KARNARIUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: KARNARIUM
Zwracam honor Drone'owi, dzisiaj cały dzień męczyłem tę płytę i nielichą rzecz nagrali panowie z Karnarium. Na początku myślałem, że niektóre, co bardziej "schizoidalne" momenty są takie z lekka na siłę wpierdolone, ale po kilkukrotnym odsłuchu nic się już tutaj nie wydaje przypadkowe czy niepotrzebne. Bardzo solidna płyta, która na początku może zaskoczyć tych, którzy uwielbiali debiut.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Jedynka była taka se. Bardziej ciekawa niż dobra rzekłbym i całkiem sporo zostało z niej w głowie choć w ogóle do niej nie wracam w ostatnim czasie. Jak to nowe cuś się do niej ma?
- Drone
Nie ma w ogóle porównania. Kompletny przeskok jakościowy. Jedynka była przyzwoita, nic ponadto. Tu mamy kłębowisko riffów a la IMMOLATION, pływające gitary, długie transowe momenty przypominające trochę TEITANBLOOD, a wszystko przy tym zgrzyta i chrobocze charakterystycznie dla wydawnictw z Nuclear Winter. Może nie jest to AŻ taki strzał jak TEITANBLOOD, ale jest i tak znakomicie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Herezjarcha
- w mackach Zła
No to żeś Pan reklamę przednią zrobił. Badamy temat.
- Lykantrop
Tak oprócz Immolation słyszę tutaj też takie Weapon meets Centurian.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
To nie jest płyta na jeden raz. Jednocześnie przyciąga, ale także odpycha (brzmienie?, pogłosy z Hell Awaits?). Podobają mi się momenty wolne, także momenty zadumy, choć zaskakują, szybkie partie też przyjemne. Nie wiem sam, co o tym myśleć. Muszę sobie to uporządkować. Szczerze mówiąc jedynkę łyknąłem , jak pelikan, choć Stary Temple jeszcze nie przysłał i muszę posiłkować się przekazem gminnym. Pewnie dlatego, że jest "klasyczna" i przewidywalna.
- maciek z klanu
Dwójki nie słyszałem, ale jedynka była REWELACYJNA.Drone pisze:Nie ma w ogóle porównania. Kompletny przeskok jakościowy. Jedynka była przyzwoita, nic ponadto.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Drone
Być może. Ale po pojawieniu się dwójki przesunął się środek ciężkości gustu obiektywnego i teraz jest już tylko przyzwoita.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Ło kurwa, czuję się zachęcony.Drone pisze:Nie ma w ogóle porównania. Kompletny przeskok jakościowy. Jedynka była przyzwoita, nic ponadto. Tu mamy kłębowisko riffów a la IMMOLATION, pływające gitary, długie transowe momenty przypominające trochę TEITANBLOOD, a wszystko przy tym zgrzyta i chrobocze charakterystycznie dla wydawnictw z Nuclear Winter. Może nie jest to AŻ taki strzał jak TEITANBLOOD, ale jest i tak znakomicie.
-
- postuje jak opętany!
Większość już poszło w przedsprzedaży , dla niezdecydowanych ostatnie 5 sztuki w distro http://hellthrasher.com/shop/
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Jestem w trakcie drugiego odsłuchu i ja nie wiem, czy to jest kompletny przeskok jakościowy w stosunku do bardzo dobrego debiutu, ale na pewno jest to świetne rozwinięcie niektórych co bardziej obłędnych patentów, które się tam znalazły. Jest gęściej, kawałki bardziej zawiłe, gitary wyczyniają cuda, a niektóre transowe, powolne momenty wgniatają w fotel. Muszę z pewnością dobrze przysiąść do tej płyty, bo chyba wydobędę z niej Czarne Sztormy Szaleństwa.
-
- zaczyna szaleć
Ta płyta to jebane mistrzostwo, nie da się od tego oderwać!!!
- Lykantrop
Się zgadzam się, z każdym kolejnym przesłuchaniem ten materiał zyskuje. Jak to mawiał Ferdynand Wspaniały - jestem szczerze wzruszony. :-)
-
- zaczyna szaleć
Jakaś taka pozbawiona emocji, a jednocześnie aż tam coś się kłębi i wije.
Jest zimna, lepka i bezduszna.
Jak na tą chwilę nie potrafię się wobec do końca określić, ale ciężko się od niej oderwać.
Jest zimna, lepka i bezduszna.
Jak na tą chwilę nie potrafię się wobec do końca określić, ale ciężko się od niej oderwać.
Sarenka na mrozie nie może
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
-
- postuje jak opętany!
- Morph
- Kontakt:
- Lykantrop
Będzie to to gdzieś na vinylu do kupienia u nas?
- krz63
- weteran forumowych bitew
planuję mieć wraz ze wznowieniem thou art lord
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD