Młodzi atakują czyli co w demach i EP-ach piszczy
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Re: Młodzi atakują czyli co w demach i EP-ach piszczy
spoko ale Bracia Figo Fagot robią mi nieziemsko lepiej
disco rżnie na ful
disco rżnie na ful
-
- świeżak
ISENSCUR

słuchał ktoś ich demek? pełny album podobno w tym miesiącu...
http://www.barghest.co.uk/releases/isenscur/
http://www.metal-archives.com/bands/Isenscur/54712

słuchał ktoś ich demek? pełny album podobno w tym miesiącu...
http://www.barghest.co.uk/releases/isenscur/
http://www.metal-archives.com/bands/Isenscur/54712
-
- w mackach Zła
Dobre, nawet bardzo dobre, podoba mi się to brzmienie, masa przestrzeni. Gitary jadą bardzo religijnie, zamierzam zawrzeć z ta płyta bliższa znajomość :).Pan_Kimono pisze:świetne, trzeba bedzie przysiąść na dłużejJaro 71 pisze:I znowu coś zajebistego z Australii.Kapela ILL OMEN wydała pierwszy album,ale za to jaki.
Do posłuchania:
-
- weteran forumowych bitew
zajebisty materiał. zapoznajcie się z temple nightside. podobne rejony, ten sam pan. jak się w końcu zbierzemy to ma być split oremus/ill omen, ale to pewnie jeszcze potrwaTarpaulin pisze:Dobre, nawet bardzo dobre, podoba mi się to brzmienie, masa przestrzeni. Gitary jadą bardzo religijnie, zamierzam zawrzeć z ta płyta bliższa znajomość :).Pan_Kimono pisze:świetne, trzeba bedzie przysiąść na dłużejJaro 71 pisze:I znowu coś zajebistego z Australii.Kapela ILL OMEN wydała pierwszy album,ale za to jaki.
Do posłuchania:
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- metalized
Temple Nightside zajebiście mnie schłostało - zdecydowana rekomendacja. A i Chory Omen dobra rzecz, nie przeczę, więc sprężać sie jak sprężarki i nakurwiać tego splita :D
P.J.E.C.
nawet znośnie turasy hałasują...
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
http://www.lastfm.pl/music/Ingenium/2nd ... c=ingenium
Po miłych wspominkach z panem Morsem wrzucam linę do "2nd Sun in the Eclypse". Stara Szwecja, smoła wylewająca się z głośników, fizycznie wyczuwalna obecność złego i utwory zbudowane z mięsistych, powtarzanych kilkadziesiąt razy riffów - jeżeli to wasze "bread and butter", lepiej tego nie słuchajcie:D
Nie dam sobie głowy uciąć co do tytułów kawałków, coś mi z dwoma nie pasuje, ale cóż.
Brzmienie nie jest tu najlepsze z oczywistych względów, utwory zaaranżowane "na bogato", chwilami można mieć wrażenie przesytu - ale jest tez mnóstwo zajefajnych, odważnych, pomysłów. Ja np. bardzo żałuję, że zespół jest w stanie spoczynku, bo spodziewałem się czegoś dobrego po nich.
Po miłych wspominkach z panem Morsem wrzucam linę do "2nd Sun in the Eclypse". Stara Szwecja, smoła wylewająca się z głośników, fizycznie wyczuwalna obecność złego i utwory zbudowane z mięsistych, powtarzanych kilkadziesiąt razy riffów - jeżeli to wasze "bread and butter", lepiej tego nie słuchajcie:D
Nie dam sobie głowy uciąć co do tytułów kawałków, coś mi z dwoma nie pasuje, ale cóż.
Brzmienie nie jest tu najlepsze z oczywistych względów, utwory zaaranżowane "na bogato", chwilami można mieć wrażenie przesytu - ale jest tez mnóstwo zajefajnych, odważnych, pomysłów. Ja np. bardzo żałuję, że zespół jest w stanie spoczynku, bo spodziewałem się czegoś dobrego po nich.
Kerosene keeps me warm.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
XAOSIS nowy projekt XO
bardzo fajne
bardzo fajne
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- postuje jak opętany!
