METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Shamrock
zaczyna szaleć

Re: METALLICA

02-08-2012, 11:00

Nothingface pisze:

Dyskoteka.
ja pierdole jaka wieś
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

02-08-2012, 11:04

nastepny kurwa - sa w Rock and Roll Hall of Fame?? no sa
ida nowa ścieżka - nikt jeszcze nie wprowadzał takich elementów w muzyce jak oni
tu nie ma co sie "mondrować" tu trza bic pokłony - knypy nie moga sie mylić
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
hvk
rozkręca się

02-08-2012, 11:06

Nothingface pisze:

Dyskoteka.
Dają nowemu pokoleniu fanów to co ich ominęło w latach 90-tych ;)
"And only the locusts shall sing / At the end of the day"
Awatar użytkownika
Clochard
weteran forumowych bitew

02-08-2012, 11:43

No, Adaś może się uczyć :-)
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

02-08-2012, 12:09

Grrrówno!
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

02-08-2012, 17:38

Adrian696 pisze:nastepny kurwa - sa w Rock and Roll Hall of Fame?? no sa
ida nowa ścieżka - nikt jeszcze nie wprowadzał takich elementów w muzyce jak oni
tu nie ma co sie "mondrować" tu trza bic pokłony - knypy nie moga sie mylić
Haha, ale agresor szczeniacki. Swoją drogą jakim trzeba być debilem by nie dostrzec, że zwyczajnie łączą klasyczne elementy sceniczne ze wszystkich tras promujących poprzednie płyty, i nowe, nawiązujące do artworków. Kupa frajdy dla fanów zespołu. A grają w Mexico City aż 8 koncertów pod rząd, w tej samej hali.

Zdrówko kadłubku.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

02-08-2012, 17:50

uderz w stół, a knyp sam sie zgłosi :)

Black Sabbath juz przesłuchales??
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

02-08-2012, 18:00

Adrian696 pisze:uderz w stół, a knyp sam sie zgłosi :)

Właśnie chciałbym odwrócić pytanie, bo wczoraj starałem się znaleźć jakiś temat, w którym odpaliłeś choć jedną poważną dyskusję. Choć jedną, żebym mógł Ci przypierdolić cytatem ja ty mnie. Nie dałem rady. Jesteś pieprzona tabula rasa. Kłapiesz dwa, trzy zdania obiegowych opinii, ślizgasz się po "powierzchni", po czym przechodzisz do połajanek. Nawet Mety nie potrafisz wypunktować, a robili to znacznie celniej zwolennicy zespołu. Dość powiedzieć, że Zenek rozgrywał cię jak dziecko. Zwyczajnie wyżej srasz niż dupę masz. Chcesz być waga ciężka, a jesteś chudzinka - wypisz wymaluj nasza szkapa :)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

02-08-2012, 18:07

Kraft pisze:
Adrian696 pisze:uderz w stół, a knyp sam sie zgłosi :)

Właśnie chciałbym odwrócić pytanie, bo wczoraj starałem się znaleźć jakiś temat, w którym odpaliłeś choć jedną poważną dyskusję. Choć jedną, żebym mógł Ci przypierdolić cytatem ja ty mnie. Nie dałem rady. Jesteś pieprzona tabula rasa. Kłapiesz dwa, trzy zdania obiegowych opinii, ślizgasz się po "powierzchni", po czym przechodzisz do połajanek. Nawet Mety nie potrafisz wypunktować, a robili to znacznie celniej zwolennicy zespołu. Dość powiedzieć, że Zenek rozgrywał cię jak dziecko. Zwyczajnie wyżej srasz niż dupę masz. Chcesz być waga ciężka, a jesteś chudzinka - wypisz wymaluj nasza szkapa :)
no straszne jemiole - nie znalazłes zadnych cytatów, które swidczyłyby o mnie ze jestem takim samym durniem jak ty czy Zenek :)

i co powinienem sie wstydzic??

