METALCORE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Re: METALCORE
Preczytałem gdzieś ostatnio, że Born From Pain grają metalcore więc wychodzi na to, że mam metalcorowe płyty w chacie (oprócz Killswitch Engage).
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jaram się
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- rafalt.sobczak
- rozkręca się
" onclick="window.open(this.href);return false; a hypno5e ktoś kojarzy, nawet słuchalny prog metalcore z Francji, dużo gej-postowych rzeczy, ale melodyjki przyzwoite. wszystkie cechy metalcore'u z domieszką średniego okresu twórczości Opeth, facet ma nawet podobną barwę głosu w czystych wstawkach
Swoja drogą wokalista zespołu ma b.fajny akustyczny projekt na boku (A Backward Glanc on A Travel Road), zdecydowanie lepszy od tego corowego
Swoja drogą wokalista zespołu ma b.fajny akustyczny projekt na boku (A Backward Glanc on A Travel Road), zdecydowanie lepszy od tego corowego
Jak mawiał Horacy "Gardzę nieoświeconym tłumem i trzymam się z dala"
Tylko, w takim razie co ja robię na masterfulu?
Tylko, w takim razie co ja robię na masterfulu?
- hcpig
To jest moje ostatnie odkrycie. bdb płyta 7/10:
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- Triceratops
-
535
Przez litość pominę kontekst w jakim padła poniższa brawurowa odpowiedź. W ogóle przydałby się temat z takimi wypowiedziami najlepiej dotyczącymi tematów czysto muzycznych.
Gore_Obsessed pisze: ↑20-01-2012, 01:07
SODOM z tamtych lat to kapela zjawiskowa. Tu bije serce tej muzyki, "Obsessed by cruelty" to płyta jedyna w swoim rodzaju. Chodzi we własnej lidze jak "Worship Him", "Hell awaits", "Onward to Golgotha" czy "Shitfun". Tam są wibracje, jakby sam Szatan działał za konsoletą, materializuje się w riffach gitar, brzmieniu i zagrywkach bębnów, przemawia ustami wokalistów, a przede wszystkim pomaga stworzyć dzieło jedyne w swoim rodzaju. Mógłbym wręcz napisać: "powiedz mi co sądzisz o tych tytułach, a będę wiedzieć czy chce mi się z tobą gadać".
- Triceratops
Hehe czytam temate i sie smieje co chwile, po kolei wszyscy jebia jestera za podniecanie sie jakims gownem Shadows Fall xd Fajne byly to czasyRiven pisze: ↑18-01-2012, 10:44buahahaa, o kurwa, posluchalem tego kawalka co to niby kasue 90% thrash metalu z EXODUS na czele (SLAYER pewnie tez podkula ogon i spierdala?)... no slow brak, jakim trzeba byc zjebem, zeby nie tylko stawiac to ponad w/w kapele, ale w ogole sie tym jarac? ;d po raz kolejny zastanawiam sie czy srester ma az tak spierdolony gust, czy po prostu sili sie na kolejna nagrode w temacie "zlote wary" ;
woodpecker from space
- Triceratops
Niby cale przeczytalem ale niewidzialem nic takiego.Ale spac mi sie chce jak psu jebac na wiosne
woodpecker from space
-
535
hcpig pisze: ↑19-01-2012, 16:10
Ta, znam to, sam tak robiłem uznając że to czy tamto robi za taki papierek dopóki się nie przechałem. Bardzo lubię np. recki Jaszaka mimo jego opinii o Slayer, tak samo Husara albo ś.p. Tricepsa, który swego czasu nazwał 'Persecution Mania' (mam nadzieję że nie przekręcę) 'gównem dla chromych i głuchych' (mimo wszystko mam lepsze zdanie o tej płycie hehe). No i [V] i LedZep bo to mi jakoś utkwiło.Gore_Obsessed pisze:Nagrania SODOM z lat '84 - '88 to dla mnie taki papierek lakmusowy.
Jeżeli coś przeoczyłem to odniosę się później.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
-
tomaszm
Scaarph to był bdb chłopak. Bardzo mile wspominam Jego działalność na forume. Szkoda w chuj, że facet już nic więcej nie napisze. Bardzo szkoda.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Czas zintensyfikowanej pracy do 8.05. Poza zasięgiem. Only hard work is real.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Triceratops
To pewnie wtedy sie udalem na wewnetrzna emigracje535 pisze: ↑01-02-2021, 22:55hcpig pisze: ↑19-01-2012, 16:10
Ta, znam to, sam tak robiłem uznając że to czy tamto robi za taki papierek dopóki się nie przechałem. Bardzo lubię np. recki Jaszaka mimo jego opinii o Slayer, tak samo Husara albo ś.p. Tricepsa, który swego czasu nazwał 'Persecution Mania' (mam nadzieję że nie przekręcę) 'gównem dla chromych i głuchych' (mimo wszystko mam lepsze zdanie o tej płycie hehe). No i [V] i LedZep bo to mi jakoś utkwiło.Gore_Obsessed pisze:Nagrania SODOM z lat '84 - '88 to dla mnie taki papierek lakmusowy.
Jeżeli coś przeoczyłem to odniosę się później.
woodpecker from space
- hcpig
Trójka Shadows Fall to gówno? Hę?
- Triceratops
Wszystkie Shadows Fall to gowno, zebys juz nie odpytywal na sztuki
woodpecker from space
- hcpig
A riff otwierający utwór 'Stepping Outside the Cirlce'? Przecież to k... wyrywa z butów!
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- hcpig
No pierwszy riff na samym początku, kojarzący się jednoznacznie z 'Damage Inc.' Władców Bay Area.
Zamiast się silić na czerstwy dowcpi zapodaj sobie ten riff i poczuj jaki brzmi THRASH przez duże SZ.
Zamiast się silić na czerstwy dowcpi zapodaj sobie ten riff i poczuj jaki brzmi THRASH przez duże SZ.
Ostatnio zmieniony 03-02-2021, 18:27 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
- Triceratops
Ale juz ci to Kurt pisal 10 lat temu, no kurwa nagrali riff Damage2, no kurwa sukces, czas na riff Postmortem2
woodpecker from space