Maria.... THRASH metal... a nie metal z MTV... jakies wiejskie melodyjki i refreny.... suko, prosze cie.Maria Konopnicka pisze:Nie lubię tego kawałka, ale posłuchajmy tego:Maleficio pisze:Prosze o nie naduzywanie okreslenia "Legenda Thrashu" w stosunku do Testament... czemu?
A temu :
Niby komercyjnie i przystępnie, ale jednocześnie jak przemyślany i szlachetny w swojej wymowie jest ten utwór.
8 lat minęło od kiedy TESTAMENT zrobił zamęt
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: 8 lat minęło od kiedy TESTAMENT zrobił zamęt
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
16 listopada będzie okazja zobaczyć ich na żywo w Krakowie. Ale to już pewnie wszyscy wiedzą.
- Castor
- weteran forumowych bitew
Tu niestety trafiłeś w dziesiątkę, bo nie dość że ballada, to jeszcze z najsłabszego albumu :[Maleficio pisze:Prosze o nie naduzywanie okreslenia "Legenda Thrashu" w stosunku do Testament... czemu?
A temu :

...napisał fan glam rocka :)) Thrash ma różne oblicza - "The Ritual" to dla mnie wciąż thrash, inteligentny, oryginalny, fajnie zagrany. Szkoda, że dziś się takich płyty nie nagrywa - 99 proc. płyt thrasowych zespołów, które mi wpadają brzmi jak nagrania karaoke kawałków Slayer, Kreator, Metallica.Maleficio pisze:Maria.... THRASH metal... a nie metal z MTV... jakies wiejskie melodyjki i refreny.... suko, prosze cie.
- Riven
- Kontakt:
gdyby nie momentami zbyt ckliwe i sofciarksie patenty, to bylaby doskonala plyta. i tak ma pare swietnych momentow, vide kawalek tytulowy, albo So Many Lies, ze swietnym refrenem. lepsze to niz te ich koniunkturalne wypierdy z ostatnich lat.
this is a land of wolves now
- Kingu
Testament na żywo z Wacken 17.30 - 18.30. Potem jeszcze kredki, futerał i pijany Al. A jutro Watain.
http://www.ndr.de/unterhaltung/musik_ko ... index.html
http://www.ndr.de/unterhaltung/musik_ko ... index.html
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Słucham sobie i słucham i tak naprawdę to ta ostatnia płyta jest całkiem niezła, już widzę szaleństwo na koncertach podczas "True American Hate", a;e po co, do chuja, ta niemrawa ballada w środku?!? Ani melodii, ani jebnięcia w refrenie, no niestety, ale Metalliką to oni pod tym względem nigdy nie byli i nie będą. Całe napięcie z początku płyty idzie jak krew w piach. "Ta, krew od razu..."
-
- postuje jak opętany!
Nowego albumu nie słyszałem. Dziwi mnie jednak to jebanie Testament jako całości. Grają swój thrash z niewielkim dodatkami cukru i techniki, wciąż jednak posiadający uderzenie i pazur. The Legacy i Souls of Black to dla mnie klasyki.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Dla mnie klasyką w pełnym tego słowa znaczeniu jest tylko "The Legacy". Potem się zaczęło Metallica wannabie i można, z niewielkimi wyjątkami, położyć na nich lachę aż do momentu jak wydali "Low". Takiego "Souls of Black" i "The New Order" nie jestem już w stanie dzisiaj słuchać.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
Trudno się nie zgodzić. Co prawda takiego "Souls Of Black" nie słuchałem z 10 lat - może by się poprawnie zaprezentował, ale nie byłbym tego taki pewien. Sprawdzić? Jakoś dziwnie mnie nie ciągnie. Ostatniej płyty też jeszcze nie przesłuchałem.
Z tą Metallicą to bym nie przesadzał - trzeba dużo złej woli, żeby nie dostrzegać oryginalności i indywidualnego stylu Testament. Życzyłbym wszystkim młodym kapelom thrashowym, żeby tak kopiowali swoich mistrzów jak Testament "kopiował" Metallicę. Wtedy ta scena rzeczywiście byłaby świeża, zróżnicowana i warta uwagi.Lykantrop pisze:Dla mnie klasyką w pełnym tego słowa znaczeniu jest tylko "The Legacy". Potem się zaczęło Metallica wannabie i można, z niewielkimi wyjątkami, położyć na nich lachę aż do momentu jak wydali "Low". Takiego "Souls of Black" i "The New Order" nie jestem już w stanie dzisiaj słuchać.
Ja uważam, że prędzej można położyć lachę na płyty od "Low" niż na te wcześniejsze. Choć takie "The Gathering" sobie ostatnio odświeżyłem i doszedłem do wniosku, że dopiero w ubiegłym roku Slayer i Overkill nagrali płyty, które nie ustępują klasie tego albumu. Przez bodaj 12 lat nikt w tym gatunku nie zrobił nic równie dobrego. Ja bynajmniej nic takiego nie słyszałem.
