SUFFOCATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: SUFFOCATION

15-12-2012, 18:31

rotfl, Blessed niespójne (to jedna z najspójniejszych plyt z dm, każdy to wie), Atheist = Cynic, punk to gowno (chociaż słuchamy thrash metalu)...nicram szaleje, dziś chce chyba zaliczyć jednocześnie kilka dyplomow w watku zlote wary:D

oczywiscie nie zgadzam się z dronem w sprawie ostatniego MA (macrabre eternal zjada na sniadanie te pseudoeksperymenty), albo gdy deprecjonuje Altars (chociaż zgodze się, ze B jest lepsze -ale nie pisałbym tak negatywnie o debiucie, bo to wciąż genialny album).

p.s. Unquestionable Presence to jedna z największych plyt w metalu, i choć ciężko mi to przechodzi przez palce, to Altars jest przy niej ...mniejsza. Jak można deprecjonować ten zespol to dla mnie niepojęte.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

15-12-2012, 18:44

Riven pisze:p.s. Unquestionable Presence to jedna z największych plyt w metalu.
Ja sie posunę dalej i powiem, że to jedna z najlepszych płyt w szerokopojętej muzyce. A na pewno najlepsza deathmetalowa.
535

15-12-2012, 18:45

Riven pisze:...Blessed niespójne (to jedna z najspójniejszych plyt z dm, każdy to wie), Atheist = Cynic, punk to gowno (chociaż słuchamy thrash metalu)...nicram szaleje, dziś chce chyba zaliczyć jednocześnie kilka dyplomow w watku zlote wary:D
Jeżeli to nie żarty, to naprawdę imponujący finisz. Wszak zbliża się czas podsumowań.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

15-12-2012, 18:46

Harlequin pisze: Ja sie posunę dalej i powiem, że to jedna z najlepszych płyt w szerokopojętej muzyce.
niewykluczone
A na pewno najlepsza deathmetalowa.
wykluczone, ale jest na podium ex aequo z kilkoma innymi :).
535

15-12-2012, 18:50

Jedno jest pewne. Dwójka ATHEIST ma bardzo adekwatną do zawartości, okładkę. Niezwykle rzadko się zdarza, by tak trafnie antycypować stan odbiorcy.
Awatar użytkownika
nicram

15-12-2012, 18:51

Riven pisze:rotfl, Blessed niespójne (to jedna z najspójniejszych plyt z dm, każdy to wie), Atheist = Cynic, punk to gowno (chociaż słuchamy thrash metalu)...nicram szaleje, dziś chce chyba zaliczyć jednocześnie kilka dyplomow w watku zlote wary:D
Widzę, że nie możesz skończyć. Ale nie martw się jesteś jeszcze małym chłopcem, jak dorośniesz, zmężniejesz to zaczniesz wreszcie kończyć jak prawdziwy mężczyzna!

Już Ci tłumaczę co wkurwia mnie w Blessed are the Sick. Są to kolejno: Intro, Doomsday Celebration, Abominations, Desolate Ways, In Remembrance. Jeżeli uważasz, że to melodyjne, ckliwe gówno pasuje do death metalowych kawałków i nie psuje odbioru tej płyty, to sorry nie jestem Ci wstanie tego dalej tłumaczyć.

Zarówno Atheist jak i Cynic nie mieli dużego wpływu na death metal. MA miał ogromny. W tym kontekście to pisałem.

Nie lubię punka i co z tego? Boli Cię to? Nie możesz z tym żyć? Widzisz wielki związek między punkiem i thrashem, ale może masz na myśli trash? :-D
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

15-12-2012, 18:58

@nicram
Twoje wycieczki osobiste sa maksymalnie zenujace i niepotrzebne, i nie przykryjesz za ich pomocą faktu, ze pierdolisz totalne głupoty. To nie jest kwestia gustu, tylko najbardziej elementarnych faktow, które nawet taki 9 letni dzieciak jak ja rozumie od dawna. Ze Desolate Ways uważasz za ckliwe gowno to jeszcze rozumiem, bo choć to bzdura, to nie oczekiwałbym ze załapiesz o co chodzi w tym utworze. Ale abominations ? kurwa , no comment :D

Nie boli mnie to, ze nie lubisz punka, wręcz przeciwnie - napierdala mnie dziś caly dzień glowa i nie jestem zdolny do jakiejkolwiek wymagającej intelektualnie rozrywki, natomiast Twoje posty, w których wychwalasz thrash jednocześnie jadac po zdaje się najbardziej konstytutywnym dla tego gatunku nurcie - czytanie tego to może i mało wyrafinowana, ale nadal jakas rozrywka. Także dzięki!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

15-12-2012, 19:02

nicram pisze: Zarówno Atheist jak i Cynic nie mieli dużego wpływu na death metal.
sam nie wiem, czego bardziej nie ogarniam w tym zdaniu, zestawienia ze sobą Atheist i Cynic, czy pierdolenia o tym, że Atheist nie miał wpływu na death metal. i w sumie zabawne jest to, że pisze to gość, który lubi ponoć techniczne granie. Może powinien sobie wrócić do początku lat 90 (rzekomo taki stary) i przypomnieć wywiady z połową ówczesnych death metalowców, szczególnie tych ambitniejszych i skumać, JAKI STATUS miał Atheist.
Awatar użytkownika
nicram

15-12-2012, 19:07

Poczytaj sobie swoje posty i swoje wycieczki osobiste. Nie pozwalam sobie na tego typu aluzje jeżeli druga strona nie robi tego samego. Zresztą nie wiedząc czemu ni to z gruszki i pietruszki coś tam pierdolnąłeś do mnie. Czytam Twoje posty i to Ty jesteś żenujący i wkurwiłeś tutaj wiele osób. Już Ci kiedyś napisałem - zobaczymy się na kiedyś na jakimś koncercie.