przejrzałes wszystkie z blisko 4 tys postów oraz pewnie jakies kolejne 4 tys juz nieistniejacych, bo jestes tu gimbusie do roku, to nie wiesz, ze forum było czyszczone w ostatnich 5 latach kilka razy :)
ty - to moze specjalnie napisze kilka taki kompletnych idiotyzmów jak ty o Black Sabbath, zebys mogl sie klaskac w łapki - co?? pasuje knypie??
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

02-08-2012, 18:18

Adrian696 pisze:i co powinienem sie wstydzic??
Ależ ty się wstydzisz cały czas. Własnego zdania. Z kolei gdy ktoś się otworzy i paru innych upuści mu trochę krwi, jak nie szukając daleko - Drone'owi przed zniknięciem, to zjawiasz się niczym sęp i żerujesz. Tak, wtedy rozwijasz skrzydła, bez dwóch zdań. No ba kurwa, powinieneś być czerwony jak pomidor :)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

02-08-2012, 18:35

Kraft pisze:
Adrian696 pisze:i co powinienem sie wstydzic??
Ależ ty się wstydzisz cały czas. Własnego zdania. Z kolei gdy ktoś się otworzy i paru innych upuści mu trochę krwi, jak nie szukając daleko - Drone'owi przed zniknięciem, to zjawiasz się niczym sęp i żerujesz. Tak, wtedy rozwijasz skrzydła, bez dwóch zdań. No ba kurwa, powinieneś być czerwony jak pomidor :)
lolku - to sie nie otwieraj, bo znow popełnisz kilka kretynizmów podobnych do twoich intelektualnych dywagacji na poziomie ameby jak te o Metallicy czy Black Sabbath i dasz innych powod do zerowania :)

bo co ty miales tu do pwiedzenia o muzyce?? NIC - ZERO - NULL

twoje pseudo argumenty - to jakies biedne spusty nad iloscia sprzedancyh krazkow, nad jakimis hall of fame, nad recenzami w zachodniej prasie..
nawet dzis tutaj, w tym temacie - nowe show Metki - zwykły KICZ, inni nazwali to dyskoteka, a twoje argumenty lolku??
Kraft pisze:Swoją drogą jakim trzeba być debilem by nie dostrzec, że zwyczajnie łączą klasyczne elementy sceniczne ze wszystkich tras promujących poprzednie płyty, i nowe, nawiązujące do artworków. Kupa frajdy dla fanów zespołu A grają w Mexico City aż 8 koncertów pod rząd, w tej samej hali.
no niesamowite - az 8 koncertów - wyprzedane wszystkie - dla takich jemiolow jak ty czy Zenek, dla ktorych Metallica to KLASYKA ROCKa a Black Sabbath to jakis tam zespolik... przyjdzie na koncert stado knypow i bedzie klaskac w raczki - o swiatła, o wybuchy, o cos sie zawaliłó, ooo ktos niby poparzony jak to sie kiedys zdarzyło na ich koncercie... ty to moze niech na scene wjedzie jeszcze autokar i sie wypierdoli - tez zapiejecie z zachwytu, do nawiazania do starych tras.. co??
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

02-08-2012, 18:55

Adrian696 pisze:nawet dzis tutaj, w tym temacie - nowe show Metki - zwykły KICZ, inni nazwali to dyskoteka, a twoje argumenty lolku??
Aha, a padająca sztuczna krew ze Still Reigning to szczyt awangardy, lol. Przyjmij do wiadomości kadłubku, że kicz jest nieodzownym elementem metalu.

Ale nie zbaczaj z tematu. Ja chcę znać twoje, choć jedno, kontrowersyjne zdanie o jakimś zasłużonym zespole bądź ważnej płycie. Ryzykuję stwierdzenie że każdy takie ma. Zasłaniasz się czyszczeniem forum, to zrób jak trotzky wczoraj - listę. Ten lepszy od tamtego, a ten ważniejszy od tego. Czy też za trudne? :)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

02-08-2012, 19:17

Kraft pisze:
Adrian696 pisze:nawet dzis tutaj, w tym temacie - nowe show Metki - zwykły KICZ, inni nazwali to dyskoteka, a twoje argumenty lolku??
Aha, a padająca sztuczna krew ze Still Reigning to szczyt awangardy, lol. Przyjmij do wiadomości kadłubku, że kicz jest nieodzownym elementem metalu.

