that's what she saidDrone pisze:Rozczarowujący.
VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- vicek
- zahartowany metalizator
Re: VOIVOD
numer dobry , okładka dziwna :E
-
HAL_9000
- zaczyna szaleć
Jakiś taki "na pół gwizdka".RippingHeadache pisze:Tytułowy kawałek udostępniony do odsłuchu: http://www.metalsucks.net/2012/11/27/ex ... get-earth/
Jak dla mnie jest dobrze.
Sarenka na mrozie nie może
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
-
RippingHeadache
- weteran forumowych bitew
Kolejny numer z nowej płyty ujawniony, czyli Kluskap O'Kom: http://www.brooklynvegan.com/archives/2 ... s_tow.html
Znakomitość.
Znakomitość.
- Riven
- Kontakt:
no, Vulture, chciales wywiadu z Voivod to masz :D

najciekawsze pytania zadalem ja.
nie ma mnie na zdjeciu, jest za to moja ksiazka , w prawym gornym rogu.

najciekawsze pytania zadalem ja.
nie ma mnie na zdjeciu, jest za to moja ksiazka , w prawym gornym rogu.
this is a land of wolves now
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
fajowo;)zawsze sie zastanawialem,czemu Infini ma taka prosta konstrukcje ,jakby sklejona w sali prób Motorhead,teraz juz wiem;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Kontakt:
ano. wlasnie whuj mnie zastanawiala to o co zapytalem - ta plyta brzmi kurewsko spojnie i az ciezko bylo uwierzyc, ze nic nie dlubali przy tych sciezkach. no ale jak widac nie!
-
RippingHeadache
Pojawi się albo w zwykłej sprzedaży albo na dniach w preorderze:
Mediabook edition of Voivod's 2013 return!!! Features the 'Target Earth' CD and adds two live bonus track to that, with expanded artwork and alternate front cover; 'Live at Roadburn 2011' CD (10 songs with a booklet in jewel case, previously only released on vinyl); a belt (silver logo on black belt, with new Voivod skullhead on the buckle); a poster; two stickers; three exclusive postards. A totally amazing package for all diehard Voivod fans. Only 1000 of these will exist in this known universe. (2012)
- Riven
- Kontakt:
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
A po ile te fanty?
- empir
nie kłam. a ten mały na zbiorowej fotce to kto?Riven pisze: nie ma mnie na zdjeciu, jest za to moja ksiazka , w prawym gornym rogu.
- Riven
- Kontakt:
- empir
chyba że tak
- Riven
- Kontakt:
obejrzałem DVD. spodziewałem się, ze będzie to po prostu dobrze zrobione nagranie z koncertu. no i tak jest, ale nie oczekiwałem, ze material bonusowy rozlozy mnie na łopatki - ale po kolej.
sam koncert z Japonii jest doskonaly - swietne brzmienie, klasyczna setlista (same stare kawałki), swietna reakcja publiki i to, co jest znakiem rozpoznawczym voivod na zywo - 100% autentyczność i widoczna jak na dloni radość z grania. zero gwiazdorzenia, efekciarstwa, po prostu przezywanie chwili i skromność wobec większej calosci jaka jest ten zespol - bo to co robia, to znacznie więcej niż suma talentu i poswiecenia poszczególnych muzykow.
sam material jest zrealizowany bardzo oszczędnie - przewazaja statyczne ujęcia, bez bajerów jak na still reigning itp. to the point. ale prawdziwy rozpierdol zaczyna się jak odpalimy wywiad z Davem Grohlem, który przez ok. 20 minut opowiada co znaczy dla niego V. mniejsza o szczegoly tego co mowi - możecie zresztą sami zobaczyć, calosc jest na youtube: - to, co robi na mnie największe wrazenie, to pasja jaka widać w oczach tego gościa jak o tym opowiada. ogien. to jest serious business, nie pierdolenie. ważne rzeczy. no, ale zobaczcie sobie sami, nie chce poezji uprawiac bo chujowo to wyjdzie:)
gwoździem programu jest jednak mini-dokument pt. "Seeking Voivod" zrobiony przez kilku maniakow. przez pierwsze kilka minut nie pada nawet nazwa zespołu, pokazane jest jak to wszystko ma wyjść pod katem czysto organizacyjnym. znow - zero fajerwerkow, spartanska realizacja, po prostu na luzie nagrane rozmowy o voviod w wykonaniu kilku szalencow. potem mamy material obrazujący przygotowania do jednego z pierwszych koncertow po śmierci Piggy'ego. naprawdę mocne rzeczy - znow, nie będę się rozwodzil żeby nie popadać w banaly, ale ladunek emocjonalny jest spory. pada tam wiele zajebistych spostrzen na temat tej muzyki, a bardziej w sumie roli jaka pełni w zyciu ludzi (o samej muzyce więcej można posluchac w wywiadzie z Grohlem).
wspanialy material - obowiazkowa rzecz dla każdego fana Voivod -- ale nie tylko, to jest dokument o tym jak wygląda robienie muzyki przez wielkie m.
goraco polecam.

