VOIVOD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jaszyn
postuje jak opętany!

Re: VOIVOD

01-01-2013, 23:39

nan pisze:no ale "In the Wake..." to trochę kalka debiutu, fajna, ale jednak efektu zaskoczenia brak
no i właasnie o to mi chodzi
Awatar użytkownika
jaszyn
postuje jak opętany!

01-01-2013, 23:39

Riven pisze:Headcrab, posluchaj, chociaz ja bym zapodal Red na poczatek :).
no Red dla metalowca na początek najlepsze
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

01-01-2013, 23:52

no wlasnie tez mi sie tak wydaje. a co do posejdona to nigdy nie skumalem magii, cenie i lubie ale tylko tyle niestety
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

01-01-2013, 23:56

Kalka nie kalka, odpowiednika Devil's Triangle na debiucie nie ma, a za ten tylko utwór warto tę płytę pokochać bezgranicznie ;)
The madness and the damage done.
nan
postuje jak opętany!

02-01-2013, 00:12

No tam pojechali srogo, ale potem (na kolejnych płytach czyli) dojebali lepiej moim zdaniem. Co nie zmienia faktu, że chyba se puszczę Posejdona do snu.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-01-2013, 18:57

Obrazek

dzis - 30. urodziny. zdrowie trzeba wypic. bynajmniej nie mineralka
Awatar użytkownika
jaszyn
postuje jak opętany!

08-01-2013, 20:40

jakoś nigdy się nie spotkałem z datą 8 stycznia 1983 roku jako data powstania zespołu ale jeżeli tak jest to nieświadomie trochę uczciłem tę rocznicę bo dosłownie przed chwilą skończył się Morgoth Invasion:)
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

08-01-2013, 21:40

Riven pisze:Obrazek

to zdjęcie jest bardzo kontrowersyjne...
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

08-01-2013, 22:21

jaszyn pisze:
Czemu najlepsze? Ja jadę z KC chronologicznie, jak na razie jestem przy dwójce i jestem zadowolony.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-01-2013, 04:03

Bloodcult pisze:
Riven pisze:Obrazek

to zdjęcie jest bardzo kontrowersyjne...
wiem, nie mów nic ;D
Awatar użytkownika
jaszyn
postuje jak opętany!

09-01-2013, 19:24

Headcrab pisze:
jaszyn pisze:
Czemu najlepsze? Ja jadę z KC chronologicznie, jak na razie jestem przy dwójce i jestem zadowolony.
No i bardzo dobrze, że lecisz chronologicznie, ich dyskografię tak właśnie powinno się poznawać. Jak dojdziesz do Red to sam zobaczysz dlaczego najlepsze na początek dla przeciętnego metalowca, tak mi się przynajmniej wydaje gdyż wcześniejsze płyty mogą być dla niektórych nie do przejścia;)
Baton
weteran forumowych bitew

09-01-2013, 19:53

jaszyn pisze:Jak dojdziesz do Red to sam zobaczysz dlaczego najlepsze na początek dla przeciętnego metalowca, tak mi się przynajmniej wydaje gdyż wcześniejsze płyty mogą być dla niektórych nie do przejścia;)
Ale dlaczego? Cały czas mam wrażenie, że wszyscy powtarzają bezrefleksyjnie teze rzuconą gdzieś, kiedyś, nie wiadomo przez kogo. Co w tym Red jest takiego "metalhead-friendly"? Może pierwszy numer ewentualnie, bo są konkretne riffy, ale dalej? Fallen Angel? No nigga, plz. Dla przeciętnego metalowca bardziej strawny wydaje mi się raczej THRAK niż Red. Inna bajka, że ja się do Red bardzo długo przekonywałem (a debiut łyknąłem od razu i bez problemu) więc może mam jakąs inną optykę, nie wiem. Zawsze mi się ten album strasznie nudny i kompletnie bez klimatu wydawał, minęło trochę czasu zanim powyciągałem gówno z uszu i załapałem jego wielkość.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-01-2013, 19:58

ja tak zasugerowalem, bo wraz z debiutem, Red zaskoczył mi najszybciej
Awatar użytkownika
jaszyn
postuje jak opętany!

