Nie, no jednak w tym nowym przód jest taki bardziej skurwysyński :)Nerwowy pisze:Niby nie jest źle, ale coś zjebali jednak. Nie grają mi te proporcje do końca. Poprzedni model był ładniejszy...
Motoryzacja ogółem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Re: Motoryzacja ogółem
support music, not rumors
- Nerwowy
No jest, ale w tym wypadku akurat nie do końca o to chodzi. Za bardzo wydłużyli tę karoserię jak na moje. A jeśli chodzi o Maserati i w ogóle auta sportowe to najlepiej pocelował Asvalt na poprzedniej stronie. Nie ma obecnie ładniejszego auta, to już ścisły top razem z Astonami.Rattlehead pisze:Nie, no jednak w tym nowym przód jest taki bardziej skurwysyński :)Nerwowy pisze:Niby nie jest źle, ale coś zjebali jednak. Nie grają mi te proporcje do końca. Poprzedni model był ładniejszy...
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Rattlehead
Wolę jednak takie limuzyniaste jak ten nowy (piękne lampy przednie). 2/3 drzwiowe praktycznie nie wchodzą w grę.
support music, not rumors
- wombat
- zaczyna szaleć
Bo prawda jest taka, że 3/4 mechaników to:535 pisze:Znam te bajki.
Bajka pierwsza. O żelaznym pierścieniu i rycerzu z tarczą.
Padło sprzęgło, więc, do wymiany tarcza sprzęgła, wysprzęglik i w komplecie, by się zbytnio nie rozdrabniać koło dwumasowe. Robota poważna, uderzam do poważnego serwisu. Pan z miną egzekutora liczy. Podsumował 5800 zł, pod warunkiem, że nie będzie dodatkowych perturbacji. Zażartowałem słowami. "Panie, ale to jest jedna czwarta wartości całego samochodu". On z miną niewzruszoną: "Takie mamy ceny". To miejcie - pomyślałem. Szybka orientacja na rynku i kilometr ode mnie w sklepie , nabyłem, standardowy, montowany przez wszystkich komplet za 1750 złotych do tego robocizna całe 450 i już z 60 tysięcy na tym natłukłem. Pacjent żyje i ma się dobrze.
Bajka druga. Wytrysk, płukanie, pompa - ogólny kanał.
Od kilku dni gaśnie mi auto. Gaśnie w czasie jazdy. Dobrze, że na autostradzie, gorzej, że przy prędkościach powyżej 140km/h. Sprawa jest bardzo poważna i niebezpieczna. Jadę do poważnego serwisu. Facet patrzy na rocznik, przebieg (180 tysięcy), odpalił, przegazował, posłuchał, powąchał, mruknął pod nosem. Diagnoza. "Proszę pana do wymiany, bądź regeneracji są tu wtryski, bo przebieg jest taki, że nie ma mowy, by to było coś innego, do tego pompa, czy listwa, płukanie zbiornika, programowanie, sratatata. Tak na oko siedem-osiem tysięcy złotych, ale to może nie być wszystko". Mam mocne nerwy, szczególnie jeżeli chodzi o kwoty i nie dam się byle chłopinie na jedno zdanie rzucone, oko w oko, nabrać. Przyznam jednak, że pojechał zdrowo i tym razem riposty nie było. Podziękowałem i ruszyłem, tym straszliwie zepsutym autem, myśląc, czy nie pojechać od razu na złom. Postanowiłem użyć ostatniej deski ratunku - internetu. Po około trzydziestu minutach grzebania - eureka!!!. Czujnik położenia wałka rozrządu. Koszt około 100 złotych. Wymiana to pestka. Odpięcie kabli i jedna śrubka do odkręcenia. Pacjent żyje, objawy ustąpiły, będzie już czterdzieści parę tysięcy, temu.
Mógłbym tak długo. Rozumiem, że każdy chce się czegoś w życiu dorobić, ale dlaczego na jednym zleceniu?
a) złodzieje
b) mietki znające się na wieśwaginie 1.9 tdi i nic pozatym
c) 2in1
Jako osoba poruszająca się dwoma autami sam szukam na forach rozwiązań problemów, bo z w/w powodow kurwica mnie bierze, kiedy słucham niektórych diagnoz. Raz chcieli mi wymieniać przepustnice z czujnikami i inne pierdoły za gruby hajs, kiedy miałem słabe świece lol. Taki przyklad pierwszy z brzegu...
Zaufany, dobry, znajomy mechanik to skarb.
-
- weteran forumowych bitew
cos kręcisz.nie robiłes dokładnie.moze policzyłes w slk np ten ich "sky" dach albo silniki rózne wyceniałes.bmw ostatnio wypada kurewsko drogo.gwoli scisłosci nowa jedyneczka niestety równiezMorph pisze:Że w porównaniu do A3 to rozumiem, ale 1ki??? Aż sprawdzę chyba.
