Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- zekke
- weteran forumowych bitew
Re: Smartfon
a sry, pewnie zmierzyles stopien zaokraglenia naroznikow :D faktycznie w huj inny dizajn.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
A, czyli "identyczny" = "o podobnym dizajnie". No tak. Śliskie, chujowe tworzywo w kolorze gayblue lub gaywhite vs. wygodne w uchwycie i klasycznie grafitowe/czarne. Płaski tył vs. wyprofilowany pod dłoń. Nie no, identyczne.
Maluch jest identyczny z 911'ką bo ma 4 koła i silnik z tyłu.
Maluch jest identyczny z 911'ką bo ma 4 koła i silnik z tyłu.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- zekke
pierdol farmazony dalej :d
'wyprofilowany pod dlon' = wystajacy shit z aparatu, no profil w huj.
'sliski' = what? xD chyba jak masz spocone grube lapy to sure, ale wtedy kazdy bedzie sliski
'gayblue' = widac ze na oczy nie widziales nawet w salonie, bo gayblue jest praktycznie grafitowy xD a bialy kazdy bedzie gejowy, niezaleznie od dizajnu
tekst z maluchem i 911 juz pomine z litosci = slabsza bateria, mniejszy ekran
'wyprofilowany pod dlon' = wystajacy shit z aparatu, no profil w huj.
'sliski' = what? xD chyba jak masz spocone grube lapy to sure, ale wtedy kazdy bedzie sliski
'gayblue' = widac ze na oczy nie widziales nawet w salonie, bo gayblue jest praktycznie grafitowy xD a bialy kazdy bedzie gejowy, niezaleznie od dizajnu
tekst z maluchem i 911 juz pomine z litosci = slabsza bateria, mniejszy ekran
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no to patrzac 'na papierze" to fajna alternatywa dla s3. nie wiem tylko jak sie ten snapdragon ma do exynsoa z s3, ten drugi wszystkich zaskoczyl wydajnoscia. ja tam czekam z niecierpliwoscia na nowego nexusa, chociaz pewnie i tak kupie dopiero nastepna generacje bo pozbywac sie teraz s2 to strata pieniedzyMorph pisze:Operating system
Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich)
CPU
1.5GHz dual-core Snapdragon S4 (Krait)
GPU
Adreno 225
Memory
1024 MiB RAM
Storage
16 GiB built-in
Removable storage (up to) 64 GiB microSD
Battery
1850mAh li-po
Display
4.55 inch 720x1280 px WXGA "HD Reality Display" LED-backlit LCD at 323 PPI with Mobile BRAVIA Engine, 16M colors
Rear camera
13 MP with f/2.4 aperture, 16x digital zoom, back-illuminated sensor Exmor™ R for mobile CMOS sensor, autofocus, face recognition, sweep panorama, geo-tagging, image and video stabilizer, smile detection, touch focus,
Video 1080p@30fps, continuous autofocus, video light, video stabilizer 1080p HD
Front camera
1.3 MP, 720p@30fps
Connectivity
NFC, Bluetooth 3.1 with A2DP, EDR
Androida 4.1 na razie nie ma, ale ma dostać szybko dość update'a. Tak jak Ci kiedyś mówiłem - w Soniaszach jest praktycznie goły droid i update'y w miarę szybkie.
W Sony Centre piszą, że 5.10 ma być dostępny. 2099PLN.
this is a land of wolves now
- Morph
- Kontakt:
Nie dość że krótkowzroczność to jeszcze daltonizm xD xD xD.zekke pisze:gayblue jest praktycznie grafitowy xD
jebac,.huj
- zekke
no jebac, przyznaje ze to jest gejowy NIEBIESKI wiec masz racje xD xD xD xD

- Morph
- Kontakt:
No grafit to to nie jest xD.
A właśnie, o Pentile'u w SGS3 zapomniałem. Jak można zrobić topowego smartfona bez regularnej matrycy RGB to zakrawa na kpinę. Tak, jest czytelna, tak, jest wygodna w obsłudze ale dyskomfort pozostaje, coś jak supermodelka ze sztucznymi jedynkami.
A właśnie, o Pentile'u w SGS3 zapomniałem. Jak można zrobić topowego smartfona bez regularnej matrycy RGB to zakrawa na kpinę. Tak, jest czytelna, tak, jest wygodna w obsłudze ale dyskomfort pozostaje, coś jak supermodelka ze sztucznymi jedynkami.
- Riven
- Kontakt:
no bez przesady, z czego niby ten dyskomfort wynika? o ile pamietam to w note tez jest pentile i nie zauwazylem, zeby to jakos specjalnie wadzilo. a rozdzialka w s3 rozdaje. ale przyznam, ze bawilem sie tym telefonem ledwie pare minut.
