CHRIST AGONY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- w mackach Zła
Re: CHRIST AGONY
"NocturN" - dużo ostatnio słucham tej płyty, podtrzymuję swoją opinię, ale czym dłużej słucham tym coraz bardziej jednak mi się podoba. Z pierwszymi przesłuchaniami nie trafiłem w czas dla tej płyty, teraz jest inaczej. Na "Condemnation" znalazło się trochę rozbudowanych utworów, ale dla równowagi trochę takiego typowego koncertowego grania, tu mam wrażenie iż jest to materiał bardziej do odsłuchu w domu, nieco jakby spokojniejszy. Wiele porównań w kontekście tej płyty dotyczy "Moonlight - Act III", ja bym jednak tak nie generalizował. Coś z tamtego materiału jest, ale "NocturN" ma własną tożsamość mimo wszystko.
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Przecież grali w grudniu trzy koncerty w Polsce, nie jest to za dużo ale ciszą bym tego nie nazwał.empir pisze:Coś cisza u chłopaków. Przez ostatnie kilka lat non stop jakieś trasy po PL a na razie jedynie jakaś trasa po Europie. Stronka też nieaktualizowana od kilku miesięcy.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- empir
- zahartowany metalizator
O trasę pytam, a nie pojedyncze sztuki w Mszanie Dolnej.Headcrab pisze:Przecież grali w grudniu trzy koncerty w Polsce, nie jest to za dużo ale ciszą bym tego nie nazwał.empir pisze:Coś cisza u chłopaków. Przez ostatnie kilka lat non stop jakieś trasy po PL a na razie jedynie jakaś trasa po Europie. Stronka też nieaktualizowana od kilku miesięcy.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
TY NO, do mszany to by niebylo daleko :)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Headcrab
- Kontakt:
Mi to nie robi, bo zagrali w Gdyni koncert na który się wybrałem. :)empir pisze:O trasę pytam, a nie pojedyncze sztuki w Mszanie Dolnej.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- empir
Chodziło mi o brzmienie nazwy miejscowości, a nie odległość do niej. ;)maciek z klanu pisze:TY NO, do mszany to by niebylo daleko :)
- chaos
- w mackach Zła
zakupiłem niedawno reedycję Darkside z total metal records, nie mam obecnie żadnego innego wydania (poza mc) żeby porównać, zdjęcie na końcu okładki jakieś takie nieteges, poza tym wydaje mi się, że dźwięk lepszy ? wydaj mi się ?
- empir
w porównaniu do mc pewnie lepszy
ja mam cd z morbid noizz więc nie pomogę
a masz bonusowe kawałki?
ja mam cd z morbid noizz więc nie pomogę
a masz bonusowe kawałki?
- chaos
- w mackach Zła
- maciek z klanu
Wiadomo, wiadomo. :)empir pisze:Chodziło mi o brzmienie nazwy miejscowości, a nie odległość do niej. ;)maciek z klanu pisze:TY NO, do mszany to by niebylo daleko :)
- Castor
Na pewno sobie kupię pedzej czy później, bo to ostatni Christ Agony, który musze mieć na półce. Ciekawe jak teraz to odbiorę, bo kiedyś mi się ta płyta cholernie podobała...
Father of eternal life and all created glory under Thee
Resume Thy spirit from this world of thrall into true liberty
Moc to była.
Father of eternal life and all created glory under Thee
Resume Thy spirit from this world of thrall into true liberty
Moc to była.
- Lykantrop
No właśnie z tym odbiorem może być problem. Jak po latach wróciłem do dwóch pierwszych płyt to z bólem serca, ale pomyślałem od razu, że ich miejsce jest w temacie "zdezaktualizowało się".
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
a to jakie ładne! http://www.pagan-records.com/webshop/sh ... ipack/6660
Mam to na kasetach, ale chiba sobie zakupię. Za takie pieniądze to to aż żal nie brać
Mam to na kasetach, ale chiba sobie zakupię. Za takie pieniądze to to aż żal nie brać
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
To ja mam zupełnie odwrotnie. Ilekroć wrzucę 1 lub 2 jestem rozjebany w drobny mak.Lykantrop pisze:Jak po latach wróciłem do dwóch pierwszych płyt to z bólem serca, ale pomyślałem od razu, że ich miejsce jest w temacie "zdezaktualizowało się".
- maciek z klanu
To jakas reedycja? Bo wyszlo to z innym frontem w oryginale.antek_cryst pisze:a to jakie ładne! http://www.pagan-records.com/webshop/sh ... ipack/6660
- Castor
^ z choinki żeście się urwali czy co?? ;)
Miałem tak niestety z "Moonlight", ale zrobię kiedyś jeszcze jedno podejście.Lykantrop pisze:No właśnie z tym odbiorem może być problem. Jak po latach wróciłem do dwóch pierwszych płyt to z bólem serca, ale pomyślałem od razu, że ich miejsce jest w temacie "zdezaktualizowało się".

- zawlekacz
- w mackach Zła
Zdecydowanie +1.DCI Hunt pisze:To ja mam zupełnie odwrotnie. Ilekroć wrzucę 1 lub 2 jestem rozjebany w drobny mak.Lykantrop pisze:Jak po latach wróciłem do dwóch pierwszych płyt to z bólem serca, ale pomyślałem od razu, że ich miejsce jest w temacie "zdezaktualizowało się".
nie ma to tamto
-
- w mackach Zła
to się nie zdezaktualizowało
- Lykantrop
Co poniektórym nie zdezaktualizowal się też debiut Mastiphal, ale czy o czymś to świadczy i coś to zmienia? :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95