GOREMENT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: GOREMENT
No i w końcu pierwszy raz zmierzyłem się z kawałkami, które były na ich pożegnalnym promo. Ja jebię... dobrze, że się rozpadli :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: Odp: GOREMENT
No ale oni nawet na debiucie brzmienie mieli jak by ranne sentenced chciało grać jak Paradise lost.
- Lykantrop
Powiedziałbym, że nawet na "Human Relic" już mieli takie brzmienie. A jak już przy dymówkach jesteśmy to stwierdzić trzeba, że bardzo subtelnie wyczyścili sound. Właściwie to chyba przez to poprawione brzmienie ich dwie pierwsze demówki podobają mi się teraz bardziej, niż w latach 90.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
fakt, gniot niemiłosiernyLykantrop pisze:No i w końcu pierwszy raz zmierzyłem się z kawałkami, które były na ich pożegnalnym promo. Ja jebię... dobrze, że się rozpadli :-)
- Maleficio
- Kontakt:
I tak nie przebili nie wydanej płyty Hazaela :)
- maciek z klanu
Ja dziś kupiłem w Media Markt na czarnych winylach... zajebiscie wydane :) fajny gatefold w srodku dupne foto zespolu, 2 placki + 2 cd plakat certyfikat i cos tam jeszcze. :))Lykantrop pisze:Właśnie wziąłem ten pack vinyl + 2 cedeki. Ktoś to już ma? Ładnie wydane?
Co do okladki to na zywo wyglada wykurwiscie.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- boroowa
- weteran forumowych bitew
napaliłem sie na kupno tego winyla, bo pamiętam, ze prawie 20 lat temu debiut mi się nawet podobał, a potem jakoś nie wracałem do tej płyty....odpalam youtube i poddaję się ... czy tylko mi to przypomina badziewne "Tales from the 1000 Lakes" ?
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
Za tę kwotę nie ma co narzekać na wydanie.maciek z klanu pisze:Ja dziś kupiłem w Media Markt na czarnych winylach... zajebiscie wydane. :) Fajny gatefold w srodku dupne foto zespolu, 2 placki + 2 cd plakat certyfikat i cos tam jeszcze. :))Lykantrop pisze:Właśnie wziąłem ten pack vinyl + 2 cedeki. Ktoś to już ma? Ładnie wydane?
Co do okladki to na zywo wyglada wykurwiscie.
- Maleficio
- Kontakt:
Nie. Ja też nie rozumiem ochow i achow.boroowa pisze:napaliłem sie na kupno tego winyla, bo pamiętam, ze prawie 20 lat temu debiut mi się nawet podobał, a potem jakoś nie wracałem do tej płyty....odpalam youtube i poddaję się ... czy tylko mi to przypomina badziewne "Tales from the 1000 Lakes"?
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
Doskonale wiemy, że jest wiele pozycji średnich muzycznie, ale z jakichś względów mają status kultu. Temat nie raz wałkowany, szkoda czasu.
- boroowa
Czyli co, "chujowe, ale ma status kultowy, więc fajne"?
I'll give you black sensations up and down your spine
- Lykantrop
Ani chujowe, ani "och i ach". Jebie mnie jaki to ma status i za jaką horrendalną kwotę schodzi wydanie debiutu z The Crypt. Pierwsze podrygi Amorphis jednak były dużo bardziej rozwodnionym kisielem, a Gorement mimo upływu czasu nadal ma swoje momenty. Fakt, zdarza im się nieco popitolić, ale w ostatecznych rozrachunku nie są aż tak zdezaktualizowanym klajstrem jak "Tales from the...".
- Maleficio
- Kontakt:
-
- rasowy masterfulowicz
- ultravox
Ja tam wciąż bardzo lubię wczesne nagrania Amorphis (do pierwszej płyty włącznie), a Gorement jakoś nigdy mnie nie powalił swoją muzą.Lykantrop pisze:Pierwsze podrygi Amorphis jednak były dużo bardziej rozwodnionym kisielem, a Gorement mimo upływu czasu nadal ma swoje momenty.
- hcpig
Tak, ale akurat Gorement to nie dotyczy, bo jest niezły.Paysage d'Hiver pisze:Doskonale wiemy, że jest wiele pozycji średnich muzycznie, ale z jakichś względów mają status kultu. Temat nie raz wałkowany, szkoda czasu.
Yare Yare Daze
-
Niezły to trochę za mało jak na dziś. Kiedyś był zajebisty, teraz jest już tylko niezły.
- hcpig
Wystarczająco dobry na reedycję... skoro Łza Zeschniętej Róży ma wznowienie to Szwedom też się należy :)
Yare Yare Daze
- maciek z klanu
2x LP + 2x CD za 109 zł, na allegro masz 20 zł taniej, ale jest przesylkaMaleficio pisze:a po ile ta płyta jest w media markt?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
oczywiscie ,że się należy.ja nie w tym sensie.hcpig pisze:Wystarczająco dobry na reedycję... skoro Łza Zeschniętej Róży ma wznowienie to Szwedom też się należy :)