DAMNATION (pol)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hellpiss
zaczyna szaleć

Re: DAMNATION (pol)

11-12-2012, 19:49

Moc! ;-) No, ale grudzień się jeszcze nie skoczył. Jestem gotów to odszczekać, jeśli coś do końca grudnia drgnie. ;-)

Edyta: Tak sobie jeszcze myślę, ze te re-edycje VADER ukazały się niczym królik z kapelusza, bo być może to one dopiero mają "zarobić" na wszystkie inne zapowiadane wydawnictwa. ;-)
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-12-2012, 19:59

Pewnie masz rację z tym Vaderem. Tym niemniej nigdy nie rozumiałem polityki tej firmy. Zamiast skupić się na paru naprawdę niezłych zespołach: Masachist, Azarath, Morowe, Trauma to zaczęli wydawać gówna w typie Moon, Naumachia, Besatt, Naer Mataron na czym pewnie nieźle umoczyli.
all the monsters will break your heart
michal
zaczyna szaleć

11-12-2012, 20:26

nicram pisze:Niby tak, ale np. nie zapowiadali reedycji Vader, a te nie wiedząc czemu się ukazały...:-D
He he, to też dobry fakt, no ale to w końcu Vader: koniunktura bo trasa, marketing bo nazwa. No ale jak można odmówić Kmiołkowi? Przecież to VADER!!! Choć jak dla mnie te reedycje to o dupę potłuc, komu to potrzebne? Żeby zespół miał na trasę, a biedrona ładną nazwę w wydawnictwach. No sens.

Tak czy siak, Biedrona pewnie wydawać chce to co w danej chwili może się szybko sprzedać (przykład Vader) choć niekoniecznie tak może też być.
Pytanie po co było wydawać tyle gniotów: jak nowy Mastiphal, Abused Majesty.
Zapewne szybko okazało się, że kasa utopiona została, a płyty nie idą, no ale cóż...
Niemniej jednak dla mnie to koniec tej dobrze zapowiadającej się wytwórni.... AMEN.
Awatar użytkownika
manieczki

11-12-2012, 20:48

* Varyen Chylinski (FOREST OF IMPALED, DAMNATION)
* Marco Martell (MALEVOLENT CREATION, DIVINE EMPIRE)
* Marcin «Novy» Nowak (BEHEMOTH, VADER, ROAD'S END)
* Orlando Logan «Plague Healer» Perez (ex-VEX, WHORE OF BABYLON)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

11-12-2012, 20:56

to cos nowego po The Architecture of Oppression ?
Awatar użytkownika
manieczki

11-12-2012, 21:04

Oui, na to wygląda.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

11-12-2012, 21:22

Ładne.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

11-12-2012, 21:30

michal pisze:Pytanie po co było wydawać tyle gniotów: jak nowy Mastiphal, Abused Majesty.
Co do AM pełna zgoda, ale nie kumam jebania MASTIPHAL, który nagrał bardzo fajny album;
Wg mnie jedna z ciekawszych pozycji tej wytwórni. Z drugiej strony szkoda, że Bart nie wydał debiutu DEUS`a tak jak to było planowane pierwotnie, bez wątpienia by miał fajną perełkę w swojej wytwórni; a tak najebana masa zbędnych tytułów;

na HELHEIM też cierpliwie czekam, oby wyszły te Lp jeszcze w tym roku;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

11-12-2012, 21:58

michal pisze: Nie mniej jednak dla mnie to koniec tej dobrze zapowiadającej się wytwórni.... AMEN
Nie pierwszy raz przecież. Ze sklepem też już nie są tak na bieżąco, jak kiedyś.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Lykantrop

11-12-2012, 22:12

Upada to dopiero Agonia. Już niedługo miesiąc będzie jak mi płytę wymieniają.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

11-12-2012, 22:17

Jakieś 4 lata temu wysłałem im porysowany winyl do wymiany - po roku znudziło mi się pisać emaile z przypomnieniem ...
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
michal
zaczyna szaleć

