VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Re: VOIVOD
Lem > obecny avatar tow. Plasfodeura >= Voivod
- Riven
- Kontakt:
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
-
est
Ten kawałek niszczy wszystko co wyszło w tym roku i wszystkie płyty Slayer po 1979 roku;)
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
- Nerwowy
Re:
Ja bym powiedział, że wszystkie przed, po i w 1979 roku też.Skaut pisze:wszystkie płyty przed 1979 rokiem też ;]est pisze:Ten kawałek niszczy wszystko co wyszło w tym roku i wszystkie płyty Slayer po 1979 roku;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Skaut
This Heat - selftitledNerwowy pisze:Ja bym powiedział, że wszystkie przed, po i w 1979 roku też.Skaut pisze:wszystkie płyty przed 1979 rokiem też ;]est pisze:Ten kawałek niszczy wszystko co wyszło w tym roku i wszystkie płyty Slayer po 1979 roku;)
Public Image Ltd. - Metal Box
Joy Division - Unknown Pleasures
Wire - 154
nieeee, przegiąłeś ;]
Coś tam było! Człowiek!
- Nerwowy
Ogólnie to se jaja robię trochę, ale dobry ten numer faktycznie.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Riven
- Kontakt:
Kurwa jestem już mocno nietrzeźwych u słucham kalibru 44wiec rano polecić Sieg heil kosmosKurt pisze:Nie pokazujcie tego Rivenowi ;)
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
No, powstalem. Swietny kawalek, no nie pierdolili oglaszajac, ze to powrot do lat 80. Ten numer spokojnie moglby byc na Dimension Hatross i bylby na na podobnym poziomie jak Brain Scan czy Macrosolutions.
I tutaj pojawia sie problem - slucha sie tego zajebiscie, ale pytanie czy celujace odrobienie pracy domowej zostawionej przez Piggy'ego to wystarczajace osiagniecie dla zespolu tej klasy. Kto wie - moze tak, ale przede wszystkim licze na jakis indywidualny sznyt calego materialu. To wyjdzie zapewne dopiero po kilkudziesieciu odsluchach calej plyty, wiec radze wstrzymac sie z pierdoleniem pt. "odcinanie kuponow" ;]. Licze na casus World Painted Blood - niby nie odwraca slayera do gory nogami, niby to tylko powrot do kurewskiego napierdolu z thrashowymi riffami, ale raz, ze slucha sie wyjebiscie, dwa, ze po jakims czasie wychodzi jednak unikalny klimat tej plyty, i na pewno nie jest to zjadanie wlasnego ogona (jak np. w przypadku metalici).
Na druga wolte na poziomie dolaczenia do skladu Erica Forresta nie licze, nie bedzie to na pewno plyta stulecia ktora zrobi takie kuku jak Phobos, ale mocne 9/10 spokojnie mnie zadowoli. Lepsze to niz niestety srednio udane proby urockowienia Voivod na S/T i Katorz (Infini caly czas czeka na uwazne podejscie, moze teraz jest dobry moment na to).
tldr: Kurwa no, wyjebany jest ten numer. Koncowka :o
I tutaj pojawia sie problem - slucha sie tego zajebiscie, ale pytanie czy celujace odrobienie pracy domowej zostawionej przez Piggy'ego to wystarczajace osiagniecie dla zespolu tej klasy. Kto wie - moze tak, ale przede wszystkim licze na jakis indywidualny sznyt calego materialu. To wyjdzie zapewne dopiero po kilkudziesieciu odsluchach calej plyty, wiec radze wstrzymac sie z pierdoleniem pt. "odcinanie kuponow" ;]. Licze na casus World Painted Blood - niby nie odwraca slayera do gory nogami, niby to tylko powrot do kurewskiego napierdolu z thrashowymi riffami, ale raz, ze slucha sie wyjebiscie, dwa, ze po jakims czasie wychodzi jednak unikalny klimat tej plyty, i na pewno nie jest to zjadanie wlasnego ogona (jak np. w przypadku metalici).
Na druga wolte na poziomie dolaczenia do skladu Erica Forresta nie licze, nie bedzie to na pewno plyta stulecia ktora zrobi takie kuku jak Phobos, ale mocne 9/10 spokojnie mnie zadowoli. Lepsze to niz niestety srednio udane proby urockowienia Voivod na S/T i Katorz (Infini caly czas czeka na uwazne podejscie, moze teraz jest dobry moment na to).
tldr: Kurwa no, wyjebany jest ten numer. Koncowka :o
this is a land of wolves now
- Drone
"Katorz" lepszy znacznie od s/t, natomiast "Infini" to jeden z najlepszych VOIVODów, tyle że ciągle czeka, aż Kolumbowie dotrą wreszcie do jego brzegów :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Maria Konopnicka
Drone pisze:"Katorz" lepszy znacznie od s/t, natomiast "Infini" to jeden z najlepszych VOIVODów, tyle że ciągle czeka, aż Kolumbowie dotrą wreszcie do jego brzegów :)
Zgadzam się w 100 proc. "Voivod" uważam za ich najsłabszy album, "Katorz" jest znacznie lepszy, a "Infiniti" zakupiłem sobie na winylu i również uważam, że to jedna z najmocniejszych pozycji w ich dyskografii i zupełnie nie rozumiem dlaczego ta płyta jest tak niedoceniana. Jeśli następny album Voivod będzie na poziomie "Infiniti" to ja jestem na kolanach.
-
Hollowman
- w mackach Zła
Piękny ten numer nowy.
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Ostatnich trzech płyt nie znam, słyszałem parę kawałków, ale to raczej nie moja bajka (choć chyba Katorz najciekawsze mi się wydawało, może kiedyś do tego wrócę). Nowy numer jest natomiast zajebisty. Czekam na płytę.
- Drone
Powiedzmy sobie szczerze: dla większości jest po prostu za trudna, ale jestem pewien, że jej czas jeszcze nadejdzie. Ona jest mocno ukorzeniona w kosmosie lat 60-tych i 70-tych, pełna wysmakowanego retrofuturyzmu, elektronowych fontann i skoków wzwyż przez barierę potencjału.Maria Konopnicka pisze:Drone pisze:"Katorz" lepszy znacznie od s/t, natomiast "Infini" to jeden z najlepszych VOIVODów, tyle że ciągle czeka, aż Kolumbowie dotrą wreszcie do jego brzegów :)
Zgadzam się w 100 proc. "Voivod" uważam za ich najsłabszy album, "Katorz" jest znacznie lepszy, a "Infiniti" zakupiłem sobie na winylu i również uważam, że to jedna z najmocniejszych pozycji w ich dyskografii i zupełnie nie rozumiem dlaczego ta płyta jest tak niedoceniana. Jeśli następny album Voivod będzie na poziomie "Infiniti" to ja jestem na kolanach.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
535
Z pewnością nadejdzie jeszcze taki czas, że ślepcy zobaczą, a głusi usłyszą. Infini to bardzo dobra płyta. Nie powiem, że jedna z najlepszych, ale trzeba mieć dużo złej woli, by jej nie doceniać.