ULVER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
535

Re: ULVER

07-01-2013, 09:37

[V] pisze: Mnie interesuje ten komunikat jaki wisi aktualnie na ich stronie,jak zespól który jest tak rozpoznawalny i sprzedal tyle plyt ,zagral troche koncertów,moze generowac straty/tudziez przynosi cos tam cos tam niewymierne do poniesionych kosztów.Ten odnosnik Donate na ich stronie troche desperacko wyglada;/
Ja pierdole. Teraz dopiero to otworzyłem. Nie wiem co zrobić. Może też wrzucę w sieć stronę z takim odnośnikiem, żeby mi ktoś do interesu dołożył. Wszak, w pewnym sensie, także jestem artystą i potrzebuję funduszy na materiały i specyfiki pobudzające natchnienie. Proszę, zapytaj sympatycznego Kristoffera, czy wie jaki jest stosunek cen płyt i biletów na koncerty do realnych możliwości finansowych przeciętnego polskiego fana?

Jest ich czterech. No nie trzech, bo Daniel może jedynie apaszkę zawiązać. Jest sezon. Może do odśnieżania niech się najmą? Wtedy "wyjdą na swoje" i płaczu nie będzie.

Przepraszam, może się trochę uniosłem, ale nie znoszę takiego żałosnego skomlenia. Tym bardziej w wykonaniu dorosłych, zdrowych ludzi.
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

07-01-2013, 09:54

Dramatyzujecie, moim zdaniem niepotrzebnie, a calosc sprowadza sie do tego:
We encourage all conscientious music fans to buy their music direct from artists whenever that is possible, in the future.
Czyli jebac posrednikow.

Btw, ostatnie Swans bylo nagrane za "wyzebrane" fundusze.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

07-01-2013, 09:58

0ms pisze:Dramatyzujecie, moim zdaniem niepotrzebnie, a calosc sprowadza sie do tego:
We encourage all conscientious music fans to buy their music direct from artists whenever that is possible, in the future.
Czyli jebac posrednikow.

Virus przecież też
Coś tam było! Człowiek!
535

07-01-2013, 09:59

"My" dramatyzujemy? Ja napisałem taką płaczliwą odezwę? Pewnie Daniel Garmowi to dyktował. To w jego stylu.
Skaut pisze:Virus przecież też
To akurat łatwo zauważyć. Jakość opakowań ich wydawnictw osadzona jest gdzieś między Pronitem, a Polskimi Nagraniami, a pakują to chyba hinduscy młodzieńcy, w dodatku po godzinach. Takie nowe, zrobione "na stare". Cena za to normalna. Dziwna sprawa.
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

07-01-2013, 10:07

Skaut pisze:
0ms pisze:Dramatyzujecie, moim zdaniem niepotrzebnie, a calosc sprowadza sie do tego:
Czyli jebac posrednikow.

Virus przecież też
EP, czy album? Nawet nie wiedzialem.
535 pisze:"My" dramatyzujemy? Ja napisałem taką płaczliwą odezwę? Pewnie Daniel Garmowi to dyktował. To w jego stylu.
Przynajmniej od SotS w takim stylu sa te ich notki pisane.
535

07-01-2013, 10:09

Nie wiem. Nie śledzę. Dla mnie to jest żałosne. Tym bardziej, że nie mamy do czynienia z obywatelami Białorusi. Z mojej strony tyle.
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

07-01-2013, 10:24

Nie zalosne - to po prostu odpowiedz na mozliwosci, ktore obecnie daje Internet, i trzeba sie liczyc, ze wszystko pojdzie w tym wlasnie kierunku. Z korzyscia dla artysty, miejmy nadzieje, bo temu to wlasnie ma sluzyc. Obecny model dystrybucji, finansowania itd korzysci dla artysty niekoniecznie bierze pod uwage i nie jest to zadna tajemnica. Zobaczymy jeszcze, co Garm na to.
Awatar użytkownika
Random Apex
weteran forumowych bitew

07-01-2013, 10:25

535 pisze:"My" dramatyzujemy? Ja napisałem taką płaczliwą odezwę? Pewnie Daniel Garmowi to dyktował. To w jego stylu.
A Ty co, kurczaki, jego kochanka czy pociotek, że takie informacje masz, co w jego stylu, a co nie?
You've got nothing to lose but your lives.
535

07-01-2013, 10:32

Random Apex pisze:
A Ty co, kurczaki, jego kochanka czy pociotek, że takie informacje masz, co w jego stylu, a co nie?
To moje zdjęcie? Ja tam w tym kawałku gram na pianinku?
Obrazek
Awatar użytkownika
Random Apex
weteran forumowych bitew

07-01-2013, 11:06

Nadal nie rozumiem Twojego głupiego tonu i zarzucania czegokolwiek Danielowi bez faktów i bez jakichkolwiek informacji. Po zdjęciach to ludzi oceniać możesz sobie na fotka.pl, ale sposób grania na pianinie rzeczywiście świadczy o tym, że Daniel jest podszeptem diabła i omamił Garma swoim jestestwem :D
Awatar użytkownika
Clochard
weteran forumowych bitew

07-01-2013, 11:13

Fajne korale, ciekawe czy go kupili za wodę ognistą.
Awatar użytkownika
Random Apex
weteran forumowych bitew

07-01-2013, 11:25

Prawdziwy Mężczyzna nie boi się być ekstrawagancki.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

07-01-2013, 11:30

Random Apex pisze:Prawdziwy Mężczyzna nie boi się być ekstrawagancki.
Ekstrawagancja nie może być mylona z pedalstwem ;)
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

07-01-2013, 11:36

0ms pisze:
Skaut pisze:

Czyli jebac posrednikow.

Virus przecież też
EP, czy album? Nawet nie wiedzialem.
album, z EPką nie jestem pewien.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

07-01-2013, 11:56

Kurt pisze:
Random Apex pisze:Prawdziwy Mężczyzna nie boi się być ekstrawagancki.
Ekstrawagancja nie może być mylona z pedalstwem ;)
Obrazek

Oj tam, sa rozne orient... perspektywy na meskosc. Nie znasz sie na strojeniu.

A sposob pozyskiwania funduszy to najmniejszy problem tego zespolu. Ja nie widze nic zlego w otwartej, szczerej porsbie o wsparcie. Nawet jesli to wsparcie ma isc na Porsche, albo nie przymierzajac na alimenty. Chcesz to dajesz - nie chcesz, nikt nie zmusza. Lepsze to niz dojenie socjalu na "cele kulturalne" jak to czesto bywa w niektorych kregach, a wiec ostatecznie patrzac wyciaganie pieniedzy z kieszeni niezainteresowanych ludzi. Ale schodzimy na niebezpieczny grunt lewaaac.... Heil prawicowy Ulver!
Czyli jebac posrednikow.
Dokladnie - i to jest chwalebne.
this is a land of wolves now
535

07-01-2013, 13:05

Random Apex pisze:Nadal nie rozumiem Twojego głupiego tonu i zarzucania czegokolwiek Danielowi bez faktów i bez jakichkolwiek informacji. Po zdjęciach to ludzi oceniać możesz sobie na fotka.pl, ale sposób grania na pianinie rzeczywiście świadczy o tym, że Daniel jest podszeptem diabła i omamił Garma swoim jestestwem :D
Fakty są takie moja Droga, że odkąd ta pani rozsiadła się na środku sceny ze swoim pianinkiem, nie dzieje się z zespołem dobrze. Garmowi wyraźnie zmiękła rura. I proszę nie rób z żartu, pozycji wyjściowej do jakiejś głębszej analizy mojej osobowości. Mnie bawi, ale jednocześnie drażni to, że zespół wykonuje takie ruchy, jak to o czym pisałem powyżej. Myślę, że jakieś małe prawo do swojego zdania na ten temat mam.
Awatar użytkownika
manieczki

07-01-2013, 13:18

proszę się uprzejmie ODJEBAĆ od ALCEST!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
535

07-01-2013, 13:26

Riven pisze: A sposob pozyskiwania funduszy to najmniejszy problem tego zespolu. Ja nie widze nic zlego w otwartej, szczerej porsbie o wsparcie. Nawet jesli to wsparcie ma isc na Porsche, albo nie przymierzajac na alimenty. Chcesz to dajesz - nie chcesz, nikt nie zmusza. Lepsze to niz dojenie socjalu na "cele kulturalne" jak to czesto bywa w niektorych kregach, a wiec ostatecznie patrzac wyciaganie pieniedzy z kieszeni niezainteresowanych ludzi. Ale schodzimy na niebezpieczny grunt lewaaac.... Heil prawicowy Ulver!
Niby tak, ale z drugiej strony cóż więcej mogę zrobić dla pana artysty? Kupiłem parę kaset i płyt, parę biletów na koncerty. Wiem, to wszystko mało. Teraz myślę o sprzedaży nerki. Następnym ruchem będzie wpisanie go w testament. Wszystko dlatego, że chłopakom zabrakło na picie i kosmetyki dla Daniela. Żeby było śmieszniej, rzecz dzieje się w Norwegii, gdzie ludzie umierają na ulicach z głodu, a rząd zaprowadza spokój wysyłając wojsko. Nie czujesz zażenowania, widząc takie ruchy?

Oczywiście nieco przerysowałem, ale tak to w przybliżeniu można odebrać.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

07-01-2013, 13:30

Można. Zgadzam się do pewnego stopnia - na pewno można było to zrobić w bardziej elegancki sposób, np. oferując w zamian za datek możliwość pobrania jakiegoś niedostępnego gdzie indziej materialu (na pewno maja tego na peczki). Nie mniej nie przesadzalbym z negatywna ocena. Nie chce ich bronic na sile, w końcu nie zostawiłem suchej nitki po ich ostatniej plycie i genialnym pomysłom typu zatrudnienie tego hipstera :)/
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Random Apex
weteran forumowych bitew

07-01-2013, 15:57

535 pisze:Fakty są takie moja Droga, że odkąd ta pani rozsiadła się na środku sceny ze swoim pianinkiem, nie dzieje się z zespołem dobrze. Garmowi wyraźnie zmiękła rura. I proszę nie rób z żartu, pozycji wyjściowej do jakiejś głębszej analizy mojej osobowości. Mnie bawi, ale jednocześnie drażni to, że zespół wykonuje takie ruchy, jak to o czym pisałem powyżej. Myślę, że jakieś małe prawo do swojego zdania na ten temat mam.
Ja Ciebie nie analizuję, tylko piszę, że głupoty tutaj pociskasz i oskarżasz Daniela o to, że zrobił z Garma cipkę :-) przecież taki zarzut jest strasznie durnowaty :D

P.S. Ruchy na SotS też były miękkie i nudnawe w porównaniu do poprzednich płyt (a jeszcze Daniela tam nie było), już nawet nie wspominam o tych małżeństwach piekła i nieba czy coś w tym stylu... (tam też Daniela nie było)

P.S.2. a te kompilacje to co niby, nie chęć wyrwania większej kasy? A to przecież było gdzieś na początku 2 tysiąclecia... Tam też Daniela nadal nie było
ODPOWIEDZ