Masa mode ON ;)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Block69
- zahartowany metalizator
- zekke
- weteran forumowych bitew
Re: Masa mode ON ;)
no dylemat na poziomie diet z babskich gazet.
-
HAL_9000
- zaczyna szaleć
Pytanko małe.
Barki razem z klatą, czy osobno?
Barki razem z klatą, czy osobno?
Sarenka na mrozie nie może
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
- Foxhound
- postuje jak opętany!
Osobno.
- zekke
co za roznica, rob jak chcesz.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Panowie, a co robicie na sylwestra?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- zekke
ofc klate i biceps
- Foxhound
- postuje jak opętany!
zekke pisze:co za roznica, rob jak chcesz.
Najlepsza z możliwych rad.
- zekke
oczywiscie. albo sam do tego dochodzisz po jakims czasie i wtedy przestaja cie obchodzic plany lesnych dziadkow sprzed 100 lat, albo i nie.
- Foxhound
- postuje jak opętany!
Niemniej warto zapoznać się z takowymi i wybrać elementy najlepiej dopasowane do własnych celów/możliwości.
- zekke
no to truizm, oczywistosc. tym bardziej nie wiem po co pytasz o klatke + barki, jak chcesz/nie mozesz inaczej to rob w taki sposob, chociaz jak masz ograniczony czas na to to chyba lepiej byloby zrobic fbw.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Panowie, jak tam mode, czy jest ustawione na "masa"? Warto pamietac ze natura i jej cykl ustawila na czas zimowy znacznie wieksza sekrecje kilku hormonow, warto to wykorzystac.
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
Czyli co dokładnie?
Ja o żadnej masie nie mogę póki co mówić ale jakieś postępy są (to nie trudne jak się zaczyna od zera Hehe). Kupiłem se hantle i jest spox :-D wkurwiająca jest tylko zima, bo w mieście ciężko biegać - chodniki są wychodzone i momentalnie robi się ślisko, nie da się biegać. Przy takiej ilości śniegu zajebiście się zasuwa po lesie, ale w mieście ciężko :(
Ja o żadnej masie nie mogę póki co mówić ale jakieś postępy są (to nie trudne jak się zaczyna od zera Hehe). Kupiłem se hantle i jest spox :-D wkurwiająca jest tylko zima, bo w mieście ciężko biegać - chodniki są wychodzone i momentalnie robi się ślisko, nie da się biegać. Przy takiej ilości śniegu zajebiście się zasuwa po lesie, ale w mieście ciężko :(
this is a land of wolves now
- Triceratops
Np hormon wzrostu, dehydroepiandrosteron i tym podobne, naturalny cykl zimowy, przewaga anabolizmu w ramach przetrwania gatunku w niesprzyjajacych warunkach i takie tam.Riven pisze:Czyli co dokładnie?
nie chodzi mi o mase tylko o "masa mode" :D czyli w ogole robienie, kazdy ma jakies tam inne celeRiven pisze:Ja o żadnej masie
kup se kule, to bedzie jeszcze bardziej spox i bedziesz mial ekwiwalent biegania na zimeRiven pisze:nie mogę póki co mówić ale jakieś postępy są (to nie trudne jak się zaczyna od zera Hehe). Kupiłem se hantle i jest spox :-D
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
Jakie kule :O
Co do ekwiwalentu biegania to na razie mam cardio na siłowni ale kurwa to jest nudne whuj, zwłaszcza odkąd zepsuly mi się słuchawki i zamiast normalnej muzyki musze słuchać jakiegoś zjebanego bitu
Co do ekwiwalentu biegania to na razie mam cardio na siłowni ale kurwa to jest nudne whuj, zwłaszcza odkąd zepsuly mi się słuchawki i zamiast normalnej muzyki musze słuchać jakiegoś zjebanego bitu
- Riven
- Kontakt:
A i Triceps przypomnij mi proszę tytuł i autora tej książki o odżywianiu która kiedyś polecales, było zdaje się 2 autorów
- Triceratops
O takie 8)Riven pisze:Jakie kule :O

http://eksperciformy.pl/trener-personalny-warszawa.phpJak podnieść wytrzymałość w bieganiu nie ćwicząc wytrzymałości.
Załóżmy ,że masz 3-5 treningów w tygodniu i wszystkie wytrzymałościowe np. bieganie. W pewnym momencie czy tego chcesz czy też nie Twój progres przestanie być progresem a zamieni się w stagnację. I co wtedy? Przeważnie zniechęcasz się albo biegasz w nadziei ,że mimo wszystko postęp się pojawi... Czekasz tydzień, dwa , miesiąc... I nic. W końcu dajesz sobie spokój albo trenujesz dalej bez postępów.
Uważam ,że takiemu stanu rzeczy zawsze można zapobiec i w każdym wieku można podnosić swoje wyniki czy to w bieganiu, dźwiganiu czy też innych formach ruchu. Jak ? A na przykład zwiększając siłę. Nie mówię oczywiście o maszynach izolujących mięśnie a o dobrze dostosowanym treningu wielostawowym czy też funkcjonalnym. Przy treningu biegowym dobrze jest np. dołączyć 2 x w tygodniu trening,który zamknie się góra w 1godzinie i będziemy mogli wykonać go w domu. Idealnie pasują tu odważniki kettlebell z którymi spokojnie wykonasz:
-SWING- który wzmocni twoje plecy a przede wszystkim odcinek lędźwiowy , biodra, pośladki i nada dynamiki Twoim nogą . -Przysiad tzw . front squat dzięki niemu dodasz lekkości Twojemu bieganiu
-Wykroki z kettlami dodatkowo wzmocnią kończyny dolne
-Tureckie powstanie - dzięki temu ćwiczeniu nadasz stabilizacji całemu ciału , jest to ruch w którym aktywowane są niemal wszystkie mięśnie, dzięki temu stajesz się silny i stabilny.
Wszystkie ćwiczenia wykonujemy w 5 seriach po 5 powtórzeń i około 2-3 minutową przerwą odpoczynkową tak by do każdego podejścia być wypoczętym. Ciężar dobieramy tak aby zostawały około 1-2 ruchy w zapasie, nigdy do nieudanego powtórzenia, gdyż naszym celem nie jest pompowanie i męczenie mięśni czy nie daj Boże zwiększenie ich gabarytów a jedynie zwiększenie ich siły.
Pomyśl ,że nagle jesteś o 10 kg lżejszy.... Jak myślisz będziesz szybszy i wytrzymalszy? Oczywiście! Tak właśnie jest gdy zamiast zamęczać się niezliczoną ilością treningów wytrzymałościowych włączysz do swego planu dobrze dobrany trening siłowy. Pisząc siłowy-napiszę to jeszcze raz- nie mam na myśli maszyn czy innych urządzeń dzięki którym izolujemy mięśnie( te urządzenia zostawmy kulturystą) pisząc siłowy myślę o ćwiczeniach angażujących wiele mięśni w jednym ruchu (przysiad, tgu, wiatrak, wykroki) z małym dodatkiem eksplozywno, dynamiczno, balistycznych jak swing czy snatch.
Weź to pod uwagę zanim nabawisz się kontuzji czy przetrenowania katując się wieloma powtórzeniami.
Marcin Dudczak
woodpecker from space
- Triceratops
moge ci podeslac pdf na priva jak chcesz. to dobra podstawa do zrozumieniaRiven pisze:A i Triceps przypomnij mi proszę tytuł i autora tej książki o odżywianiu która kiedyś polecales, było zdaje się 2 autorów
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
Dzięki wielkie, wypas! Dolacze to do listu do dziadka mroza
- Triceratops