09-01-2013, 20:09

Baton pisze:
jaszyn pisze:Jak dojdziesz do Red to sam zobaczysz dlaczego najlepsze na początek dla przeciętnego metalowca, tak mi się przynajmniej wydaje gdyż wcześniejsze płyty mogą być dla niektórych nie do przejścia;)
Ale dlaczego? Cały czas mam wrażenie, że wszyscy powtarzają bezrefleksyjnie teze rzuconą gdzieś, kiedyś, nie wiadomo przez kogo. Co w tym Red jest takiego "metalhead-friendly"? Może pierwszy numer ewentualnie, bo są konkretne riffy, ale dalej? Fallen Angel? No nigga, plz. Dla przeciętnego metalowca bardziej strawny wydaje mi się raczej THRAK niż Red. Inna bajka, że ja się do Red bardzo długo przekonywałem (a debiut łyknąłem od razu i bez problemu) więc może mam jakąs inną optykę, nie wiem. Zawsze mi się ten album strasznie nudny i kompletnie bez klimatu wydawał, minęło trochę czasu zanim powyciągałem gówno z uszu i załapałem jego wielkość.
Nigdzie nie napisałem, że ten album ma coś wspólnego z metalem ale że wg mnie może być właśnie najbardziej przystępny dla tej grupy słuchaczy i w zasadzie dotyczyło to tylko klasycznych płyt włącznie do Red.
Baton
weteran forumowych bitew

09-01-2013, 20:33

Nie twierdzę że twierdzisz że Red ma coś wspólnego z metalem, ale z tego co napisałeś wynika jasno, że "Red jest najlepsze na początek dla przeciętnego metalowca". No to ja pytam: dlaczego? Wydaje się najbardziej przystepny dla tej grupy, dobra, ale czemu się taki wydaje? Bo jak słucham red to nie widzę tam nic co mogłoby przeciętnego metalowca zainteresować, więc chciałbym poznać uzasadnienie tej tezy.

edit: no dobra, trochę się przypierdalam, a to w dodatku temat o WOJWOD. Żeby było trochę na temat to napisze, że mój ulubiony WOJWOD to albo Killing Technology albo Outer Limits, w sumie te płyty sa tak rózne że ciężko mi je porównywać ze sobą.
Ostatnio zmieniony 09-01-2013, 20:41 przez Baton, łącznie zmieniany 1 raz.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-01-2013, 20:34

przeciętnego metalowca to w ogóle mało co mogloby zainteresowac ;)
Hollowman
w mackach Zła

09-01-2013, 20:36

No właśnie, nie bardzo rozumiem dlaczego "'Red" miałby zaskoczyć przeciętnemu metalowcowi a np "Lizard"już nie. Nie rozumiem też, dlaczego przeciętny metalowiec miałby słuchać KC :D
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

09-01-2013, 20:40

Skoro Red to płyta dla metalowca, to cichu liczę, że jak w końcu się z nią zmierzę, usłyszę tam świniaki i blasty.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
535

09-01-2013, 20:40

Ja już gdzieś pisałem, że przeciętny metalowiec zainteresowany jest WITHIN TEMPTATION. Na pewno nie King Crimson.
byrgh
zahartowany metalizator

09-01-2013, 20:47

ja z kolei próbuje dotrzeć do tego, co w muzyce King Crimson jest takiego kontrowersyjnego, czego - umowny - przeciętny metalowiec by nie był w stanie ogarnąć. niezależnie od płyty, z nieznacznym kontrastem "Islands", jest bardzo 'friendly'. inną sprawą jest, czy CHCIAŁBY tę muzykę przyswoić ;)
ODPOWIEDZ