Na Teutatesa, on ma rację! Poza tym użyciem bynajmniej zamiast przynajmniej, ale zakładam, że to prowokacja.Maria Konopnicka pisze:Ja uważam, że prędzej można położyć lachę na płyty od "Low" niż na te wcześniejsze. Choć takie "The Gathering" sobie ostatnio odświeżyłem i doszedłem do wniosku, że dopiero w ubiegłym roku Slayer i Overkill nagrali płyty, które nie ustępują klasie tego albumu. Przez bodaj 12 lat nikt w tym gatunku nie zrobił nic równie dobrego. Ja bynajmniej nic takiego nie słyszałem.
- KreatoR
Lepiej kup "Souls of black" w obecnej promocji Warnera za 2 dychy (na dodatek z innymi "sucharami" do LOW włącznie) niż marnować siono na te nowe wypociny.mad pisze:Trudno się nie zgodzić. Co prawda takiego "Souls Of Black" nie słuchałem z 10 lat - może by się poprawnie zaprezentował, ale nie byłbym tego taki pewien. Sprawdzić? Jakoś dziwnie mnie nie ciągnie. Ostatniej płyty też jeszcze nie przesłuchałem.
-
- postuje jak opętany!
O, tu się zgodzę. Testament to przede wszystkim wcześniejsze wydania. Ten death metalowy charakter w ogóle nie pasuje.Maria Konopnicka pisze:Ja uważam, że prędzej można położyć lachę na płyty od "Low" niż na te wcześniejsze.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Ale, że niby jaki charakter? "Low" to czystej wody groove thrash. Dosyć typowy jak dla tego okresu. Testament z "Low" czy Exhorder to dla mnie czołówka takiego grania. No ew. jeszcze Fight, ale to już raczej takie moje małe guilty pleasure :-)
@Maria: Wszystko kwestia gustu, ale moim zdaniem to dopiero na "Low" nabrali własnej tożsamości i byli bardziej świadomi tego co chcą od życia. O jakimkolwiek indywidualnym stylu to można mówić dopiero od 1994 r. - tutaj wcale nie potrzeba złej woli, żeby stwierdzić, że Testament wcześniej trochę jechał w cieniu Mety. Już nawet wtedy było to zauważalne :)
@Maria: Wszystko kwestia gustu, ale moim zdaniem to dopiero na "Low" nabrali własnej tożsamości i byli bardziej świadomi tego co chcą od życia. O jakimkolwiek indywidualnym stylu to można mówić dopiero od 1994 r. - tutaj wcale nie potrzeba złej woli, żeby stwierdzić, że Testament wcześniej trochę jechał w cieniu Mety. Już nawet wtedy było to zauważalne :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
W formie potocznej dobrze użył, BYNAJMNIEJ się nie pomylił. :)Karkasonne pisze:Na Teutatesa, on ma rację! Poza tym użyciem bynajmniej zamiast przynajmniej, ale zakładam, że to prowokacja.Maria Konopnicka pisze:Ja uważam, że prędzej można położyć lachę na płyty od "Low" niż na te wcześniejsze. Choć takie "The Gathering" sobie ostatnio odświeżyłem i doszedłem do wniosku, że dopiero w ubiegłym roku Slayer i Overkill nagrali płyty, które nie ustępują klasie tego albumu. Przez bodaj 12 lat nikt w tym gatunku nie zrobił nic równie dobrego. Ja bynajmniej nic takiego nie słyszałem.
- Rattlehead
Postawmy sprawę jasno. Oprócz Demonic i Souls of Black praktycznie nic się nie liczy. Ostatnie zdanie zawsze należy do mnie, więc sprawę uważam za zamkniętą.
support music, not rumors
- Mol
Spiritual Demise >>>>>>>>>>>>> jakakolwiek plyta Testament, I TAKIE SA FAKTY!
- Riven
- Kontakt:
no to wiadomo akurat.
Testament jak dla mnie pare razy mial szanse nagrac zajebisty album, ale za kazdym razem byli pare krokow do wysokiego poziomu. najblizej wg mnie na The Legacy i Low, ktore maja zajebiste momenty z unikalnym klimatem, ale w calosci imo nie daja rady i sie rozlaza w szwach.
Testament jak dla mnie pare razy mial szanse nagrac zajebisty album, ale za kazdym razem byli pare krokow do wysokiego poziomu. najblizej wg mnie na The Legacy i Low, ktore maja zajebiste momenty z unikalnym klimatem, ale w calosci imo nie daja rady i sie rozlaza w szwach.
this is a land of wolves now
- Castor
Ogólnie się zgadzam, ale z drugiej strony nie dziwię się, że ktoś taki np. "Low" czy "Demonic" kojarzy z Death Metalem, wszystko za sprawą wokali, a nie samej muzyki.Lykantrop pisze:Ale, że niby jaki charakter? "Low" to czystej wody groove thrash. Dosyć typowy jak dla tego okresu. Testament z "Low" czy Exhorder to dla mnie czołówka takiego grania. No ew. jeszcze Fight, ale to już raczej takie moje małe guilty pleasure :-)
Jeśli chodzi o moje upodobania co do płytoteki Testament, to od "The Legacy" do "The Gattering" wszystkie płyty trzymają poziom, za wyjątkiem jednej "Practice What You Preach". Wiadomo, że nie jest to najważniejszy zespół tego gatunku, ale ja i tak chętnie do niego wracam. Ma to coś w sobie, co przyciąga.