Dobreee, czekam na płytkę
Fajne. Myślę, że serca fanek Furii zabiły mocniej :)maciek z klanu pisze:XAOSIS nowy projekt XO
bardzo fajne
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Oprócz Furii słyszę tu trochę Tiamat z okresu "A Deeper..." ;-), ale ogólnie słabe to jest.DCI Hunt pisze:Fajne. Myślę, że serca fanek Furii zabiły mocniej :)maciek z klanu pisze:XAOSIS nowy projekt XO
bardzo fajne
all the monsters will break your heart
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Rzekłbym słabe i czerstwe w chuj. W ogóle nie czaję zachwytu nad talentem tego kolesia, jak dla mnie jedyne co fajne wyszło m.in. spod jego łap to Perdition. Ten cały Xaos Oblivion to chujnia przeokrutna.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- postuje jak opętany!
Za pierwszym razem nawet się spodobało, teraz już mieszane odczucia. Muzycznie kiepsko raczej jednak.
- Perversor
- zaczyna szaleć
:) 80 minut materiału plus cover joy division daje troche do wyboru, aczkowliek, specyficzna muzyka, jak nie podejdzie :) to nie da rady żeby ugryźć, po prostu albo wóz albo przewóz.White Pharaoh pisze:Za pierwszym razem nawet się spodobało, teraz już mieszane odczucia. Muzycznie kiepsko raczej jednak.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
http://www.metal-archives.com/albums/Xa ... dom/348444
Gdzie idzie to dostać?
a ten projekt jak rozumiem boczno-poboczny słaby jak dla mnie.
Gdzie idzie to dostać?
a ten projekt jak rozumiem boczno-poboczny słaby jak dla mnie.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Podobnie, muszę posłuchać całości. Inna sprawa, że mnie na dłuższą metę męczy taki romantyczny black metal :) Xaos Oblivion mi sie podoba. Perversor, z tym nowym Xaosem coś udilujemy, albo z Tobą albo z Kamilem ;)White Pharaoh pisze:mieszane odczucia..
- Perversor
- zaczyna szaleć
Xaos Oblivion "Nature's Ancient Wisdom" jest dostępny w Obscure Abhorrence :) czyli u nas (w Polsze) narazie niet, (pomijając ebay.pl) :) my mamy raptem kilka sztuk (ja już odpadam), Xaos może ma pare na oddanie, myślę że powinny się pojawić w Agonia szopie albo w innych distrach u nas na dniach. Lub u kogokolwiek, kto wymienia się z O. Abhorrence, i np miał :) choćby ostatnie albumy Woods of Infinity czy Lunar Aurora :)DCI Hunt pisze:Podobnie, muszę posłuchać całości. Inna sprawa, że mnie na dłuższą metę męczy taki romantyczny black metal :) Xaos Oblivion mi sie podoba. Perversor, z tym nowym Xaosem coś udilujemy, albo z Tobą albo z Kamilem ;)White Pharaoh pisze:mieszane odczucia..
Xaosis to inna paria kaloszy jak widać, od razu powiem że na całej CD są "czyste wokale" i nie ma tam raczej typowych jego jazd z których go można poznać czy to w DS czy choćby nawet w Perdition, a album jest podzielony na 2 częsci w tym w 2giej nie ma już automatu perki tylko zamiast tego są sample pod prymitywny bit ala massive attack + transowa gitara + wokale, dziwna to jazda :) choć mi się podoba w miare, a przynajmniej czegoś takiego nie słyszałem dawno, nie mam do czego to porównać bo do kostrzewskiego - wody nawet nie mam co uderzać porównaniem hehe, choć dziwnym trafem :) jakoś swojsko mi się to kojarzy, ale słyszałem już i pogłoski o podobieństwie do Michała Wiśniewskiego czy do Przemysława Gintrowskiego :) choć wiadomo każdy ma inne narządy słuchowe i łyka inne leki :D
- Perversor
- zaczyna szaleć
poboczny projekt zespołu Night Mistress z Skarżysko-Kamiennej :) zwany "Nocny Kochanek" :) jak na razie chyba tylko jeden utwór ;] ale tekst w języku ojczystym oraz styl przypomina mi do złudzenia stare Turbo ;) jest dobrze :D no i gitarzysta solowy gra na kultowej gitarze marki Kosmos ;)
- Glene
100 % polski heavy metal:D
- Bezdech
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared