MEGADETH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: MEGADETH
Megadeth byłby lepszy gdyby Rudy odszedł po nagraniu pierwszej płyty, a na jego miejsce przyszedłby Simon Le Bon.
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Nie przesadzajmy, jamesowi też udało się napisać kilka równie niezłych.Riven pisze:przecież najlepsze riffy mety napisał rudy,.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- vicek
- zahartowany metalizator
riff do thing i chuj najlepsza ich piosenka
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Problem w tym, że styl Rudego kompletnie nie współgra z tym co Meta kleciła po Kill. Nie żebym jakoś deprecjonował Mega, ale to jednak znacznie lżejszy, wesołkowaty thrash. Moim zdaniem gorzej się starzeje.Riven pisze:No dobra :) ale nie lepszych
- Riven
- Kontakt:
A gdzie tam. RIP kipi od pomyslow i zajebistych aranzacji. Ani sekundy nuty, wszystko na miejscu - czego nie mozna powiedziec o zadnej plycie metallici poza kill em all (nawet o AJFA ktore uwazam za najlepsze). poza tym co Ci nie pasuje w Ride the Lightning i Call of Cthulhu?
this is a land of wolves now
- Nerwowy
Te nowe rzeczy może i owszem, ale jak takie So Far... czy RIP to wesołkowate granie to ja nie mam pytań.Kraft pisze:Problem w tym, że styl Rudego kompletnie nie współgra z tym co Meta kleciła po Kill. Nie żebym jakoś deprecjonował Mega, ale to jednak znacznie lżejszy, wesołkowaty thrash. Moim zdaniem gorzej się starzeje.Riven pisze:No dobra :) ale nie lepszych
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Kraft
Nic nie mam do tych wałków. Są lepsze na RTL i tyle, ale nie o to biega. Ja zwyczajnie nie zniósłbym Mety stylistycznie zmierzającej w kierunku kowbojskiego przytupańca typu Poison Was The Cure albo dziecinnie śmiesznej Lukrecji. Tu już nie chodzi o jakość samego riffu, ale właśnie o sposób jego aranżacji.Riven pisze:A gdzie tam. RIP kipi od pomyslow i zajebistych aranzacji. Ani sekundy nuty, wszystko na miejscu - czego nie mozna powiedziec o zadnej plycie metallici poza kill em all (nawet o AJFA ktore uwazam za najlepsze). poza tym co Ci nie pasuje w Ride the Lightning i Call of Cthulhu?
- Riven
- Kontakt:
Nie no, nie dogadamy sie. Dzieki za rozmowe, jak czytam ze Lukrecja jest smieszna to odpadam:).
this is a land of wolves now
- Kraft
W zestawieniu z Masterem czy AJFA to jest wesołe miasteczko. Trzeba mieć przegnite ucho by twierdzić inaczej.Nerwowy pisze:Te nowe rzeczy może i owszem, ale jak takie So Far... czy RIP to wesołkowate granie to ja nie mam pytań.
- Kraft
Psze uprzejmie. Jak doszukasz się w płytotece Mega choć jednego wałka równie ciężkiego i posępnego co The Thing, Messiah czy Harvester, to daj cynk.Riven pisze:Dzieki za rozmowe, jak czytam ze Lukrecja jest smieszna to odpadam:).
W moim prywatnym rankingu Megadeth=Metallica. Anthrax dorzucam gratis. Nie ma się o co spierać.
- vicek
+1 ale lubie megadeth tezKraft pisze:Psze uprzejmie. Jak doszukasz się w płytotece Mega choć jednego wałka równie ciężkiego i posępnego co The Thing, Messiah czy Harvester, to daj cynk.Riven pisze:Dzieki za rozmowe, jak czytam ze Lukrecja jest smieszna to odpadam:).
- Nerwowy
A jeszcze mocniej nakurwiali Slayer, Sodom i Voivod, I CO TERAS ? M i M to zbliżony kaliber tak naprawdę a żeby nazwać płyty z takimi numerami jak In My Darkest Hour czy Take No Prisoners "wesołym miasteczkiem" jednocześnie jarając się Masterem czy AJFA to trzeba mieć chyba nie po kolei w głowie. ;dKraft pisze:W zestawieniu z Masterem czy AJFA to jest wesołe miasteczko. Trzeba mieć przegnite ucho by twierdzić inaczej.Nerwowy pisze:Te nowe rzeczy może i owszem, ale jak takie So Far... czy RIP to wesołkowate granie to ja nie mam pytań.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
-
Kill'em All>>>>>>>>>>>>>>>>>>cała reszta
- hcpig
Ten argument z kradzieżą przez Metę riffów Mustaine'a jest nie tyle nieuzasadniony co dosyć nieszczęsliwy bo Ryży odpłacał potem pięknym za nadobne. Co najmniej kilkukrotnie :)est pisze:Kill'em All>>>>>>>>>>>>>>>>>>cała reszta
Yare Yare Daze
- ultravox
Ja!hcpig pisze:Nikt jeszcze nie ułożył nierówności dla płyt Megadeth? Kto pierwszy?
Rust in Peace>Peace Sells>So Far...>Killing is My Business=Countdown to Extinction=Youthanasia>The System Has Failed>Cryptic Writings>Risk=Endgame>>>>>United Abominations>>>>>The World Needs a Hero
Ostatniej nie słyszałem - nawet nie zauważyłem, że wydali coś po "Endgame" ;)
-
- postuje jak opętany!
RiP>>Peace>So far...>CtE>>>>>>Youth>>>>Killing>>Endgame=United>The System>>Cryptic>>>>>>Need Hero>>>>>>>>>>>>>>Risk
Ostatniej nie słyszałem też.
Ostatniej nie słyszałem też.
- mad
Rust in Peace > Peace Sells > Countdown to Extinction > So Far...> Killing Is... > Youthanasia >>> The World Needs a Hero > The System Has Failed > Cryptic Writings >>> Endgame = United Abominations > Risk = 13
Jakoś tak, ale coś tam w środku i na końcu można by przestawić. Pierwsza szóstka nie do ruszenia.
Jakoś tak, ale coś tam w środku i na końcu można by przestawić. Pierwsza szóstka nie do ruszenia.