bój się boga, maryjan... no chyba że to jeden z tych twoich dowcipów, których sens złapiemy po 5 latach (vide: Voivod)Maria Konopnicka pisze:Szron >>>Satyricon
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Re: SATYRICON
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- ultravox
- zahartowany metalizator
Mi też, ale to chyba pierwsza ich płyta, o której mogę coś takiego powiedzieć.Maria Konopnicka pisze: słucha mi się tego Szron bardzo przyjemnie...
Ależ skąd ;) A poza tym ja nawet lubię ten teledysk.Stoigniew pisze: hehehehe, a to dobre - chcesz powiedzieć że TYLKO TEN teledysk to wiocha ??
- Plastek
- Kontakt:
No dokładnie, też nie rozumiem dlaczego ludzie narzekają na ostatnią płytę Graveworm i Catamenia i dlaczego niektórzy nie uwazają je za black metalowe?nicram pisze: Identycznie. Nie tylko nie rozumiem narzekania na te płyty, ale nie rozumiem, dlaczego niektórzy nie uważają je za black metalowe? Paradoks.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
-
Maria Konopnicka
To dziwne, bo poza przedostatnim nieco innym albumem to ich twórczość osadzona była w bardzo zbliżonej stylistyce. Słuchałeś "The Purificating Flame of Annihilation"? Albo splitu z Kriegsmaschine? Znakomite. Szczególnie ten split warto obadać (ale pewnie znasz).ultravox pisze:Mi też, ale to chyba pierwsza ich płyta, o której mogę coś takiego powiedzieć.Maria Konopnicka pisze: słucha mi się tego Szron bardzo przyjemnie...
- ultravox
Słuchałem i naprawdę nie ruszyło mnie to. Poprzedniej płyty też nie lubię. Zdaję sobie sprawę, że nie zmienili jakoś drastycznie stylu, chyba po prostu skomponowali swoje najlepsze utwory jak dotąd.
-
Maria Konopnicka
Albo taki Agathodaimond. Ludzie podniecają się - powiedzmy sobie otwarcie - dość przeciętnymi i niewiele wnoszącymi albumami - Mayhem czy Darkthrone, a ignorują takie black metalowe perełki jak Agathodaimond, czy choćby wczesne płyty okultystów z Mystic Circle.Plastek pisze:
No dokładnie, też nie rozumiem dlaczego ludzie narzekają na ostatnią płytę Graveworm i Catamenia i dlaczego niektórzy nie uwazają je za black metalowe?
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Pewnie Monika ci się podoba?;)ultravox pisze:Ależ skąd ;) A poza tym ja nawet lubię ten teledysk.Stoigniew pisze: hehehehe, a to dobre - chcesz powiedzieć że TYLKO TEN teledysk to wiocha ??
Pamiętam, że chodziły ploty, że to dziewucha Satyra, hehe. Obok Blashyrkh i Secrets of the Black Arts najlepszy teledysk tamtych czasów;)
- COFFIN
A to akurat nie ploty;) Przynajmniej wtedy:Pest pisze: Pamiętam, że chodziły ploty, że to dziewucha Satyra, hehe.
'Come the Blessed Madness'
-
est
Każda plotka ma w sobie coś z prawdy:)
-
[V]
Maria ,jakies klopoty w pracy?ktos plyty podjebal,jakas paka nie doszla?wychyle za ciebie jednego jutro wieczór;)nicram pisze::-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDdMaria Konopnicka pisze:Słucham właśnie ostatniej płyty SZRON i uważam, że kasuje ona wszystko co zrobił Satyricon po "Rebel..."
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Maria Konopnicka
Za dużo się najadłem w święta, muszę sobie lewatywę zrobić i trochę rozruszać to forum bo jakoś mało nienawiści tu ostatnio :)
- ultravox
Nie jest to może jakaś powalająca piękność, ale takie motywy zawsze na plus ;) Ale nie tylko to mi się w tym teledysku podoba ;)est pisze: Pewnie Monika ci się podoba?;)
Pamiętam, że chodziły ploty, że to dziewucha Satyra, hehe. Obok Blashyrkh i Secrets of the Black Arts najlepszy teledysk tamtych czasów;)
Z wyżej wymienionych najbardziej natomiast lubię Blashyrkh. Zapomniałeś jeszcze o "The Loss and Curse of Reverence" ;)
-
[V]
aha.no to ku wojnie chuje!
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Scaarph
- Nerwowy
No, odtwórczyni głównej roli w Wędrówkach Pyzy. Wszystko się zgadza.Maria Konopnicka pisze:Co to za pyza?
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Scaarph
- empir
dokładnieest pisze:Pewnie Monika ci się podoba?;)ultravox pisze:Ależ skąd ;) A poza tym ja nawet lubię ten teledysk.Stoigniew pisze: hehehehe, a to dobre - chcesz powiedzieć że TYLKO TEN teledysk to wiocha ??
i jeszcze ten klip emperora co na kajaku tam jeden zapierdalał przez jeziorko
-
est
Ale w tym klipie basista ma niebieski instrument. Dyskwalifikacja. Pamiętam, że jak zobaczyłem ten klip to pomyślałem: co on z Sosnowca czy co?;)ultravox pisze:Zapomniałeś jeszcze o "The Loss and Curse of Reverence" ;)
- ultravox
Pewnie dlatego nie zagrzał długo miejsca w zespole ;)