Elementarne fakty są takie, że nie dociera do Ciebie inny punkt widzenia. Żeby Ci to bardziej zobrazować posłużę się analogią kulinarną. Nie lubię cynamonu (punk), ale lubię ciasteczka (metal). Gdy w małych ilościach doda się do ciasteczek cynamonu powstanie bardzo dobre ciasteczko (thrash metal), które uwielbiam. Teraz dotarło?
Awatar użytkownika
kampeki
postuje jak opętany!

15-12-2012, 19:09

Ale dziś wesoło na forum <zaciera_ronczki_i_odpala_dethroned_emperor>
Za młody jesteś na Heroda!
Awatar użytkownika
nicram

15-12-2012, 19:09

twoja_stara_trotzky pisze:
nicram pisze: Zarówno Atheist jak i Cynic nie mieli dużego wpływu na death metal.
sam nie wiem, czego bardziej nie ogarniam w tym zdaniu, zestawienia ze sobą Atheist i Cynic, czy pierdolenia o tym, że Atheist nie miał wpływu na death metal. i w sumie zabawne jest to, że pisze to gość, który lubi ponoć techniczne granie. Może powinien sobie wrócić do początku lat 90 (rzekomo taki stary) i przypomnieć wywiady z połową ówczesnych death metalowców, szczególnie tych ambitniejszych i skumać, JAKI STATUS miał Atheist.
Chyba źle pamiętasz, albo nie rozumiesz co miałem na myśli. Dla ilu nowych zespołów inspiracją był Atheist, ile zespołów podążyło ich drogą, a ile zespołów podążyło drogą MA?
Awatar użytkownika
Drone

15-12-2012, 19:10

Dopisałem kolejne punkty:

1) Abominations Of Desolation => Altars Of Madness (obie znakomite, żeby nie było, że deprecjonuję)
2) "Unquestionable Presence" to najlepsza płyta metalowa lat 90-tych i jedna z najlepszych płyt w historii muzyki w ogóle.
3) CYNIC to żałosne i pretensjonalne pitolenie, nie nadające się dziś do słuchania.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

15-12-2012, 19:10

nicram pisze:
Chyba źle pamiętasz, albo nie rozumiesz co miałem na myśli. Dla ilu nowych zespołów inspiracją był Atheist, ile zespołów podążyło ich drogą, a ile zespołów podążyło drogą MA?
no ile? jakie znasz zespoły grające JAK Morbid Angel? wymienisz co najmniej 10?
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

15-12-2012, 19:11

Dla ilu nowych zespołów inspiracją był Atheist, ile zespołów podążyło ich drogą, a ile zespołów podążyło drogą MA?
A którą drogą łatwiej? W każdym razie - pozornie?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

15-12-2012, 19:11

Drone pisze:Dopisałem kolejne punkty:

1) Abominations Of Desolation => Altars Of Madness (obie znakomite, żeby nie było, że deprecjonuję)
2) "Unquestionable Presence" to najlepsza płyta metalowa lat 90-tych i jedna z najlepszych płyt w historii muzyki w ogóle.
3) CYNIC to żałosne i pretensjonalne pitolenie, nie nadające się dziś do słuchania.
1) źle
2) śmiechłem
3) 1 pkt.

znowu MIERNY.
Awatar użytkownika
Drone

15-12-2012, 19:13

Chciałbym, żeby KING CRIMSON nagrało choć jedną taką płytę jak "Unquestionable Presence" :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

Drone pisze:Chciałbym, żeby KING CRIMSON nagrało choć jedną taką płytę jak "Unquestionable Presence" :)
na szczęście nagrało same lepsze, pomijając lata 80 :D
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

@nicram
Ale o czym ty mówisz? Gdzie ja ci wjechałem ? Powolujesz sie na glos ludu, gratuluje :D. Napisalem, ze pierdolisz głupoty - bo ciężko inaczej nazwac określenie intra z blessed are the sick "ckliwym, melodyjnym gownem". Zadnych wycieczek a propos Twojej osoby nie uprawiałem, ty natomiast w jakims kompletnie zakłamanym swietle stawiasz np. nasze spotkanie na koncercie (które było zresztą sympatyczne, na ile je pamiętam po tych 2 piwach). Zamiast na mnie wrzucać uargumentuj.

powiedz mi, w której sekundzie wystepuje ckliwa melodia.

zresztą kurwa, co ja robie... nonsens.
Awatar użytkownika
nicram

15-12-2012, 19:15

nicram pisze: Chyba źle pamiętasz, albo nie rozumiesz co miałem na myśli. Dla ilu nowych zespołów inspiracją był Atheist, ile zespołów podążyło ich drogą, a ile zespołów podążyło drogą MA?
no ile? jakie znasz zespoły grające JAK Morbid Angel? wymienisz co najmniej 10?
Ty wiesz lepiej, więc dajesz! Zrób sobie sam egzamin.
ODPOWIEDZ