sam koncert z Japonii jest doskonaly - swietne brzmienie, klasyczna setlista (same stare kawałki), swietna reakcja publiki i to, co jest znakiem rozpoznawczym voivod na zywo - 100% autentyczność i widoczna jak na dloni radość z grania. zero gwiazdorzenia, efekciarstwa, po prostu przezywanie chwili i skromność wobec większej calosci jaka jest ten zespol - bo to co robia, to znacznie więcej niż suma talentu i poswiecenia poszczególnych muzykow.
sam material jest zrealizowany bardzo oszczędnie - przewazaja statyczne ujęcia, bez bajerów jak na still reigning itp. to the point. ale prawdziwy rozpierdol zaczyna się jak odpalimy wywiad z Davem Grohlem, który przez ok. 20 minut opowiada co znaczy dla niego V. mniejsza o szczegoly tego co mowi - możecie zresztą sami zobaczyć, calosc jest na youtube: - to, co robi na mnie największe wrazenie, to pasja jaka widać w oczach tego gościa jak o tym opowiada. ogien. to jest serious business, nie pierdolenie. ważne rzeczy. no, ale zobaczcie sobie sami, nie chce poezji uprawiac bo chujowo to wyjdzie:)
gwoździem programu jest jednak mini-dokument pt. "Seeking Voivod" zrobiony przez kilku maniakow. przez pierwsze kilka minut nie pada nawet nazwa zespołu, pokazane jest jak to wszystko ma wyjść pod katem czysto organizacyjnym. znow - zero fajerwerkow, spartanska realizacja, po prostu na luzie nagrane rozmowy o voviod w wykonaniu kilku szalencow. potem mamy material obrazujący przygotowania do jednego z pierwszych koncertow po śmierci Piggy'ego. naprawdę mocne rzeczy - znow, nie będę się rozwodzil żeby nie popadać w banaly, ale ladunek emocjonalny jest spory. pada tam wiele zajebistych spostrzen na temat tej muzyki, a bardziej w sumie roli jaka pełni w zyciu ludzi (o samej muzyce więcej można posluchac w wywiadzie z Grohlem).
wspanialy material - obowiazkowa rzecz dla każdego fana Voivod -- ale nie tylko, to jest dokument o tym jak wygląda robienie muzyki przez wielkie m.
goraco polecam.

-
RippingHeadache
A mnie koncert z "Tatsumaki" specjalnie nie zachwycił. Nie powiedziałbym, żeby publika reagowała jakoś żywiołowo, do tego nakręcone i zmontowane jest to zbyt bardzo budżetowo, jak na taką wielką scenę: tu idzie jeden gość, gdzieeeś tam błąka się drugi itd. ;)
No nic, żeby było konstruktywnie zapodaję newsa, że już ruszył europejski preorder "Target Earth"!
http://www.cmdistro.de/Artist/Voivod/198
No nic, żeby było konstruktywnie zapodaję newsa, że już ruszył europejski preorder "Target Earth"!
http://www.cmdistro.de/Artist/Voivod/198
-
535
Chyba żartujesz. Na nakręcaniu obrazu się nie znam, ale dźwięk jest bardzo dobry, a publika japońska o piekło lepsza od mazowieckiej. Pewnie, że obie siadają gdy połączyć siły z południa Polski.RippingHeadache pisze:A mnie koncert z "Tatsumaki" specjalnie nie zachwycił. Nie powiedziałbym, żeby publika reagowała jakoś żywiołowo, do tego nakręcone i zmontowane jest to zbyt bardzo budżetowo, jak na taką wielką scenę: tu idzie jeden gość, gdzieeeś tam błąka się drugi itd. ;)
- Riven
- Kontakt:
no dokładnie. nie jest to może ten poziom dziczy co np na DVD sepultury z Hiszpanii z trasy arise, ale jest o niebo lepiej niż, jak słusznie zauważył 535, na przykład w warszawie w tym roku. ale o tym już była dyskusja.... co do realizacji, jest właśnie dokładnie taka i ja poczytuje to jako zaletę. wszystko widać, kamera nie szaleje, to co jest najważniejsze - czyli muzyka i występ - są na miejscu. nic więcej nie potrzeba. Voivod za pomocą paru strun, mikrofonu i perkusji robi kosmos do którego inni potrzebują fajerwerków albo laserów (a i tak nie dają rady), wiec dla mnie akurat.
zreszta koncert jak koncert, główna zaletą dvd są bonusy (choć, czego nie napisałem wcześniej, są zdecydowanie za krótkie)
zreszta koncert jak koncert, główna zaletą dvd są bonusy (choć, czego nie napisałem wcześniej, są zdecydowanie za krótkie)
-
RippingHeadache
Dźwięk jest bardzo dobry, tego nie podważałem. Gdyby koncert był kamerowany w ten sam sposób, a odbywałby się w mniejszym klubie też wyszłoby OK. A tak niewiele tam się dla oglądającego ten występ na DVD dzieje, bo ujęcia są dość nudne/monotonne.
Jeśli chodzi zaś o żywiołowość publiki, to Japończycy potrafią być naprawdę szaleni, czego na tym DVD nie widać. I nie jest to z mojej strony zarzut - czepiam się tylko sformułowania w recenzji powyżej - bo ta muzyka to nie jest podkład do "skaczcie do góry jak kangury" czy namiętnego obijania się o siebie. ;)
Tak w ogóle, to muszę poszukać w chacie tego DVD, bo zapomniałem obejrzeć tych dodatków. :D
Jeśli chodzi zaś o żywiołowość publiki, to Japończycy potrafią być naprawdę szaleni, czego na tym DVD nie widać. I nie jest to z mojej strony zarzut - czepiam się tylko sformułowania w recenzji powyżej - bo ta muzyka to nie jest podkład do "skaczcie do góry jak kangury" czy namiętnego obijania się o siebie. ;)
Tak w ogóle, to muszę poszukać w chacie tego DVD, bo zapomniałem obejrzeć tych dodatków. :D
- Riven
- Kontakt:
zlamalem się i słucham kluskap okom. ja pierdole, jaka moc. Jebac pozerow. ja pierdole, jaka moc!!
P. S. brzmienie jest doskonale, jebac pozerow
nie mam nawet cienia wątpliwości. będzie moc, nie dla pozerow.
P. S. brzmienie jest doskonale, jebac pozerow
nie mam nawet cienia wątpliwości. będzie moc, nie dla pozerow.