IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Re: IMMOLATION
Czyli po prostu jedna z płyt Immolation:)
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Po prostu;-)
- night_goat
- zaczyna szaleć
Idealna dyszka z Immolation to chyba jedno z najcięższych wyzwań jeśli chodzi o kreowanie jakichkolwiek toplist ;)
Ale coś takiego by to mogło być:
The Struggle of Hope and Horror
Close to a World Below
Rival the Eminent
The Devil I Know
Christ's Cage
Higher Coward
Unholy Cult
Lost Passion
Into Everlasting Fire
No Jesus, No Beast
i na bonusie Father, You're not a Father ;)
Na pierwszy kawałek natchnęło mnie tak po sesji z Hope and Horror, normalnie to nie wiem czy bym czymś nie zastąpił.
Ale coś takiego by to mogło być:
The Struggle of Hope and Horror
Close to a World Below
Rival the Eminent
The Devil I Know
Christ's Cage
Higher Coward
Unholy Cult
Lost Passion
Into Everlasting Fire
No Jesus, No Beast
i na bonusie Father, You're not a Father ;)
Na pierwszy kawałek natchnęło mnie tak po sesji z Hope and Horror, normalnie to nie wiem czy bym czymś nie zastąpił.
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
-
est
Osiem osób, które wpisało tu swoje typy wymieniło w sumie 31 róznych kawałków. Wpisuję listę 12 kawałków, które wymienione zostały 3 lub więcej razy (cztery ostatnie kawałki wpisane przez użytownika ImP zostały zdyskwalifikowane).
Into Everlasting Fire - 7
No Jesus, No Beast - 7
Father, You're not a Father - 7
Christ's Cage - 7
Unholy Cult - 5
Close to a World Below - 4
Deaed to Me - 4
Higher Coward - 4
I Feel Nothing - 3
Passion Kill - 3
Dawn of Possession - 3
Rival The Eminent - 3
12 kawałków dlatego, że musiałem zastosować jakieś kryterium żeby dociągnąc do 10 kawałków (a stosując je wyszło 12;))
To tylko osiem osób i nawet ja nie wrzuciłem swojej dychy, ale co ciekawe zaczyna się wyłaniać obraz tych najpopularniejszych kawałków (choć tutaj bez zaskoczenia). Jeżeli komuś chce się bawić to wrzucajcie swoje typy do końca września i wtedy podliczę jakoś bardziej profesjonalnie;)
Nawet Passion Kill z Shadows in the Light załapał się do dwunastki.
No Jesus, No Beast - 7
Christ's Cage - 7
Unholy Cult - 5
Deaed to Me - 4
Higher Coward - 4
I Feel Nothing - 3
Passion Kill - 3
Dawn of Possession - 3
Rival The Eminent - 3
12 kawałków dlatego, że musiałem zastosować jakieś kryterium żeby dociągnąc do 10 kawałków (a stosując je wyszło 12;))
To tylko osiem osób i nawet ja nie wrzuciłem swojej dychy, ale co ciekawe zaczyna się wyłaniać obraz tych najpopularniejszych kawałków (choć tutaj bez zaskoczenia). Jeżeli komuś chce się bawić to wrzucajcie swoje typy do końca września i wtedy podliczę jakoś bardziej profesjonalnie;)
-
Heretyk
dobrze, że się załapał, bo to miażdżący utwór jest. w ogóle lista bardzo fajna, można oczywiście marudzić, że czegoś zabrakło, ale generalnie bardzo reprezentatywnie to wyszło.
-
Tarpaulin
- w mackach Zła
Bardzo fajna lista wyszła, wyrzuciłbym Passion Kill i - powiedzmy - Dawn of Possession i jest moja dziesiatka :)est pisze:Osiem osób, które wpisało tu swoje typy wymieniło w sumie 31 róznych kawałków. Wpisuję listę 12 kawałków, które wymienione zostały 3 lub więcej razy (cztery ostatnie kawałki wpisane przez użytownika ImP zostały zdyskwalifikowane).