- zekke
no to nie grafit bo to kurwa przeciez GEJOWY NIEBIESKI XD XD XD jeszcze raz potwierdza ze na oczy nie widziales
- Morph
- Kontakt:
Na co dzień w niczym. Ba, w 99.99% w niczym. Stwierdzam fakt, zastosowanie takiej matrycy w topowym telefonie to mało fajne zagranie oszczędnościowe. Niesmak wywołuje po prostu ;]
Skąd ta sugestia? Wczoraj oglądałem+bawiłem się side-by-side z SGS2 i Razrem. Rozumiem, że wydałeś 2k+ na niebieski telefon, ale przyjmij to z godnością a nie wmawiaj sobie że to grafit :D.zekke pisze:no to nie grafit bo to kurwa przeciez GEJOWY NIEBIESKI XD XD XD jeszcze raz potwierdza ze na oczy nie widziales
- Riven
- Kontakt:
nie lapie takiego rozumowania. efekt jest taki sam, telefon i tak ma wyjebany wyswietlacz, w czym problem? zagrania oszczednosciowe masa ok, jesli to znaczy, ze efekt jest powiedzmy o 00.01% gorszy, ale cena nizsza, to co za problem? no chyba ze nalezysz do targetu apple :DDDD
Ostatnio zmieniony 23-09-2012, 16:13 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
- zekke
raz ze przedluza zywotnosc wyswietlacza, dwa ze prawdopodobnie mniej zzera baterie, trzy ze nie widzialbys roznicy gdybys o tym nie przeczytal xD.
- Morph
- Kontakt:
True, ale kogo to obchodzi jak wyświetlacze i tak żyją dłużej niż przeciętny czas użytkowania telefonu przez pierwszego nabywcę.zekke pisze:raz ze przedluza zywotnosc wyswietlacza
SGS3 ma i tak świetny czas pracy na baterii, minimalnie wyższy pobór energii nie spowodowałby pewnie dużo mniejszego czasu pracy na baterii. Przypominam, że mówimy o technicznie gorszym wyświetlaczu w telefonie, który aspiruje do miana najlepszego na rynku!zekke pisze:, dwa ze prawdopodobnie mniej zzera baterie,
Różnicę widać na krawędziach czcionek chociażby (czarne na białym).zekke pisze: trzy ze nie widzialbys roznicy gdybys o tym nie przeczytal xD.
- Riven
- Kontakt:
Morph, nigga please, o czym Ty mowisz. co z tego, ze technicznie gorszy, skoro efekt ten sam? jak dla mnie to niech instaluja zwykle lcd, jak bedzie taka sama jakosc/zywotnosc baterii to chuj mnie to interesuje. Poza tym w smartfonie - lepsza bateria >>>> minimalnie lepszy obraz. to pierwsze zawsze odczujesz, o tym drugim zapomnisz po 5 minutach jesli nie bedziesz mial do porownania innego ekranu.
- Morph
- Kontakt:
W tym, że to rozwiązanie daje ze swojej natury gorsze rezultaty. Dlaczego nie używa się technologii Pentile do większych ekranów?Riven pisze:nie lapie takiego rozumowania. efekt jest taki sam, telefon i tak ma wyjebany wyswietlacz, w czym problem?
Tak, ale mówimy o TOPOWYM telefonie, gdzie z natury cena/koszty są sprawą drugorzędną.Riven pisze:zagrania oszczednosciowe masa ok, jesli to znaczy, ze efekt jest powiedzmy o 00.01% gorszy, ale cena nizsza, to co za problem?
No, iPad3 FTW.Riven pisze:no chyba ze nalezysz do targetu apple :DDDD
Próbujesz odnieść jakieś pseudouniwersalne prawdy do każdej półki sprzętowej. Nie da się.Riven pisze:Morph, nigga please, o czym Ty mowisz. co z tego, ze technicznie gorszy, skoro efekt ten sam? jak dla mnie to niech instaluja zwykle lcd, jak bedzie taka sama jakosc/zywotnosc baterii to chuj mnie to inateresuje. Poza tym w smartfonie - lepsza bateria >>>> minimalnie lepszy obraz. to pierwsze zawsze odczujesz, o tym drugim zapomnisz po 5 minutach jesli nie bedziesz mial do porownania innego ekranu.
