, ktore uwielbiam za klimat.
http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/1691 ... ,id,t.html

:DD

a tak naprawdę to mało smieszny news. kurwa.
Awatar użytkownika
witchfinder
weteran forumowych bitew

15-01-2013, 19:43

Dzięki chłopaki za info! : )
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
ODPOWIEDZ