Najlepszy polski metalowy album i jedna z najciekawszych płyt w tym roku w ogóle według mnie. Szacunek za polskie teksty chociaż wiadomo, że "angielski śpiew i gitara" to dla wielu podstawa w nadziei na odniesienie komercyjnego sukcesu.twoja_stara_trotzky pisze:lol
Marzanna to najlepszy metalowy album AD 2012.
FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- immortal93
- rozkręca się
Re: FURIA
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Jeżeli chodzi o polski metal, to na pewno lepsze ostatnio były MGŁA, BESTIAL RAIDS, CULTES, DOOMBRINGER, MEDICO PESTE, SZRON i VOIDHANGER. Nie jestem też od tego, żeby tak deprecjonować FURIĘ, jak Trocki niszczył MGŁĘ - po prostu wskazuję na to, że te ich płyty są jakie są, na pewno czuć w tym chęć zrobienia czegoś, ale jednocześnie ich próby wychodzenia poza konwencję są trochę naciągane. Znajomy słusznie zauważył, że ich muzyka to taka próba wystrojenia się w garnitury, kiedy na nogach dalej pozostają zabłocone kalosze.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- twoja_stara_trotzky
sorry, ale nie jestem w stanie dyskutować z tymi bzdurami.
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
O kurde, jak Szron lepszy to naprawdę biedna musi być ta nowa Furia, a miałem w ciemno kupić.
btw. Jebać angielski i pszenno-buraczane kompleksy.
btw. Jebać angielski i pszenno-buraczane kompleksy.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- twoja_stara_trotzky
oj tam, beka z ciebie nie jest jałowa, uśmiech jest ważny w życiu :D
- twoja_stara_trotzky
jasne, że Matana jest lepsza od Furii. Oczywista oczywistość. Trzeba być psychicznie chorym, aby nie widzieć różnicy jakościowej między nią a black metalem w ogóle.
- twoja_stara_trotzky
oczywiście, że nie.
- Realista
bo się nie zna na metalu :) Furia ostatnia jest bardzo dobra ale żeby uznać ją za album nr 1 w Polsce czy na Świecie to trzeba jarać naprawdę bardzo dobry stuff, podejrzewam że Blueberry :))Drone pisze:jak Trocki niszczył MGŁĘ
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dawno się tak nie uśmiałem! Te zespoły są niby lepsze niż ostatnia Furia? Pod jakim względem? Czy któryś nagrał coś innowacyjnego? Coś co wstrząsnęło posadami podziemia? No chyba wolne żarty! Gdzie Krym a gdzie Rzym? Wszystkie wspomniane przez Ciebie zespoły tworzą dość dobrą muzykę, ale będącą mniej lub bardziej wyrazem hołdu dla ulubionych zespołów. Na tym tle Furia jawi się jako leader a nie follower! Furia ma w sobie jądro ciemności, podczas gdy taka Mgła, Bestial Raids itd. co najwyżej mają jajka ciemności...Drone pisze:Jeżeli chodzi o polski metal, to na pewno lepsze ostatnio były MGŁA, BESTIAL RAIDS, CULTES, DOOMBRINGER, MEDICO PESTE, SZRON i VOIDHANGER. Nie jestem też od tego, żeby tak deprecjonować FURIĘ, jak Trocki niszczył MGŁĘ - po prostu wskazuję na to, że te ich płyty są jakie są, na pewno czuć w tym chęć zrobienia czegoś, ale jednocześnie ich próby wychodzenia poza konwencję są trochę naciągane. Znajomy słusznie zauważył, że ich muzyka to taka próba wystrojenia się w garnitury, kiedy na nogach dalej pozostają zabłocone kalosze.
all the monsters will break your heart
- Biały
- w mackach Zła
Fenomen Furii, o którym była wcześniej mowa bierze się nie z uwagi na polskie teksty ale styl w jakim gra zespół. Po prostu są jacyś. Grają charakterystycznie i do tego dobrze. Coś jak w przypadku Burzum gdzie po kilku dźwiękach łatwo skojarzyć kto stoi za tą muzyką. Ciężko znaleźć zespół, który grałby podobnie i który łatwo z Furią porównać. A to już bardzo dużo.
W ogóle kapele z LTWB takie właśnie są, chyba tylko Massemord dotychczas najbliżej trzymał się konwencji black metalowej (do ostatniej płyty ofc). Teksty nie są tutaj najważniejsze. To po prostu ciekawe POLSKIE teksty na tle ciekawej muzyki.
W ogóle kapele z LTWB takie właśnie są, chyba tylko Massemord dotychczas najbliżej trzymał się konwencji black metalowej (do ostatniej płyty ofc). Teksty nie są tutaj najważniejsze. To po prostu ciekawe POLSKIE teksty na tle ciekawej muzyki.
-
Słucham sobie tego splitu i mnie nachodzi taka refleksja, jeśli teksty Furii wywołują taką wesołość lub niechęć, to co powiedzieć o liryku Besatt? ;)
Grrrówno!
-
- Dragazes
- w mackach Zła
Prawie jak Nieżyd. Odpowiednie organizacje już powiadomione?
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
-
No to oczywiste przecież, jest Jezus (żyd) i jest Nieżyd - toczą bój o władzę nad ludźmi.
Grrrówno!
- Lykantrop
Tak jak Kaczyńskiego TVN24 i Wyborcza.Drone pisze:jak Trocki niszczył MGŁĘ
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95