- zekke
dude, to nie jest "technicznie" gorszy wyswietlacz bo nie zobaczysz zadnej roznicy, bullshit na papierze. nie wiem o jakiej roznicy w krawedzi czcionek piszesz bo sprawdzilem sobie wlasnie czarne na bialym przy max jasnosci ekranu i max zoomie przegladarki i jest idealnie. kolejny 'argument' z dupy tak samo jak ten GEJOWY NIEBIESKI.
a czas pracy na baterii w smarftonach nigdy nie jest "swietny" bo wiadomo ze wpierdalaja baterie jak szalone, wiec raz ze s3 ma wieksza pojemonosciowo, dwa ze ekran pobiera mniej.
a czas pracy na baterii w smarftonach nigdy nie jest "swietny" bo wiadomo ze wpierdalaja baterie jak szalone, wiec raz ze s3 ma wieksza pojemonosciowo, dwa ze ekran pobiera mniej.
- Riven
- Kontakt:
ta, rofl. wyjdzie nexus 10 to i to gowno straci racje bytu ;) no ale jak ktos lubi ciezkie przegrzewajace sie kloce z gownianym systemem (ios6 juz nawet wsrod fanbojow epla ma zjebana renome) to spox.
edit: jesli waznosc wytrzymalosci baterii to pseudouniwersalna prawda, no to ja odpadam
bo moze sie nie nadaje? bo na wiekszym ekranie wyglada gorzej, a na malym daje rade? no sorry, brniesz bez sensu. dla mnie liczy sie efekt koncowy, a jesli przy okazji oszczedzi sie na kosztach produkcji/zuzyciu baterii, to jest to i tak po prostu lepsze rozwiazanie. btw co niby decyduje, ze pentile jest jakis gorszy? co, starsze, tansze? bo mnie sie zawsze zdawalo, ze urzadzenia ocenia sie patrzac na ich koncowe dzialanie, a nie cyferki przy nazwie. zekke dobrze napisal, jakbys nie wiedzial ze tam jest pentile to bys nic nie marudzil. no sorry. a jakby Ci napisali ze tam jest jakis ekran z nasa napedzany na antymaterie to co bys powiedzial? :DDDDW tym, że to rozwiązanie daje ze swojej natury gorsze rezultaty. Dlaczego nie używa się technologii Pentile do większych ekranów?
edit: jesli waznosc wytrzymalosci baterii to pseudouniwersalna prawda, no to ja odpadam
Ostatnio zmieniony 23-09-2012, 16:34 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
- Morph
- Kontakt:
Raz jeszcze - efektem końcowym ma być najlepszy na rynku smartfon. No ale to może moje małe zboczenie, bo boli mnie bardzo, że nie ma na rynku smartfona z bebechami SGS3, maksymalnie zajebistym wyświetlaczem i w obudowie z aluminium/włókna węglowego/kevlaru/skóry.Riven pisze: bo moze sie nie nadaje? bo na wiekszym ekranie wyglada gorzej, a na malym daje rade? no sorry, brniesz bez sensu. dla mnie liczy sie efekt koncowy, a jesli przy okazji oszczedzi sie na kosztach produkcji/zuzyciu baterii, to jest to i tak po prostu lepsze rozwiazanie.
Starsze na pewno nie jest, gorsze jest dlatego, że sposób wyświetlania nie gwarantuje czystości krawędzi. Dlatego dobrze wygląda to tylko na ekranach o dużej gęstości pixeli.Riven pisze:btw co niby decyduje, ze pentile jest jakis gorszy? co, starsze, tansze? bo mnie sie zawsze zdawalo, ze urzadzenia ocenia sie patrzac na ich koncowe dzialanie, a nie cyferki przy nazwie.
Sytuacja czysto hipotetyczna - w życiu bym nie kupił smartfona nie sprawdzając tak kluczowych parametrów jak matryca.Riven pisze:zekke dobrze napisal, jakbys nie wiedzial ze tam jest pentile to bys nic nie marudzil. no sorry.
Wolałbym to wtedy trzymać z daleka do siebie, bo trzymanie antymaterii w łapie do bezpiecznych nie należy.Riven pisze:a jakby Ci napisali ze tam jest jakis ekran z nasa napedzany na antymaterie to co bys powiedzial? :DDDD
- zekke
jaki bullshit :D
- Riven
- Kontakt:
No ale w przypadku SGS3 jest przeciez wystarczajaco gesto z tymi pikselami, wiec co za problem? Moze i pentile nie nadaje sie do wszystkiego, luz, ale co z tego ;) W tym telefonie akurat jest okej. Smieszy mnie to bo straszne larum sie podnioslo jak oglosili sgs3, a potem sie okazalo ze akurat ta cecha nie jest niczym zlym. nie wiem jak sprawdza sie ten sony, ale S3 to nadal najlepszy smartfon na rynku - a ze w niezbyt ladnej obudowie to jasna sprawa. Dlatego, tak jak pisalem, najlepiej poczekac na Nexusa :). Kto wie, moze bedzie mial super bebechy - zwlaszcza, ze kraza ploty o kilku roznych "nexus devices". Poki co wyszlo tylko jedno i jest wpizde :)