No też już nie przesadzajmy, wiadomo że przy kosztach samochodu nie jest to jakaś ogromna kwota, ale odrobina pecha/braku uwagi w tym wypadku kosztuje +/- 1000zł, niby majątek nie jest, ale grosze też nie.Drone pisze: Ale wtedy kupuje się nową felgę, przecież to nie żaden majątek.
Motoryzacja ogółem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: Motoryzacja ogółem
Give birth to something dead
Give birth to something old
Ja jak stuknę jedną alufelgę. To wymieniam wszystkie cztery, łącznie z zapasem. Nie mógłbym znieść świadomości różnicy w odcieniu.
- Morph
- Kontakt:
No właśnie, widzisz Drone - jedno pęknięcie i 5k idzie w pizdu. Wiesz ile rzodkiewki można za to kupić?535 pisze:Ja jak stuknę jedną alufelgę. To wymieniam wszystkie cztery, łącznie z zapasem. Nie mógłbym znieść świadomości różnicy w odcieniu.
- Drone
Jeżeli nie wykrzywisz, to można naprawić, łącznie z lakierem. Jeżdzę tylko na alufelgach od 5 lat i nie miałem takiej sytuacji, kwestia ostrożności być może.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- weteran forumowych bitew
nieraz łamałem felgi, nieraz spawali je specjaliści.też od kilku lat juz mi sie to nie zdarza.kwestia ostroznosci plus lepszy stan dróg.całą zimę przejeździłem teraz na 18-tkach alu, lekko nie było , ale bez szkód.mimo to zalecam po prostu dwa komplety kół.w jednym aucie tak robię, w drugim niestety nie.
obstawiałem ,ze morph kupi citroena, kupił peugeota , a wiec też na literę "F".byłem blisko.
obstawiałem ,ze morph kupi citroena, kupił peugeota , a wiec też na literę "F".byłem blisko.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
jak oceniacie WRUTH'a ?????

- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Morfu widzę pojechał ostro jeśli chodzi o rozmiar obręczy ;DDD. Ja za to stałem się posiadaczem dziesięcioletniej Corsy C na zimowych oponach 13' ;d i teraz nie wiem czy kombinować jakieś większe koła czy czekać do zimy.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Morph
- Kontakt:
Nic nie pojechałem, 17"ki w standardzie. Trochę to chyba będzie monstrualnie wyglądać, bo aktualnie mamy wypożyczoną nową BMW 3kę na 18"kach i wyglądają na DUŻE :D.
-
- rasowy masterfulowicz
-
opowiadaj o nowej trójceMorph pisze:Nic nie pojechałem, 17"ki w standardzie. Trochę to chyba będzie monstrualnie wyglądać, bo aktualnie mamy wypożyczoną nową BMW 3kę na 18"kach i wyglądają na DUŻE :D.
- Clochard
wrum wrum, jezdzilem ostatnio nowa 3ka. 2L 170kunia. wrumm
- Morph
- Kontakt:
Niestety nie prowadzę :]kakademona pisze:opowiadaj o nowej trójceMorph pisze:Nic nie pojechałem, 17"ki w standardzie. Trochę to chyba będzie monstrualnie wyglądać, bo aktualnie mamy wypożyczoną nową BMW 3kę na 18"kach i wyglądają na DUŻE :D.
Mamy 320d, 2.0, coś kole 180 koni, ale performance słabszy niż w moim nadchodzącym Pedziu :D :D. Wizualnie znakomita, wyposażenie praktycznie full wypas. Fotele zajebiste, komfort, wyciszenie itepe na 5+. Kierowca mówi, że HUD na przedniej szybie zajebiście przydatny.
Z punktu widzenia pasażera dynamika niezgorsza.
Generalnie tak - samochód bardzo fajny, ale ilość elektryki/elektroniki jest IMO za duża. Marzy mi się właśnie taki np. M635 z lat 80ych, gdzie w zasadzie elektr(oni/y)ka ograniczała się do ABSu i szyb :D.
Progres w stosunku do poprzedniej serii 3 jest minimalny, aczkolwiek z poprzedniej serii mieliśmy M3, więc trochę "nie ta bajka".
Jak chcesz jakieś konkretne wrażenia to pisz, tą bawarę mamy do czwartku.
-
184 KM kolegoGenocide_Command pisze:wrum wrum, jezdzilem ostatnio nowa 3ka. 2L 170kunia. wrumm
-
Morph pisze:Niestety nie prowadzę :]kakademona pisze:opowiadaj o nowej trójceMorph pisze:Nic nie pojechałem, 17"ki w standardzie. Trochę to chyba będzie monstrualnie wyglądać, bo aktualnie mamy wypożyczoną nową BMW 3kę na 18"kach i wyglądają na DUŻE :D.
Mamy 320d, 2.0, coś kole 180 koni, ale performance słabszy niż w moim nadchodzącym Pedziu :D :D. Wizualnie znakomita, wyposażenie praktycznie full wypas. Fotele zajebiste, komfort, wyciszenie itepe na 5+. Kierowca mówi, że HUD na przedniej szybie zajebiście przydatny.