Chociaż z drugiej strony mnie to nie dziwi, ostatnio sprawdzałem ile sobie życzą za jakiegoś w miarę fajnie doposażonego SLK i Z4, i Merc był droższy ~30k.
-
ale Q3 X1 I GLK to nie te same sehmenty.GLK porównuj raczej z X3Adrian696 pisze:zobacz jaka jest roznica w SUVach - Q3, X1 i ten ich GLK :) potem to samo w innych porownywalnych modelach - Merc ma cenniki kompletnie z dupyMorph pisze:Że w porównaniu do A3 to rozumiem, ale 1ki??? Aż sprawdzę chyba.
Chociaż z drugiej strony mnie to nie dziwi, ostatnio sprawdzałem ile sobie życzą za jakiegoś w miarę fajnie doposażonego SLK i Z4, i Merc był droższy ~30k.
-
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Block69
Prawie sie porzygałem. Tak oszpecić jedno z moich ulubionych aut...
PENIS METAL
- Morph
- Kontakt:
Inna sprawa, że one nigdy specjalnie ładne nie były. Pierwsza była git w krótkiej wersji, ale też bardziej "funky" niż rzeczywiście ładna. Kolejne generacje były generic aż do porzygu. Suzuki dużo fajniejsze.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Adrian696
no chyba jednak te same - GLK ma nawet mniejszy rozstaw osi od X1, bo do X3 to przepasckakademona pisze:ale Q3 X1 I GLK to nie te same sehmenty.GLK porównuj raczej z X3Adrian696 pisze:zobacz jaka jest roznica w SUVach - Q3, X1 i ten ich GLK :) potem to samo w innych porownywalnych modelach - Merc ma cenniki kompletnie z dupyMorph pisze:Że w porównaniu do A3 to rozumiem, ale 1ki??? Aż sprawdzę chyba.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Block69
Specjalnie ładne to nie, ale super mi sie tym jeździło. Do tej nowej nawet bym nie wsiadł.Morph pisze:Inna sprawa, że one nigdy specjalnie ładne nie były. Pierwsza była git w krótkiej wersji, ale też bardziej "funky" niż rzeczywiście ładna. Kolejne generacje były generic aż do porzygu. Suzuki dużo fajniejsze.
PENIS METAL
- Nerwowy
W ogóle krótkie, małe terenówki są fajne. Przynajmniej nie udają czegoś czym nie są.
- Morph
- Kontakt:
No terenówkami na pewno nie są :D
Najbardziej z nich wszystkich mnie się chyba Fretka podoba.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Toyota pod względem wyglądu aut upadła tak nisko, że chyba już się bardziej nie da. Avensis to kolejny przykład.Block69 pisze:Prawie sie porzygałem. Tak oszpecić jedno z moich ulubionych aut...
A ja aktualnie poruszam się Kia Venga i napatrzeć się na to auto nie mogę...
- Najprzewielebniejszy
projektant zapatrzył się na predatora czy jak?
no nie są... pseudo miejskie SUV-y i tyle.Morph pisze:No terenówkami na pewno nie są :D
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Nerwowy
Eee, a Suzuki Jimny czy suzuki Vitara ?Morph pisze:No terenówkami na pewno nie są :D
- Morph
- Kontakt:
Jimny tak, ale to trochę inna półka niż ww. RAV4.
Vitara też, ale tej z kolei nie produkują już 15 lat ;)
Vitara też, ale tej z kolei nie produkują już 15 lat ;)
- Nerwowy
Oczywiście, przecież napisałem: "krótkie, małe terenówki" a nie lansowozy dla paniusiek ;). Jeszcze Mitsubishi "Onanista" w wersji 3 drzwiowej też był spoko.Morph pisze:Jimny tak, ale to trochę inna półka niż ww. RAV4.
- Raagoon
W sensie Outlander? Ten Suv?
Powtórzę sie ale w klasie 4x4 liczą sie land cruiser, patrol i pajero, którego mam juz drugiego i bardzo sobie chwale. Uprzedze ewentualne wątpliwości, jeśli chodzi o wartości estetyczne, to zapatrywania w tym względzie mam podobne do Vikernesa. Do tego mieszkam z dala od wszelakich miast :)
Powtórzę sie ale w klasie 4x4 liczą sie land cruiser, patrol i pajero, którego mam juz drugiego i bardzo sobie chwale. Uprzedze ewentualne wątpliwości, jeśli chodzi o wartości estetyczne, to zapatrywania w tym względzie mam podobne do Vikernesa. Do tego mieszkam z dala od wszelakich miast :)