Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydania
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- zaczyna szaleć
Re: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydan
[quote="waffen 666"]Panowie, czy mamy tutaj ekspertów od Metallica, a mianowicie:
Metallica - …and justice for all – phonogram/vertigo – matrix # 836 062-2 01 # H MADE BY W.GERMANY BY PDO - uwaga – srebrny kolor pierścienia dysku od strony nadruku
Mettalica - …and justice for all – phonogram/vertigo – matrix # 836 062-2 / MADE IN GERMANY ZT - uwaga – srebrny kolor pierścienia dysku od strony nadruku
No pomyśl logicznie, skąd wytwórnia w 1988 wiedziała, że będzie GERMANY? Na mój tępy jak chuj rozumek, W. GERMANY jest bardziej firstem niż GERMANY.
Ja mam GARAŻE DEJS i na dole przy krawędzi dysku jest MADE IN ( i jakby nierówno dosunięte GERMANY ). Wszędzie na wkładce jest W. GERMANY. Miałem w nogach wydanie, gdzie jest MADE IN W.GERMANY i to jest to właściwe. Tak samo na matrixach z obu wydań. Na moim jest GERMANY a na innym W.GERMANY. Jebnęli dodruk po zjednoczeniu niemiec, i żeby dużo roboty nie było, to zlikwidowali WU z kropką na cd, a we wkładce już im się nie chciało. Powiedzmy, że jest to wydanie DDRFN:)
Metallica - …and justice for all – phonogram/vertigo – matrix # 836 062-2 01 # H MADE BY W.GERMANY BY PDO - uwaga – srebrny kolor pierścienia dysku od strony nadruku
Mettalica - …and justice for all – phonogram/vertigo – matrix # 836 062-2 / MADE IN GERMANY ZT - uwaga – srebrny kolor pierścienia dysku od strony nadruku
No pomyśl logicznie, skąd wytwórnia w 1988 wiedziała, że będzie GERMANY? Na mój tępy jak chuj rozumek, W. GERMANY jest bardziej firstem niż GERMANY.
Ja mam GARAŻE DEJS i na dole przy krawędzi dysku jest MADE IN ( i jakby nierówno dosunięte GERMANY ). Wszędzie na wkładce jest W. GERMANY. Miałem w nogach wydanie, gdzie jest MADE IN W.GERMANY i to jest to właściwe. Tak samo na matrixach z obu wydań. Na moim jest GERMANY a na innym W.GERMANY. Jebnęli dodruk po zjednoczeniu niemiec, i żeby dużo roboty nie było, to zlikwidowali WU z kropką na cd, a we wkładce już im się nie chciało. Powiedzmy, że jest to wydanie DDRFN:)
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
Co to za wydanie?
http://allegro.pl/cd-cannibal-corpse-go ... ?source=oo
To jest jakaś reedycja czy w Hammeryce ukazało się z inną okładką ? Digi, plastik? Ktoś coś wie?
To jest jakaś reedycja czy w Hammeryce ukazało się z inną okładką ? Digi, plastik? Ktoś coś wie?
-
- rasowy masterfulowicz
To wersja dla Niemców, z ocenzurowaną okładką.
http://www.discogs.com/viewimages?release=2294046
Ukazało się jeszcze coś takiego:
http://www.discogs.com/viewimages?release=2848622
http://www.discogs.com/viewimages?release=2294046
Ukazało się jeszcze coś takiego:
http://www.discogs.com/viewimages?release=2848622
I AM MORBID
-
- mistrz forumowej ceremonii
Plastik, w środku tylko jakaś jebana karteczka ze zdjęciem kapeli i nie ma bookletu, tekstów nic. Szczerze odradzam.Maria Konopnicka pisze:Co to za wydanie?
- Harlequin
jakiego matrixa ma jedyne słuszne pierwsze wydanie CD godflesh - streetcleaner ?
- Lykantrop
MOSH15CD : Mastered
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Harlequin
ok, myślalem że też będzie MPO 01 @@ jak w przypadku terrorizer
- Lykantrop
Moje krótkie śledztwo wykazało, że wersje z "@" to dodruki. Niestety, za gnoma nie udało się już ustalić z którego roku. Zostając w temacie o Venom, matrix do "The Waste Lands" to CDFLAG 72 MADE IN AUSTRIA?Gore_Obsessed pisze:Nie wiem, ale ja mam z jeszcze innym: FLAG CD 36 MPO 02 @. :)
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- postuje jak opętany!
Sepultura - Bestial devastation nie split z Overdose. Na białym labelu - to jest jakieś standardowe wydanie czy co? Wszędzie są czarne labele a ja mam bialy. Wie ktoś coś?
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Sacred Reich - The American Way SONOPRESS D-4204 / RO 93922 A , co to za wydanie.
MA mówi, że Hollywood Records to te samo najpierwsze, miałem kilka kopii, ale z tej wytwórni nigdy nie widziałem.
MA mówi, że Hollywood Records to te samo najpierwsze, miałem kilka kopii, ale z tej wytwórni nigdy nie widziałem.
- winterforest
- postuje jak opętany!
Dismember Like An Ever Flowing Stream ekstra virgin to jaki matrix i nadruk na CD ??
- gelO
- rasowy masterfulowicz
NB047-2 P+O-9891-A1 08-91 nadruk niebieski z czerwonym logo.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
mam taki sam matrix, ale czarny dysk z szarym logo i pozostałymi nadrukami.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
to chyba dotłoczenie macie, najpeirwsiejsze to NB 047 P+O-9309-A1 06-91
dysk ponoć różnie może wyglądać - u mnie czarno-szary z pomarańczowymi/czrwonymi napisami
dysk ponoć różnie może wyglądać - u mnie czarno-szary z pomarańczowymi/czrwonymi napisami
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tak jak pisze Olo, to jest dotłok z tego samego roku.
Mam identyczny.gelO pisze:NB047-2 P+O-9891-A1 08-91 nadruk niebieski z czerwonym logo.
all the monsters will break your heart
- Lykantrop
Wiem, że pewnie nikt tego nie wie, ale z przekory zapytam o najbardziej prawdopodobne matrixy czterech pierwszych płyt Countess?
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
na pewno te bez IFPI :D
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Eee, to po co tyle tego narobili? :-)Olo pisze:to chyba dotłoczenie macie, najpeirwsiejsze to NB 047 P+O-9309-A1 06-91
Pytanie o Benediction - Transcend the Rubicon, matrix GZ DC1614 NB 073 chodzi o okładkę, która pierwsza plakat czy książeczka??
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
Re: Odp: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I
Mam tylko jedynkę - EOD BOD01 TBA THUR 001 ;)Lykantrop pisze:Wiem, że pewnie nikt tego nie wie, ale z przekory zapytam o najbardziej prawdopodobne matrixy czterech pierwszych płyt Countess?
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
-
- zaczyna szaleć
Wyłącznie plakat i cała dystrybucja ESPEWAŁ. A co do jedynki DISMEMBER ED, to jak tyle jest kolorów płyty, to może się pochwalimy kto jaki ma? No ja rzem/żem ciekaw. :)gelO pisze:Eee, to po co tyle tego narobili? :-)Olo pisze:to chyba dotłoczenie macie, najpeirwsiejsze to NB 047 P+O-9309-A1 06-91
Pytanie o Benediction - Transcend the Rubicon, matrix GZ DC1614 NB 073 chodzi o okładkę, która pierwsza plakat czy książeczka??
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...