Z punktu widzenia pasażera dynamika niezgorsza.
Generalnie tak - samochód bardzo fajny, ale ilość elektryki/elektroniki jest IMO za duża. Marzy mi się właśnie taki np. M635 z lat 80ych, gdzie w zasadzie elektr(oni/y)ka ograniczała się do ABSu i szyb :D.
Progres w stosunku do poprzedniej serii 3 jest minimalny, aczkolwiek z poprzedniej serii mieliśmy M3, więc trochę "nie ta bajka".
Jak chcesz jakieś konkretne wrażenia to pisz, tą bawarę mamy do czwartku.
pociąga mnie po prostu ta trójka, jak każda trójka :) mam tez niezła jazde na nową jedyneczkę.no i 5teczkę.aha.na siódemke tez.na gran coupe też ;)))
powaznie mowiąc progres w stosunku do E90 jest raczej maksymalny, a nie minimalny.poczawszy od wielkosci , a konczywszy na dzwigni zmiany biegów w automacie...to zupełnie inne auto.
- Morph
- Kontakt:
Dwa w ten weekend widziałem. Dużo ładniejsze od Panamery, dużo ładniejsze od CLS. PRAWIE tak ładne jak Quattroporte.kakademona pisze:na gran coupe też ;)))
-
panamera to kaszana , ale w Bolanda sprzedaje sie nieźle jak widac na ulicach.cls przekombinowany sprawia wrazenie ciezkiego...no a maserati...inna liga, ale trafnie to wszystko porównałes.
ostatnio czytałem jakas recenzje nowej 3 gdzie ktoś na koncu , mimo wielu superlatyw , poskarżył sie na dźwięk domykanych drzwi , ze nie jest tak przyjemny jak w starszych modelach.niestety coś w tym jest.dodałbym ,że dzwięk kierunkowskazu w mojej E90 jest wrecz idealny.uczta dla ucha.
ostatnio czytałem jakas recenzje nowej 3 gdzie ktoś na koncu , mimo wielu superlatyw , poskarżył sie na dźwięk domykanych drzwi , ze nie jest tak przyjemny jak w starszych modelach.niestety coś w tym jest.dodałbym ,że dzwięk kierunkowskazu w mojej E90 jest wrecz idealny.uczta dla ucha.
- Nerwowy
Jedyne produkowane obecnie Porsche, które jest naprawdę ładne to 911 i to "zwykła" czyli Carrera/Carrera S. No i Boxster ewentualnie, ale głównie dlatego, że coraz bardziej się do 911 upodabnia.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
nowy boxter jest śliczny,na upartego można go kupić w cenie bardzo zblizonej do slk.
- pr0metheus
Tak sie zastanawiam czy mi dzisiaj nic nie zrobili z napedem quattro
Pojechalem na baze diagnostyczna po wbicie do dowodu rej. Nie mialem czasu szukac,to pojechalem gdziekolwiek. Wjezdzam na kanal,wychodze, zaczyna jakis ciec mi tam swiatlami cykac. W ostatniej chwili zauwazylem ze maja jedna ta rolke co sprawdzaja hamulce,. No i kreca tym, a druga os co stoi na glebie tez sie kreci tylko z mniejsza czestotliwoscia. Mowie kurwa panowie to jest quattro,a ten zjechal i druga os tak samo sprawdzil. Nic nie bedzie,powiedzial,machnal pieczatke,ale nie jestem pewny.Nie wiem jak to sprawdzic,ale jak rusze zrywem i bedzie pisk opon to ich tam chyba pozabijam... Jak ktos sie zna to powiedzcie czy mogl mi cos uszkodzic w 4x4.
Pojechalem na baze diagnostyczna po wbicie do dowodu rej. Nie mialem czasu szukac,to pojechalem gdziekolwiek. Wjezdzam na kanal,wychodze, zaczyna jakis ciec mi tam swiatlami cykac. W ostatniej chwili zauwazylem ze maja jedna ta rolke co sprawdzaja hamulce,. No i kreca tym, a druga os co stoi na glebie tez sie kreci tylko z mniejsza czestotliwoscia. Mowie kurwa panowie to jest quattro,a ten zjechal i druga os tak samo sprawdzil. Nic nie bedzie,powiedzial,machnal pieczatke,ale nie jestem pewny.Nie wiem jak to sprawdzic,ale jak rusze zrywem i bedzie pisk opon to ich tam chyba pozabijam... Jak ktos sie zna to powiedzcie czy mogl mi cos uszkodzic w 4x4.
niech to miejsce niebawem zniknie
- Morph
- Kontakt:
Szczęk zamykanych drzwi przypomina trochę ten z malucha.kakademona pisze: ostatnio czytałem jakas recenzje nowej 3 gdzie ktoś na koncu , mimo wielu superlatyw , poskarżył sie na dźwięk domykanych drzwi , ze nie jest tak przyjemny jak w starszych modelach.