CRADLE OF FILTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Re: CRADLE OF FILTH
Nie tyle wtórne co po prostu złagodzone i tak banalne, że człowiek zaczyna się zastanawiać gdzie przebiega granica pomiędzy przyzwoitym graniem, a chałturnictwem. Przynajmniej we mnie takowe odczucia się pojawiły, bo z jednej strony zespół nie zmienił jakoś drastycznie swojego image czy muzyki, a z drugiej - pomimo tego, że wczesne ich płyty lubię - nie jestem w stanie tego słuchać bez zażenowania.
- vicek
- zahartowany metalizator
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Wreszcie jakiś zespół, który rozumie marketing.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
-
Holi
- w mackach Zła
faktycznie do płyty Midian lubiłem, później jakoś już to nie wchodziło
- vicek
no to trzeba się na tym znać , mam ci mówić?
- Adrian696
ja juz nawet debiutu nie słucham.... a co musze im oddac, to sesje fotograficzne chetnie ogladam, najczescej z bananem na twarzy ale lubie popatrezc :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Gdyby nie te chujowe klawisze byłaby całkiem znośna piosenka.vicek pisze:http://www.blabbermouth.net/news.aspx?m ... mID=179388 new track
- vicek
a ja najbardziej lubie dajmnejszyn at a dej i boży speed na diabelskim grzmocie
- Silent_Sea
"Vempire" wyszło chyba ostatnio na winylu i może nawet sobie pozwolę kupić, bo uwielbiam oprawę graficzną tego albumu, a strzały typu "The Rape and Ruin of Angels (Hosannas In Extremis) " i "Queen of Winter, Throned " cały czas dają radę . COF zawsze balansował gdzieś na granicy kiczu ale po "Midian" stał się cyrkiem na kółkach, dnem dna itd. czyli po prostu pałka się przegła ;)
Tymczasem wróćmy do 1996 roku, kiedy niektórzy z nas mieli mokre majty na myśl o tej płycie, a niektórzy po prostu się zlali w pieluchę ... ; )

Tymczasem wróćmy do 1996 roku, kiedy niektórzy z nas mieli mokre majty na myśl o tej płycie, a niektórzy po prostu się zlali w pieluchę ... ; )

Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- zekke
lol, calkiem fajny lekko punkowo-trashowy vibe, gdyby wyjebali keye, skrocili calosc do 3 min, mniej piskow/wiecej growlu to byloby naprawde porzadnie. koniec swiata kurwa.vicek pisze:http://www.blabbermouth.net/news.aspx?m ... mID=179388 new track
ale fajowo wyglądają :E
-
DCI Hunt
2:44 do 3:05, najlepsze co ten zespół nagrał.
Jakieś pół mroku temu tak trochę z przekory próbowałem przesłuchać w drodze z pracy "Dusk..." i choć myślałem, że się porzygam to nawet całkiem znośne to jest. Kicz i i groteska, ale w sumie ze smakiem zrobiona.
-
Maria Konopnicka
Behemoth znów będzie musiał się postarać, żeby wygrać wyścig o 12-letniego fana czekającego na pierwszą zmazę nocną. :)vicek pisze:http://www.blabbermouth.net/news.aspx?m ... mID=179388 new track
ale fajowo wyglądają :E
- Mol
Oni zawsze balansowali na granicy kiczu, z ta roznica, ze gdzies do "Cruelty,,," calkiem niezle sie im to udawalo.DCI Hunt pisze:Jakieś pół mroku temu tak trochę z przekory próbowałem przesłuchać w drodze z pracy "Dusk..." i choć myślałem, że się porzygam to nawet całkiem znośne to jest. Kicz i i groteska, ale w sumie ze smakiem zrobiona.
-
Maria Konopnicka
Nigdy nie mogłem tego albumu znieść - po świetnym debiucie i MCD ta płyta była dla mnie jak splunięcie w twarz watą cukrową, rozpuszczoną w pisuarze. Nie wiem czy kiedykolwiek dałem radę przesłuchać od początku do końca.DCI Hunt pisze:Jakieś pół mroku temu tak trochę z przekory próbowałem przesłuchać w drodze z pracy "Dusk..." i choć myślałem, że się porzygam to nawet całkiem znośne to jest. Kicz i i groteska, ale w sumie ze smakiem zrobiona.
-
Maria Konopnicka
Udawało im się to tylko na samym początku - zgodzę się, że Cruelty and the Beast była trochę lepsza niż Dusk. Ba, nawet Midian chyba aż tak mnie nie mdli. Późniejszych albumów nie da się już słuchać.Mol pisze:Oni zawsze balansowali na granicy kiczu, z ta roznica, ze gdzies do "Cruelty,,," calkiem niezle sie im to udawalo.
- Mol
- Glene
Jak bylem w gimnzajum to dwoch kolego wmawialo mi usilnie, ze COF to najwiekszy zespol black metalowy, po dzis dzien im nie wierze:D
-
Maria Konopnicka
Nie nosiłem już pieluchy, ale przyznaję - zlałem się w bojówki i zmoczyłem glany. :)Silent_Sea pisze:Tymczasem wróćmy do 1996 roku, kiedy niektórzy z nas mieli mokre majty na myśl o tej płycie, a niektórzy po prostu się zlali w pieluchę ... ; )
Ostatnio zmieniony 24-09-2012, 12:37 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
- norf
- starszy świeżak
Mam to samo, Cruelty w dużej mierze przez wspomnienie ogólniakowych czasów wciąż mnie jara, Midian również dobrze wchodzi. Wszystkie następne krążki już niestety nie. A co do image, no cóż, ciężko oczekiwać czegoś innego po teledysku w cyrku.
"Eyes are glowing, burn as hell's fire
Mark thy wisdom in my mind"
Mark thy wisdom in my mind"
-
DCI Hunt
Traktowanie COF jako zespół BM to trochę narzekanie na "Hot Shots", że nie jest "Czasem Apokalipsy". Niby oczywizm, ale śmiać mi się chce jak jakieś metaluchy się napinają jakie to pozerskie i w ogóle.