no i właasnie o to mi chodzinan pisze:no ale "In the Wake..." to trochę kalka debiutu, fajna, ale jednak efektu zaskoczenia brak
VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- jaszyn
- postuje jak opętany!
Re: VOIVOD
- jaszyn
- postuje jak opętany!
no Red dla metalowca na początek najlepszeRiven pisze:Headcrab, posluchaj, chociaz ja bym zapodal Red na poczatek :).
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no wlasnie tez mi sie tak wydaje. a co do posejdona to nigdy nie skumalem magii, cenie i lubie ale tylko tyle niestety
this is a land of wolves now
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Kalka nie kalka, odpowiednika Devil's Triangle na debiucie nie ma, a za ten tylko utwór warto tę płytę pokochać bezgranicznie ;)
The madness and the damage done.
-
nan
- postuje jak opętany!
No tam pojechali srogo, ale potem (na kolejnych płytach czyli) dojebali lepiej moim zdaniem. Co nie zmienia faktu, że chyba se puszczę Posejdona do snu.
- Riven
- Kontakt:

dzis - 30. urodziny. zdrowie trzeba wypic. bynajmniej nie mineralka
- jaszyn
- postuje jak opętany!
jakoś nigdy się nie spotkałem z datą 8 stycznia 1983 roku jako data powstania zespołu ale jeżeli tak jest to nieświadomie trochę uczciłem tę rocznicę bo dosłownie przed chwilą skończył się Morgoth Invasion:)
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
to zdjęcie jest bardzo kontrowersyjne...Riven pisze:
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Czemu najlepsze? Ja jadę z KC chronologicznie, jak na razie jestem przy dwójce i jestem zadowolony.jaszyn pisze:no Red dla metalowca na początek najlepszeRiven pisze:Headcrab, posluchaj, chociaz ja bym zapodal Red na poczatek :).
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Riven
- Kontakt:
wiem, nie mów nic ;DBloodcult pisze:to zdjęcie jest bardzo kontrowersyjne...Riven pisze:
- jaszyn
- postuje jak opętany!
No i bardzo dobrze, że lecisz chronologicznie, ich dyskografię tak właśnie powinno się poznawać. Jak dojdziesz do Red to sam zobaczysz dlaczego najlepsze na początek dla przeciętnego metalowca, tak mi się przynajmniej wydaje gdyż wcześniejsze płyty mogą być dla niektórych nie do przejścia;)Headcrab pisze:Czemu najlepsze? Ja jadę z KC chronologicznie, jak na razie jestem przy dwójce i jestem zadowolony.jaszyn pisze:no Red dla metalowca na początek najlepszeRiven pisze:Headcrab, posluchaj, chociaz ja bym zapodal Red na poczatek :).
-
Baton
Ale dlaczego? Cały czas mam wrażenie, że wszyscy powtarzają bezrefleksyjnie teze rzuconą gdzieś, kiedyś, nie wiadomo przez kogo. Co w tym Red jest takiego "metalhead-friendly"? Może pierwszy numer ewentualnie, bo są konkretne riffy, ale dalej? Fallen Angel? No nigga, plz. Dla przeciętnego metalowca bardziej strawny wydaje mi się raczej THRAK niż Red. Inna bajka, że ja się do Red bardzo długo przekonywałem (a debiut łyknąłem od razu i bez problemu) więc może mam jakąs inną optykę, nie wiem. Zawsze mi się ten album strasznie nudny i kompletnie bez klimatu wydawał, minęło trochę czasu zanim powyciągałem gówno z uszu i załapałem jego wielkość.jaszyn pisze:Jak dojdziesz do Red to sam zobaczysz dlaczego najlepsze na początek dla przeciętnego metalowca, tak mi się przynajmniej wydaje gdyż wcześniejsze płyty mogą być dla niektórych nie do przejścia;)
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Riven
- Kontakt:
ja tak zasugerowalem, bo wraz z debiutem, Red zaskoczył mi najszybciej
- jaszyn
- postuje jak opętany!
Nigdzie nie napisałem, że ten album ma coś wspólnego z metalem ale że wg mnie może być właśnie najbardziej przystępny dla tej grupy słuchaczy i w zasadzie dotyczyło to tylko klasycznych płyt włącznie do Red.Baton pisze:Ale dlaczego? Cały czas mam wrażenie, że wszyscy powtarzają bezrefleksyjnie teze rzuconą gdzieś, kiedyś, nie wiadomo przez kogo. Co w tym Red jest takiego "metalhead-friendly"? Może pierwszy numer ewentualnie, bo są konkretne riffy, ale dalej? Fallen Angel? No nigga, plz. Dla przeciętnego metalowca bardziej strawny wydaje mi się raczej THRAK niż Red. Inna bajka, że ja się do Red bardzo długo przekonywałem (a debiut łyknąłem od razu i bez problemu) więc może mam jakąs inną optykę, nie wiem. Zawsze mi się ten album strasznie nudny i kompletnie bez klimatu wydawał, minęło trochę czasu zanim powyciągałem gówno z uszu i załapałem jego wielkość.jaszyn pisze:Jak dojdziesz do Red to sam zobaczysz dlaczego najlepsze na początek dla przeciętnego metalowca, tak mi się przynajmniej wydaje gdyż wcześniejsze płyty mogą być dla niektórych nie do przejścia;)
-
Baton
Nie twierdzę że twierdzisz że Red ma coś wspólnego z metalem, ale z tego co napisałeś wynika jasno, że "Red jest najlepsze na początek dla przeciętnego metalowca". No to ja pytam: dlaczego? Wydaje się najbardziej przystepny dla tej grupy, dobra, ale czemu się taki wydaje? Bo jak słucham red to nie widzę tam nic co mogłoby przeciętnego metalowca zainteresować, więc chciałbym poznać uzasadnienie tej tezy.
edit: no dobra, trochę się przypierdalam, a to w dodatku temat o WOJWOD. Żeby było trochę na temat to napisze, że mój ulubiony WOJWOD to albo Killing Technology albo Outer Limits, w sumie te płyty sa tak rózne że ciężko mi je porównywać ze sobą.
edit: no dobra, trochę się przypierdalam, a to w dodatku temat o WOJWOD. Żeby było trochę na temat to napisze, że mój ulubiony WOJWOD to albo Killing Technology albo Outer Limits, w sumie te płyty sa tak rózne że ciężko mi je porównywać ze sobą.
Ostatnio zmieniony 09-01-2013, 20:41 przez Baton, łącznie zmieniany 1 raz.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
- Riven
- Kontakt:
przeciętnego metalowca to w ogóle mało co mogloby zainteresowac ;)
-
Hollowman
- w mackach Zła
No właśnie, nie bardzo rozumiem dlaczego "'Red" miałby zaskoczyć przeciętnemu metalowcowi a np "Lizard"już nie. Nie rozumiem też, dlaczego przeciętny metalowiec miałby słuchać KC :D
- Headcrab
- Kontakt:
Skoro Red to płyta dla metalowca, to cichu liczę, że jak w końcu się z nią zmierzę, usłyszę tam świniaki i blasty.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
-
535
Ja już gdzieś pisałem, że przeciętny metalowiec zainteresowany jest WITHIN TEMPTATION. Na pewno nie King Crimson.
-
byrgh
- zahartowany metalizator
ja z kolei próbuje dotrzeć do tego, co w muzyce King Crimson jest takiego kontrowersyjnego, czego - umowny - przeciętny metalowiec by nie był w stanie ogarnąć. niezależnie od płyty, z nieznacznym kontrastem "Islands", jest bardzo 'friendly'. inną sprawą jest, czy CHCIAŁBY tę muzykę przyswoić ;)