No Jesus, No Beast - 7
Christ's Cage - 7
Unholy Cult - 5
Deaed to Me - 4
Higher Coward - 4
I Feel Nothing - 3
Passion Kill - 3
Dawn of Possession - 3
Rival The Eminent - 3
-
Nasum
Może podrzucimy Dolanowi i spółce z adnotacją, że taka setlista powinna się pojawić na ich najbliższym koncercie w Polsce?:-)
- Glene
- weteran forumowych bitew
Nie sadzicie, ze to troche dziecinne jest robienie zestawien najlepszych kawalkow:D
- Lykantrop
Nasum pisze:Może podrzucimy Dolanowi i spółce z adnotacją, że taka setlista powinna się pojawić na ich najbliższym koncercie w Polsce?:-)
Nie, bo nie ma "Swarm of Terror".
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
Tarpaulin
- w mackach Zła
Jestem za!Nasum pisze:Może podrzucimy Dolanowi i spółce z adnotacją, że taka setlista powinna się pojawić na ich najbliższym koncercie w Polsce?:-)
Niewątpliwie :)Glene pisze:Nie sadzicie, ze to troche dziecinne jest robienie zestawien najlepszych kawalkow:D
-
est
Nie marudź tylko dawaj dychę;)Glene pisze:Nie sadzicie, ze to troche dziecinne jest robienie zestawien najlepszych kawalkow:D
-
DCI Hunt
Kurde, trzeba w końcu kupić płyty Immolation, bo ostatni album jaki słyszałem to "Unholy Cult", a od kilku lat nie słuchałem żadnej płyty poza "Dawn Of Possession", bo sobie wkręciłem, że nie będę słuchał Immolation z żadnych CD-rów, a na CD mam tylko debiut. Dziwnie wyszło, bo bardzo ich cenię.
- Glene
Those Left Behindest pisze:Nie marudź tylko dawaj dychę;)Glene pisze:Nie sadzicie, ze to troche dziecinne jest robienie zestawien najlepszych kawalkow:D
Into Everlasting Fire
Christ's Cage
Close to world Below
Nailed to Gold
Lost Passion
Fall from High Place
The Gloriuos Epoch
Unsaved
Wolf Among The FLock
Tak tam z pamieci. Ostatni powrcilem do Here in After, reszty nie sluchalem 1,5 roku musze powrocic sobie do ich dyskografii, bo ostatnio to mi metalu brkauje w diecie:D
- KreatoR
Ja tam nie wrzucam dychy. Ale cokolwiek by nie było na miejscach 1-9, to taką składankę MUSI zakończyć THE DEVIL I KNOW.est pisze:Nie marudź tylko dawaj dychę;)Glene pisze:Nie sadzicie, ze to troche dziecinne jest robienie zestawien najlepszych kawalkow:D
-
est
Zamykacz jest to przedni. Jak już tutaj wspominałem końcówka niszczy. Zawsze kojarzyła mi się trochę z Condemned to Agony Kanibali. Nawet w tym samym roku te płyty się ukazały.
-
Nasum
est pisze:Zamykacz jest to przedni. Jak już tutaj wspominałem końcówka niszczy.
Najlepsze zamknięcie krążka jakie można sobie wyobrazić, końcówka jest po prostu mistrzowska. Doskonały typ na zamknięcie the best off.
-
Death in another way
Dla mnie najlepsze 3 płyty IMMOLATION to: "Dawn of Possession", "Close to a World Below" i "Here in After", nie mają w swej dyskografii nawet tylko dobrych płyt-wszystkie są bardzo dobre, znakomite lub wybitne, ale jak już mam wśród tych bdb wskazać
nieco słabszą, to jest to dla mnie "Harenessing Ruin", a najnowsza epka "The Providence" jest znakomita, a z ostatnich albumów
najlepszy jest przedostatni, epka do niej z dvd też jest świetna!!!:-)))
nieco słabszą, to jest to dla mnie "Harenessing Ruin", a najnowsza epka "The Providence" jest znakomita, a z ostatnich albumów
najlepszy jest przedostatni, epka do niej z dvd też jest świetna!!!:-)))
- Sova
- rasowy masterfulowicz
kupię winyl - Majesty and Decay, stan minimum near mint.
- krz63
Mam, ale nie sprzedam :-)Sova pisze:kupię winyl - Majesty and Decay, stan minimum near mint.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
- Sova
- rasowy masterfulowicz
tak w ogóle to od wczoraj się zastanawiam, czemu ja tego nie kupiłem jak leżało wszędzie za normalny kesz. nie znajduje racjonalnej odpowiedzi, &@@#**^%%, chuj.
a sama płyta jest świetna, najlepsza od Close.
a sama płyta jest świetna, najlepsza od Close.