11-12-2012, 22:27

Ihasan pisze:
michal pisze:Pytanie po co było wydawać tyle gniotów: jak nowy Mastiphal, Abused Majesty.
Co do AM pełna zgoda, ale nie kumam jebania MASTIPHAL, który nagrał bardzo fajny album;
Wg mnie jedna z ciekawszych pozycji tej wytwórni. Z drugiej strony szkoda, że Bart nie wydał debiutu DEUS`a tak jak to było planowane pierwotnie, bez wątpienia by miał fajną perełkę w swojej wytwórni; a tak najebana masa zbędnych tytułów;

na HELHEIM też cierpliwie czekam, oby wyszły te Lp jeszcze w tym roku;
Nie jebie Mastiphal. Szacun, za to co nagrali w latach 90-tych. Choć dla mnie te reaktywacje po latach są w niektórych przypadkach bez sensowne, w ich także. Spoko, że wyszły ich reedycje, ale reaktywować się na siłę, bo bart założył na nowo wytwórnie jest bez sensu. A chyba tylko po to ten zespół powstał z popiołów. Czyż nie? Co się teraz z nimi dzieje? Nic... cisza...

Myślę, że Ci którzy zobaczyli w porę co się dzieje w WHP sami zrezygnowali ze współpracy z biedronką, bo czekać 2 lata na wydanie jak cierpliwy Lost Soul mija się z celem. A przecież Lost Soul miał być numerem jeden w tej stajni i co? Odsyłam do wywiadu z greckim na temat podpisana kontraktu z WHP. Wazeliny nie było granic... a teraz ?

Tak to już się niestety utarło w naszym smutnym kraju, że nie ma komu wydawać nowych/świeżych mocnych zespołów, jak tylko tłuc reedycje tego co już nagrano i teraz jest kultem, bo ktoś za to płaci na ebay czy allegro krocie... To czemu by nie zarobić znowu na Damnation?

Po co robić jakiś split Silesia Atak coś tam? Na co to komu? Zamiast wydać tego wspomniane Deus Mortem. Tak jak szybko niektóre kapele pojawiły się w tej wytwórni tak szybko zniknął. Zresztą chyba nie ma jeszcze żadnej jak widzę, która wydałaby drugi materiał u Biedrony. A to chyba daje do myślenia, że jednak: WIEDZ ZE COŚ SIĘ DZIEJE :-)
michal
zaczyna szaleć

11-12-2012, 22:29

COFFIN pisze:
michal pisze:Niemniej jednak dla mnie to koniec tej dobrze zapowiadającej się wytwórni.... AMEN
Nie pierwszy raz przecież. Ze sklepem też już nie są tak na bieżąco, jak kiedyś.
Niestety widać zapał tak jak się pojawił tak szybko opadł.
Przykład katalogu papierowego, który miał być cyklicznie...
Awatar użytkownika
COFFIN

11-12-2012, 22:51

Mnie chodziło trochę o inne czasy;) A co do sklepu, to złego słowa nie powiem - zawsze ekspres. Label to już nie moja bajka, więc nie komentuje.
michal
zaczyna szaleć

11-12-2012, 22:54

Czasy jak WHP wydawał kasety i potem grubas wydymał niejednego? O tych czasach mówimy? he he
Awatar użytkownika
COFFIN

11-12-2012, 22:57

Dymający, dymanymi będą, to tyle;)
Awatar użytkownika
SOWIX666
postuje jak opętany!

11-12-2012, 23:34

manieczki pisze:

* Varyen Chylinski (FOREST OF IMPALED, DAMNATION)
* Marco Martell (MALEVOLENT CREATION, DIVINE EMPIRE)
* Marcin «Novy» Nowak (BEHEMOTH, VADER, ROAD'S END)
* Orlando Logan «Plague Healer» Perez (ex-VEX, WHORE OF BABYLON)
Bardzo w pytkę Zbysia.
Jedzie Malevolentem na kilometr, ale mi to absolutnie nie przeszkadza!
shitfun
weteran forumowych bitew

