Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydania
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- wlood
- postuje jak opętany!
Re: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydan
Czy ktoś wie coś na temat "Worship Him", kaseta, wydanie Nora Music, nie spotkałem się z innymi kasetami piraconymi przez tę firmę w latach 90-tych. Dodam, że chyba tylko na tej wersji jest utwór pt. "Morbit Metal" :)
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
pierszemartyrdoom pisze:
co to za wydanie?
- Najprzewielebniejszy
przegrzeb temat, było wałkowane pińcet razów
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
- weteran forumowych bitew
ale co ktos ma wiedziec? Nora Music to był sklep w Bydgoszczy,piracili i nagrywali.wlood pisze:Czy ktoś wie coś na temat "Worship Him", kaseta, wydanie Nora Music, nie spotkałem się z innymi kasetami piraconymi przez tę firmę w latach 90-tych. Dodam, że chyba tylko na tej wersji jest utwór pt. "Morbit Metal" :)
-
Maleficio pisze:pierszemartyrdoom pisze:
co to za wydanie?
w jakim sensie pierwsze? niekoniecznie.najpierw było zwykłe " morbid reich".potem dopiero wersja z dodatkowym "necrolust"
- Maleficio
- Kontakt:
to jest pierwsze wydanie carnage
- pogodancer
Scream Bloody Gore - FLAG CD 12 MPO 02 @@kregozmyk pisze:Jakie matrixy mają pierwsze płyty DEATH (wyd. uder one flag)?
Leprosy - CD FLAG 24 MPO 01 @
Spiritual Healing - FLAG CD 38 MPO 03 @
ja mam takie, czy są to pierwsze, tego nie wiem.
A takie mają extra virgin first pressy z Combata:
Te nimbusy to nie są pierwsze bicia przez Combat ! Tutaj Nimbusy to second pressy !
First press Scream Bloody Gore ma matrix : MADE BY DISCOVERY SYSTEMS - AN AMERICAN COMPANY 0L80500
istnieje jeszcze bicie tej płyty z matriksem : MADE BY DISCOVERY SYSTEMS - AN AMERICAN COMPANY 0L80500B -literka B na końcu. Tylko CD z takimi matriksami to pierwsze bicia.
Podobnie jest z cd Leprosy
Ostatnio zmieniony 19-07-2012, 11:35 przez pogodancer, łącznie zmieniany 1 raz.
- wlood
- postuje jak opętany!
własnie o to mi chodziło, dziękikakademona pisze:ale co ktos ma wiedziec? Nora Music to był sklep w Bydgoszczy,piracili i nagrywali.wlood pisze:Czy ktoś wie coś na temat "Worship Him", kaseta, wydanie Nora Music, nie spotkałem się z innymi kasetami piraconymi przez tę firmę w latach 90-tych. Dodam, że chyba tylko na tej wersji jest utwór pt. "Morbit Metal" :)
-
- zaczyna szaleć
a co do "Blessed Are The Sick" - właśnie dojrzałem na nich ifpi i wszystko sprowadza sie do punktu wyjścia...
Ja kupiłem w sklepie motoryzacyjnym pastę lekkościerną maskującą i teraz sukcesywnie zacieram ślady ifpi na każdym dysku:) Niedługo wszystkie płyty to będą first pressy bez tego chujowego oznaczenia. Takie fajne zajęcie na dwutygodniowy urlop wysroczynkowy:)
Ja kupiłem w sklepie motoryzacyjnym pastę lekkościerną maskującą i teraz sukcesywnie zacieram ślady ifpi na każdym dysku:) Niedługo wszystkie płyty to będą first pressy bez tego chujowego oznaczenia. Takie fajne zajęcie na dwutygodniowy urlop wysroczynkowy:)
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
-
- zaczyna szaleć
Jakiej firmy ta pasta?
-
- zaczyna szaleć
Ot taka np:). http://allegro.pl/automax-pasta-polersk ... 03395.html. Miałem na początku kwietnia o niej wspomnieć, ale zawsze wypadało mi ze łba. Zapomnieli dodać w opisie, że doskonale maskuje wszelkiego rodzaju ifpi na płytach. Ale ptasie qpy rządzą. Hahaha!
