To nie jest zła wola, to po prostu niewiedza. Człowiek jest z natury dobry, ale głupi. Dopiero w miarę nabywania mądrości robi się zły :)535 pisze:Z pewnością nadejdzie jeszcze taki czas, że ślepcy zobaczą, a głusi usłyszą. Infini to bardzo dobra płyta. Nie powiem, że jedna z najlepszych, ale trzeba mieć dużo złej woli, by jej nie doceniać.
VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: VOIVOD
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
535
Nie wiem jak to jest. Za głupi jestem na filozofię. Natomiast nie dziwię się, gdy ignorancja i brak szacunku, dotyczy Angel Rat. Sam odłożyłem ten materiał na bok, myśląc "jestem dorosły, wiem lepiej". Od przeszło dekady, klęczę przed tą płytą przy każdym podejściu. Z Infini jest zupełnie inaczej. Tu nie ma wielkich eksperymentów, to dobra, od pierwszego odtworzenia kopiąca po mordzie płyta. Nie rozumiem gadania o jej słabości, czy (o zgrozo!) chujowości. No chyba, że ów brak eksperymentu, to w przypadku tego zespołu jest zarzut, który dyskwalifikuje kolejne wydawnictwa. Tak jakby nie mogli nagrać niczego zwyczajnie przyzwoitego, patrz Voivod, czy Katorz. Biada innym twórcom, przy takim podejściu.
-
Maria Konopnicka
Moim zdaniem nie jest jednak taka bezpośrednia i oczywista i mimo, że spodobała mi się od pierwszego przesłuchania, to odkrywać zacząłem ją później, a w pełni doceniłem po wielu, wielu odsłuchach.535 pisze: Z Infini jest zupełnie inaczej. Tu nie ma wielkich eksperymentów, to dobra, od pierwszego odtworzenia kopiąca po mordzie płyta.
Wszystko zależy od oczekiwań - ja po śmierci ich lidera obawiałem się, że zafundują jakieś popłuczyny i odrzuty, a okazało się, że nic nie spóścili z tonu. Ba, "Infinity" to dla mnie ich najlepszy album od czasów "Phobos". Jak ich poznałem i zobaczyłem na żywo to nabrałem przekonania, że u nich nie ma nic na siłę. Potencjał tego zespołu jest ogromny. Wcale bym się nie zdziwił gdy się okazało, że najlepsze płyty w swojej dyskografii dopiero nagrają :)535 pisze: Nie rozumiem gadania o jej słabości, czy (o zgrozo!) chujowości. No chyba, że ów brak eksperymentu, to w przypadku tego zespołu jest zarzut, który dyskwalifikuje kolejne wydawnictwa. Tak jakby nie mogli nagrać niczego zwyczajnie przyzwoitego, patrz Voivod, czy Katorz. Biada innym twórcom, przy takim podejściu.
- Skaut
Mam podobne odczucia, tyle, że mi na początku nie weszła w ogóle. Wydawała mi się zbyt tendencyjna, "programowa", ale "Infini" odkrywa się z czasem, po dość sporej dawce odsłuchów.Maria Konopnicka pisze:Moim zdaniem nie jest jednak taka bezpośrednia i oczywista i mimo, że spodobała mi się od pierwszego przesłuchania, to odkrywać zacząłem ją później, a w pełni doceniłem po wielu, wielu odsłuchach.535 pisze: Z Infini jest zupełnie inaczej. Tu nie ma wielkich eksperymentów, to dobra, od pierwszego odtworzenia kopiąca po mordzie płyta.
Coś tam było! Człowiek!
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
U mnie zaskoczyla w polowie pierwszego odsluchu i od tamtej pory z kazdym kolejnym zyskuje. Teraz spokojnie ja stawiam obok najlepszych Voivod i kto wie, czy nie jest to moja ulubiona sposrod tych wszystkich. Najczesciej sluchana - to zdecydowanie.
-
est
No kurwa! To jest ten kosmos! Daleki jestem od świętokrówstwa, ale no kurwa jaka moc! Szkoda, że jestem jebanym bankrutem i nie pojadę zobaczyć tych cweli w Warszawie bo mam przeczucie, że odbudowali formę na dłuższy czas.Hollowman pisze:Piękny ten numer nowy.
-
RippingHeadache
- weteran forumowych bitew
Obawiałem się trochę, że Voivod z Mongrainem będzie przekombinowany, ale ten nowy numer jest znakomity. Z niecierpliwością czekam na całą płytę.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Odbudowali? Nie było nic do odbudowania. No chyba ze o czymś nie wiem i kiedyś grali hujowo, ale wątpię. Oczywiście niszczą na scenieest pisze:No kurwa! To jest ten kosmos! Daleki jestem od świętokrówstwa, ale no kurwa jaka moc! Szkoda, że jestem jebanym bankrutem i nie pojadę zobaczyć tych cweli w Warszawie bo mam przeczucie, że odbudowali formę na dłuższy czas.Hollowman pisze:Piękny ten numer nowy.
this is a land of wolves now
-
est
Ja pierdolę Riven, ty zboczeńcu! Cokolwiek by człowiek nie napisał o Voivod od razu się gorączkujesz:). Odbudowali po rakach i innych perturbacjach. Czy ja napisałem gdzieś, że grali chujowo? Napisałem, że mają się dobrze i mnie to cieszy.
- Riven
- Kontakt:
ale gdzie ja sie goraczkuje ? po prostu pytam, myslalem ze moze widziales ich na zywo iles lat temu i byli w slabej formie, przeciez nie wykluczam takiej opcji.est pisze:Ja pierdolę Riven, ty zboczeńcu! Cokolwiek by człowiek nie napisał o Voivod od razu się gorączkujesz:). Odbudowali po rakach i innych perturbacjach. Czy ja napisałem gdzieś, że grali chujowo? Napisałem, że mają się dobrze i mnie to cieszy.
this is a land of wolves now
-
est
Nie widziałem ich na żywo, nie wku....j mnie!;)
- Riven
- Kontakt:
-
est
No ja też nie wiem co ich tak śmieszy. Szczególnie tego z ABW.
- twoja_stara_trotzky
ten nowy numer jest oczywiście fajny, ale mam jakieś dziwne poczucie zażenowania, jak leci...
-
[V]
mam podobnie,jak ogladam trailery do ksiazek.
;D
;D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- twoja_stara_trotzky
ale tam nie ma takich żenujących solówek :D