Mnie rozwalaja wszystkie tak samo, bo jestem wyrobionym i doświadczonym sluchaczem Cannibal Corpse. Gore Obsessed zaproponowałem bo wydaje mi sie dobra na start. Sprawdziła się w przypadku kolegi Alsvartra.est pisze:@ Alsvartr - Rozumiem, ale kolega Mort sam napisał, że kawałki z innych płyt rozwalają go tak samo, a jak ktoś zna pierwsze cztery to najlepiej uzupelniać braki chronologicznie.
edt: I Gorejący obsysacz wcale nie jest mniej kanibalowy. To jest własnie ten zespół całej swojej krasie, choć ja dwie poprzednie lubię jeszcze bardziej.
CANNIBAL CORPSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: CANNIBAL CORPSE
Piekna gonitwa. Tylko zacisnac zeby i napierdalac.
I AM MORBID
Tak sobie myślę, że jakby przyszła im do głowy głupia, niedorzeczna i zupełnie niepotrzebna myśl nagrania pierwszych czterech płyt ponownie z Fisherem na wokalu, to ja bym sobie te płyty chętnie zakupił i z przyjemnością bym ich posłuchał :)empir pisze:wesja z Barnesem całkiem ciekawa, fakt
Długo moim faworytem był Barnes, ale w ciągu ostatnich lat bardziej przekonałem się do Fishera, a ich sceniczna forma również jednoznacznie wskazała kto jest lepszym wokalistą dla CC.
-
- rasowy masterfulowicz
Pewnie zlosliwi i nieosluchani zaraz zapieja ale Cannibal Corpse na szczescie nie zajmuje sie recyklingiem. Podczas sesji do Vile nagrali Undead Will Feast z Fisherem, wyszlo barbarzynsko, ale nie az tak jak na debiucie. Numer skonczyl na Worm Infested.
Worm Infested to zajebista nazwa dla brutal death metalowej kapeli ;)
Worm Infested to zajebista nazwa dla brutal death metalowej kapeli ;)
Ostatnio zmieniony 06-01-2013, 15:54 przez Mort, łącznie zmieniany 1 raz.
I AM MORBID
- empir
- zahartowany metalizator
wiadomoMaria Konopnicka pisze: jakby przyszła im do głowy głupia, niedorzeczna i zupełnie niepotrzebna myśl nagrania pierwszych czterech płyt ponownie z Fisherem na wokalu, to ja bym sobie te płyty chętnie zakupił i z przyjemnością bym ich posłuchał :)
To raz. A dwa, że forma Barnes'a z SFU czasem w dół poleciała.Maria Konopnicka pisze:Długo moim faworytem był Barnes, ale w ciągu ostatnich lat bardziej przekonałem się do Fishera, a ich sceniczna forma również jednoznacznie wskazała kto jest lepszym wokalistą dla CC.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Przesłuchałem sobie dziś The bleeding i jak słucham tych piskliwych krzyków Chrisa to jedyne co mi przychodzi do głowy : gdzie mu do Georga. Wokale na pierwszych płytach kanibali sprawdziły sie swego czasu, w chwili obecnej nie wyobrażam sobie jak by miało to zabrzmieć z nowym frontmanem. Niech te nagrania zostana w takiej formie, w jakiej je pierwotnie zarejestrowano.
- Aron
- postuje jak opętany!
Mam podobnie, im więcej słucham płyt z Fisherem, tym mniej wracam do płyt z Barnesem.
Oczywiście do pierwszych czterech mam ogromny sentyment, a dwójka nadal jest moim faworytem w całej ich dyskografii, lecz na chwilę obecną płyty od Vile w górę częściej się u mnie kręcą.
Oczywiście do pierwszych czterech mam ogromny sentyment, a dwójka nadal jest moim faworytem w całej ich dyskografii, lecz na chwilę obecną płyty od Vile w górę częściej się u mnie kręcą.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
-
George operuje wiekszą skalą głosu, potrafi szybciej ryczeć, przez co utwory zyskuja na dynamice. W jednej z recenzji wyczytałem że Chris operuje tylko dwoma rodzajami wokalu: zepsuty traktor i ranny łoś. Coś w tym jest, w chwili obecnej ma monotonny, jednostajny wokal. Większość nowych numerów CC nie zdołałby wyspiewać.
- Nerwowy
Obaj są nudni w chuj, więc akurat do muzyki CC pasują jak najbardziej ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Ty to jednak coraz głupszy jesteś.
- Nerwowy
Możliwe.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- empir
za nerwowy po prostu na CC
-
- mistrz forumowej ceremonii
Na szczęście jestem już z nim ustawiony na solo. To go, mam nadzieję, trochę uspokoi;)
-
- rasowy masterfulowicz
- nicram
dokładnie, jak Nerwowy wpadnie w nerwowy amok, to z esta nie będzie co zbierać...:-(
profilaktycznie zapale estowi świeczkę - [*] :-D
profilaktycznie zapale estowi świeczkę - [*] :-D
all the monsters will break your heart
-
- rasowy masterfulowicz
Na youtube mozna obejrzec prawie godzinny Making of The Wretched Spawn, który został dodany jako DVD to jedengo z wydań TWS. Interesujacy material, zwlaszcza rozmowy z Jackiem, Alexem i Patem(od 20 minuty tego video). Mozna sie z nich dowiedziec What Cannibal Corpse is all about i jak oni postrzegaja death metal. Polecam wszystkim, takze tym, którzy jeszcze nie doceniaja kapeli.
I AM MORBID
- Triceratops
Zajebista, duzo lepsza niz ta z Fisherem. Tak pieknie ryczec potrafi tylko Krzys i Simon Le Bon.empir pisze:wesja z Barnesem całkiem ciekawa, fakt
woodpecker from space
- empir
Cannibal Corpse - Butchered at Birth Studio Footage 1991
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
- mad
- weteran forumowych bitew
I tego się trza trzymać!
Lekko groteskowe zestawienie Barnes vs Fisher. Dobrze jest jak jest: Barnes na starych płytach, a na "nowych" Fisher. Serio chciałby ktoś to pozamieniać?
Lekko groteskowe zestawienie Barnes vs Fisher. Dobrze jest jak jest: Barnes na starych płytach, a na "nowych" Fisher. Serio chciałby ktoś to pozamieniać?
-
Nie wydaje mi się. Ja przynajmniej na pewno nie.