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Debiut Immolation - najsampierwsze było bicie na licencji holenderskiej czy amerykańskiej?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- pogodancer
Tylko greckie is real :)
- Lykantrop
Rozwiąże mi ktoś w końcu zagadkę z 1szym biciem "None Shall Defy" na cedeku w wydaniu Roadrunner? Roadrunner w latach 87-88-89 głównie trudniło się wypuszczaniem elpisów i w wielu przypadkach (vide Bulldozer) kompletnie olewali dystrybucję na cyfrowym nośniku. Niby na discogs wisi, że i takie wydanie było, nawet paru sobie nacisnęło z dumą, że mają to w swojej kolekcji, ale jakoś żaden z nich się nie pofatygował, żeby zaspokoić moją ciekawość. No więc... jak to jest? Wyszedł debiut kotozjadów na cedeku w latach 80?
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- twoja_stara_trotzky
ponoć wyszedł, ja mam tylko reedycję. oryginału nie widziałem. to znaczy widziałem LP.
- Lykantrop
No właśnie, reedycję i LP już trzymałem w łapskach, a po tym śladów nigdzie. Nawet gdyby to był jakiś ultra rare to choć raz by się gdzieś tam pojawił, a tu za cholerę. Tym bardziej podejrzane, że do 7 kolesi z discogs napisałem z zapytaniem czy to na pewno wydanie Roadrunner, kiedy to kupili, czy mogliby ew. podesłać foty, ale cisza. No i, może mi się coś pierdzieli na stare lata, ale czy pierwszy cedek z tej stajni nie wyszedł w roku 90 ("The Dark Sides" Kingi Diamandy zdaje się)?
W wywiadzie z neta takie pytanie padło, a na nie odpowiedź z którego można wywnioskować, że cedeka nie było:
EDIT: http://www.musik-sammler.de/album/23605 - tu też brak. Śledztwo powoli dobiega końca :D
W wywiadzie z neta takie pytanie padło, a na nie odpowiedź z którego można wywnioskować, że cedeka nie było:
No i ciekawe, że jedne źródła mówią o Roadrunner, inne Roadracer... jak dla mnie to hucpa jakaś.2. Your first album "None Shall Defy" was originally released on LP by RoadRunner Records in 1987. Infernal Majesty said in an interview with Metal Hammer back in 1998 that they were about to dethrone Slayer as the most extreme band in the world. Well, it did not happen.....What really happen after the release of the LP ?
-We keep hearing that but we never said that. Our original drummer may have but he hasn't been in the band for about 8 years now. None of us except for Rick would have ever said anything so absurd. We are all big Slayer fans and I personally think they are and have always been the Kings. As far as what happened with Road Runner, they never pushed the album or the band. Had they pushed the band things may have turned out differently.
EDIT: http://www.musik-sammler.de/album/23605 - tu też brak. Śledztwo powoli dobiega końca :D
- Maleficio
- Kontakt:
Czy ktos ma wiedze, czym (procz okladek) sie roznia wydania SLEEP - Jerusalem? Tzn ten oficialny boot z innym artworkiem i oryginalna wersja maja jakis inny mastering etc?
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Satyricon - Dark Medieval Times (very rare press with silver front cover, cat. no 84-20372, DURECO
Czy ktoś wie coś więcej o tej wersji?
Czy ktoś wie coś więcej o tej wersji?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Lykantrop
Wie. Wg niektórych to jest najsampierwsze bicie. Nie wiem ile w tym prawdy, aż tak nie wnikałem, ale nie jest to jakaś bardzo droga sprawa, żeby wejść w posiadanie tej wersji.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Opłaca sie wymienić debiut Xibalba na ten Satyricon? Dodam, że gościu pisze, że okładka jest srebrna...
Ostatnio zmieniony 18-08-2012, 13:25 przez So_It_Is_Done, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.