11-12-2012, 23:36

Bardzo dobra płyta, polecam dać ponowną szansę. I tak jak Ihasan pisze - jedno z lepszych wydawnictw WHP. Dla mnie na ten przykład ostatni Mastiphal zdecydowanie lepszy od ostatniego Azarath (który by nie było, też bardzo mi wszedł).
michal pisze:Po co robić jakiś split Silesia Atak coś tam? Na co to komu? Zamiast wydać tego wspomniane Deus Mortem. Tak jak szybko niektóre kapele pojawiły się w tej wytwórni tak szybko zniknął. Zresztą chyba nie ma jeszcze żadnej jak widzę, która wydałaby drugi materiał u Biedrony. A to chyba daje do myślenia, że jednak: WIEDZ ZE COŚ SIĘ DZIEJE :-)
Po to, bo to kawał dobrej muzy jest.
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

16-12-2012, 15:07

michal pisze:Nie jebie Mastiphal. Szacun, za to co nagrali w latach 90-tych. Choć dla mnie te reaktywacje po latach są w niektórych przypadkach bez sensowne, w ich także. Spoko, że wyszły ich reedycje, ale reaktywować się na siłę, bo bart założył na nowo wytwórnie jest bez sensu. A chyba tylko po to ten zespół powstał z popiołów. Czyż nie? Co się teraz z nimi dzieje? Nic... cisza...
Ja właśnie do końca nie byłem przekonany do tych rzeczy z lat `90tych ...
Do tego albumu podszedłem z dużym dystansem, zakupiłem go w ciemno i nie żałuję takiego obrotu sprawy. Płyta wg mnie jest naprawdę dobra, z fajnym klimatem, charakterystycznym dla Flaurosa wokalem - mnie kupili tą płytą.
hehehe nie no bez przesady z tą reaktywacją pod Barta. W tej chwili nie dzieje się nic, bo Flaurosa nie ma w Polsce i tyle. Umówmy się, to nie jest zespół pokroju Behemoth, który żyje sobie z grania. Trzymam kciuki, by jeszcze się udało im jeden album nagrać.
michal pisze:Myślę, że Ci którzy zobaczyli w porę co się dzieje w WHP sami zrezygnowali ze współpracy z biedronką, bo czekać 2 lata na wydanie jak cierpliwy Lost Soul mija się z celem. A przecież Lost Soul miał być numerem jeden w tej stajni i co? Odsyłam do wywiadu z greckim na temat podpisana kontraktu z WHP. Wazeliny nie było granic... a teraz?
Akurat Greckiego mi nie szkoda.
Muzykiem jest bardzo dobrym, ale bucem przy tym przeokrutnym.
michal pisze:Tak to już się niestety utarło w naszym smutnym kraju, że nie ma komu wydawać nowych/świeżych mocnych zespołów, jak tylko tłuc reedycje tego co już nagrano i teraz jest kultem, bo ktoś za to płaci na ebay czy allegro krocie... To czemu by nie zarobić znowu na Damnation?
Ja nie mam nic przeciwko wydawaniu reedycji albumów, które schodzą na Allegro w poronionych niejednokrotnie kwotach. Dlatego jestem jak najbardziej na tak tego typu akcjom. Myślę, że jest cała masa ludzi, która z chęcią by zakupiła te płyty w ludzkich cenach. Bart jest przede wszystkim fascynatem muzyki i ma prawo robić co mu się podoba z kasą. Można go jebać za wydawanie słabych tytułów, może na się przypierdalać do obsuw etc., ale w sumie dzięki reaktywacji WHP dostaliśmy całą masę świetnie wydanych starych tytułów jak i nowych, za co wielki szacunek dla niego.
michal pisze:Po co robić jakiś split Silesia Atak coś tam? Na co to komu? Zamiast wydać tego wspomniane Deus Mortem. Tak jak szybko niektóre kapele pojawiły się w tej wytwórni tak szybko zniknął. Zresztą chyba nie ma jeszcze żadnej jak widzę, która wydałaby drugi materiał u Biedrony. A to chyba daje do myślenia, że jednak: WIEDZ ZE COŚ SIĘ DZIEJE :-)
Z Deus`em jest dłuższa historia, o której nie będę nigdzie pisał, zostawię to dla siebie.
Bart nie wymyśli sobie "Silesiana ... " Bart pomógł w jego realizacji, pomysłodawcą był Misiek z Flaurosem, to tak gwoli ścisłości.
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
michal
zaczyna szaleć

16-12-2012, 16:11

Ihasan pisze:Ja właśnie do końca nie byłem przekonany do tych rzeczy z lat `90tych ...
Do tego albumu podszedłem z dużym dystansem, zakupiłem go w ciemno i nie żałuję takiego obrotu sprawy. Płyta wg mnie jest na prawdę dobra, z fajnym klimatem, charakterystycznym dla Flaurosa wokalem - mnie kupili tą płytą. hehehe nie no bez przesady z tą reaktywacją pod Barta. W tej chwili nie dzieje się nic, bo Flaurosa nie ma w Polsce i tyle. Umówmy się, to nie jest zespół pokroju Behemoth, który żyje sobie z grania. Trzymam kciuki, by jeszcze się udało im jeden album nagrać.
Hmm, mówisz bez przesady, nie wiem może słyszałem coś innego po prostu, ale tak to zabrzmiało. No chyba, że po prostu była to dla Damiana i Flaurosa odoskocznia od Darzamat, który też gdzieś zasypał się w popiele. Tak czy siak do Behemotha nie chciałbym tu nikogo porównywać.
Ihasan pisze:Akurat Greckiego mi nie szkoda.
Muzykiem jest bardzo dobrym, ale bucem przy tym przeokrutnym.
Tutaj się z Tobą zgodzę. Muzyk git, ale zachowanie hmm... nie na poziomie ;-) Temu Panu już podziękujemy.
Także reedycji pewnie nie ujrzymy długi długi czas...
Ihasan pisze:ja nie mam nic przeciwko wydawaniu reedycji albumów, które schodzą na allegro w poronionych niejednokrotnie kwotach. Dlatego jestem jak najbardziej na tak tego typu akcją. Myślę, że jest cała masa ludzi, która z chęcią by zakupiła te płyty w ludzkich cenach. Bart jest przede wszystkim fascynatem muzyki i ma prawo robić co mu się podoba z kasą. Można go jebać za wydawanie słabych tytułów, może na się przypierdalać do obsuw etc. ale w sumie dzięki reaktywacji WHP dostaliśmy całą masę świetnie wydanych starych tytułów jak i nowych, za co wielki szacunek dla niego.
Wydanie reedycji zawsze wiąże się ze spadkiem ceny first press, dobitny przykład Furii w ostatnim czasie. Nie wątpię, że znalazłaby się rzesza fanów płyt Damnation. Nawet ja sam z chęcią bym je zakupił. Tylko wkurwia fakt, że to wydanie jest zapowiedziane ileś miesięcy wcześniej, a tu nagle wyskakują płyty pancernego generała. Żeby to jeszcze był jakiś faktycznie towar deficytowy, ale niestety nie jest. Rary to też żadne. Szacunek szacunkiem, ale niech Biedrona zacznie szanować kupujących u niego i czekających na pewne płyty. Bo tworzyć wirtualny spis zapowiedzi, który rośnie z dnia na dzień do monstrualnej listy mija się celem, gdy w miedzy czasie pojawią się płyty na które tak naprawdę nikt nie czeka.
michal pisze:Z Deus`em jest dłuższa historia, o której nie będę nigdzie pisał zostawię to dla siebie.
Bart nie wymyśli sobie "Silesiana ... " Bart pomógł w jego realizacji, pomysłodawcą był Misiek z Flaurosem to tak gwoli ścisłości;
He he, tajemniczy Panie jesteś. Powiedziałeś A powiedź B. ;-) Chyba proste i logiczne, że przy wydaniu Deus M. była też obsuwa, która na pewno niejako zniechęciła samych grających. No chyba, że są to problemy studyjne/personalne etc. to ok.
Co do Silesian po prostu mam mieszane uczucia... nie oceniam muzyki zawartej, bo na pewno trzyma poziom ze względu na zawarte tam hordy, ale wolałbym zakupić inne płyty zamiast tej.

Temat się rozwinął, a na forum jak mniemam zarejestrował się BART z Tczw. który to może powie nam jak wygląda sprawa wydania demówek na CD w WHP. ;-) Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