TEST: JAZZ
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: Odp: TEST: JAZZ
Ja mam taki pomysł... Każdy niech mi poda link do historii swoich zakupów na allegro a ja za tydzień ocenie kto jest ma chorobę dwubiegunowa :)
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
- Drone
Re: TEST: JAZZ
Leaders not followers! Teraz to każdy może mnożyć pomysły na testy, tak samo jak każdy mógł mnożyć stylizowane recenzje w wątku o MIERNIKACH DOJRZAŁOŚCI :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Drone
Niestety, nie ma wyjątków. Będziesz musiał cokolwiek napisać :)white_pony pisze:jak te płyty są dobre to moge chcieć też, bo sie nie znam, a moge coś własciwie poznac. to ja poprosze.
ale nie obiecuje ze bedzie mi sie pozniej chciało cos o nich pisać.
- Parasite
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Ja chcę, ja chcę!
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Zakładając że Drone jest prawdziwy i test jest na serio, mam pytanie do organizatora. Drone, skąd masz pewność że uczestnicy nie oszukają i sami nie sprawdzą jakie to płyty im podrzuciłeś? Może być np. tak że ktoś zobaczy w swej dziesiątce płytę Davisa, napisze że jest dobra, dlatego że był to pierwszoligowy muzyk i wypadałoby go docenić.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- boroowa
Drone
Ja się piszę na test, ale pod jednym warunkiem: ja napiszę 11 recenzji a ty je przypasujesz do tych 10 płyt... stoi ?
Ja się piszę na test, ale pod jednym warunkiem: ja napiszę 11 recenzji a ty je przypasujesz do tych 10 płyt... stoi ?
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Drone
Zakładam elementarną uczciwość. Przygotuję płyty tak, żeby nie było tagów i opisów, mam nadzieję, że nikt nie będzie szukał na siłę. Jeżeli ktoś odkryje, że daną płytę zna, niech ją po prostu odłoży i tyle.Headcrab pisze:Zakładając że Drone jest prawdziwy i test jest na serio, mam pytanie do organizatora. Drone, skąd masz pewność że uczestnicy nie oszukają i sami nie sprawdzą jakie to płyty im podrzuciłeś? Może być np. tak że ktoś zobaczy w swej dziesiątce płytę Davisa, napisze że jest dobra, dlatego że był to pierwszoligowy muzyk i wypadałoby go docenić.
W takim razie jest już 6 osób:
Marian, Aron, Edinazzu, X, Parasite i White Pony (o ile zechce coś napisać na koniec). Ktoś jeszcze?
W takiej sytuacji posłużymy się jednak formatem mp3, chyba że ktoś koniecznie chce płyty cd?
- Glene
Chetnie bym sie zabawil, ale chyba znam wiecej niz 10 plyt jazzowych:( A na pocieszeni sobie cos takiego znalazlem:
http://www.youtube.com/watch?v=sLoWBmpG ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=sLoWBmpG ... e=youtu.be
to ja też chcę. tylko zastrzegam, że mam w domu 20 płyt davis'a i trochę płytek coltrane'a :)
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
widze, ze nie zalapalem sie na testa mimo sczerych checi ;(Drone pisze:W takim razie jest już 6 osób:
Marian, Aron, Edinazzu, X, Parasite i White Pony (o ile zechce coś napisać na koniec). Ktoś jeszcze?
woodpecker from space
- white_pony
no dobra. napisze. ępeczy, ępeczy, nie bedziemy sie bawić w jakies wysyłanie i cudowanie.Drone pisze:Niestety, nie ma wyjątków. Będziesz musiał cokolwiek napisać :)white_pony pisze:jak te płyty są dobre to moge chcieć też, bo sie nie znam, a moge coś własciwie poznac. to ja poprosze.
ale nie obiecuje ze bedzie mi sie pozniej chciało cos o nich pisać.
do not make equal what is unequal
- Drone
Zróbmy jednak tak, żeby to było dla tych, którzy mają zero pojęcia o jazzie. Znajomość Coltrane'a i Davisa dyskwalifikuje, bo jest całkiem niezłym odnośnikiem. A tu chodzi o osoby nieskażone jazzem ;)
- Lykantrop
Boję się, że jeszcze 2-3 paulanery pękną tej nocy i ja też zgłoszę się do konkursu...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- empir
- zahartowany metalizator
z jazzu to ja znam tylko album queen ale to chyba nie o taki jazz chodzi. ten mulatu to całkiem fajne granie więc jeśli autorowi chodzi o krótkie opinie a nie o elaboraty a'la Maria to mogę być chętny
- white_pony
ja raczej tylko wynalazki w stylu bohren and der club of gore i kilimanjaro darkjazz ensemble czy dale cooper quartet and the dictaphones, tyle.
do not make equal what is unequal
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Lykantrop pisze:Boję się, że jeszcze 2-3 paulanery pękną tej nocy i ja też zgłoszę się do konkursu...
Hehe, nie Ty jeden;-) swoją drogą Dronowi chyba chodziło o takie osoby jak ja, bo w kwestii jazzu to jestem absolutny profan, całkowicie nieznane dla mnie rejony muzyczne, w życiu nie słyszałem ani jednej płyty jazzowej, chciałem napisać że też ani jednej piosenki, no ale różne dziwadła już słyszałem, może wśród nich był jakiś jazz;-) ale 10 płyt przez miesiąc chyba by mnie przerosło;-)
- witchfinder
Taki też jest mój główny zarzut wobec testu.Nasum pisze: ale 10 płyt przez miesiąc chyba by mnie przerosło;-)
No i też może bym się zapisał, ale znam z 10 płyt jazzowych, to już chyba dyskwalifikuje ;)
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- Bezdech
A czemu akurat ten dżezz, ktoś mi może przypomnieć?
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Drone
@Nasum
Tak, jesteś idealnym kandydatem :) To przesłuchasz, ile dasz radę. To ostatecznie nie jakieś zawody. Najbardziej mi zależy, żeby to były osoby nieskażone, żeby nie było domyślania się, kalkulowania, oceniania z góry, kręcenia nosem, porównywania z czymś, co się zna. Czyste doświadczenie. I na pewno nie ma w tym zestawie ani jednej bezwartościowej płyty. Są słabsze czy może mniej znaczące, to na pewno, o to w tym chodzi także. Nie chcę marnować niczyjego czasu na słuchanie szajsu tytułem eksperymentu. Na pewno każdą z tych 10 płyt każdy będzie mógł sobie postawić na półce.
@Bezdech
Zaczęło się tu:
viewtopic.php?f=4&t=12313&start=320
Dajcie mi 2 dni na przygotowanie tego wszystkiego i możemy startować.
Tak, jesteś idealnym kandydatem :) To przesłuchasz, ile dasz radę. To ostatecznie nie jakieś zawody. Najbardziej mi zależy, żeby to były osoby nieskażone, żeby nie było domyślania się, kalkulowania, oceniania z góry, kręcenia nosem, porównywania z czymś, co się zna. Czyste doświadczenie. I na pewno nie ma w tym zestawie ani jednej bezwartościowej płyty. Są słabsze czy może mniej znaczące, to na pewno, o to w tym chodzi także. Nie chcę marnować niczyjego czasu na słuchanie szajsu tytułem eksperymentu. Na pewno każdą z tych 10 płyt każdy będzie mógł sobie postawić na półce.
@Bezdech
Zaczęło się tu:
viewtopic.php?f=4&t=12313&start=320
Dajcie mi 2 dni na przygotowanie tego wszystkiego i możemy startować.