Ale nie zbaczaj z tematu. Ja chcę znać twoje, choć jedno, kontrowersyjne zdanie o jakimś zasłużonym zespole bądź ważnej płycie. Ryzykuję stwierdzenie że każdy takie ma. Zasłaniasz się czyszczeniem forum, to zrób jak trotzky wczoraj - listę. Ten lepszy od tamtego, a ten ważniejszy od tego. Czy też za trudne? :)
no widzisz jak ty nic nie rozumiesz z muzyki :)
ile razy Slayer zrobił ten numer z padajaca krwią?? jak odpowiesz prawidłowo na to pytanie - bedziesz wiedział jaka jest przepasc miedzy koncertowym Slayerem a Metallica

no to ze chcesz to nie znaczy, ze ja zaczne sie tu spowiadac jakiemus idiocie, dla ktorego Metka to klasyka rocka, a Black Sabbath to jakis zespolik :) kolo - znaj swoje miejsce w szeregu - jestes nikim o znikomej wiedzy muzycznej
jak chcesz znac moje poglady w tematach znanych i cenionych zespołów, to poszukaj, mysle ze sporo ich jest - zacznij od Anthrax, potem Overkill, Sarcofago, Destruction... no masz juz 4 tropy - zespoły (lub jakies okresy w ich twórczosci) o których wypowiadałem sie tutaj mocno odmiennie od przyjetych standardów
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

02-08-2012, 19:26

Kraft pisze:
nie staje po zadnej stronie. lubie i szanuje mete do 4 plyty reszta mi zwisa i jak dla mnie w metalu istnieje kicz i KICZ. spadajaca krew bedzie kiczem, a dyskotekowe swiatelka i wybuchy w takij liczbie KICZEM. slayer w dalszym ciagu masakruje i zapiera dech w piersiach muzyka. metallica, no coz ;) tam blysnie, tu sie ktos pali, tak znow jakies bum. niby fajnie ale na sylwestrze z dwojka wygalada to o wiele lepiej ;) odnosze wrazenie ze meta poza tanim efekciarstwem i hitami sprzed 20 lat nie ma nam juz nic do zaoferowania
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

02-08-2012, 19:36

Adrian696 pisze:ile razy Slayer zrobił ten numer z padajaca krwią?? jak odpowiesz prawidłowo na to pytanie - bedziesz wiedział jaka jest przepasc miedzy koncertowym Slayerem a Metallica
A ich ciuszki z początków kariery widział? Na jakimś koncercie Ironów był? The Songs Remain The Same oglądał? Jakieś okładki Repki? No więc powinieneś wiedzieć, że kicz to potężna broń. Wręcz pożądana przez fanów.
no to ze chcesz to nie znaczy, ze ja zaczne sie tu spowiadac jakiemus idiocie, dla ktorego Metka to klasyka rocka, a Black Sabbath to jakis zespolik :)
Sam widzisz - jedyne co potrafisz to manipulować cudze cytaty na potrzebę kolejnej wojenki. Meta klasyką rocka jest od dawna, a BS z Ozzym po prostu lubię.

Piszę nieregularnie, bo mnie to od dawna nudzi, no ale przez ten rok coś jednak nabazgroliłem, nie tylko o Metce. Z longinusem o kondycji metalu, z jesterem o korach, z trotzkim o wyższości USA nad Kanadą w kontekście Cadavera. Z Dronem też coś było, ale nie pamiętam już. Trochę opinii o płytach. O! Pierwszy tu w obronie Blasphemers' Maledictions stanąłem. Nic specjalnego, niemniej można coś na mnie wyhaczyć. Natomiast o tobie nie jestem w stanie powiedzieć nic. Czy masz mózg wielkości ameby, rozwielitki, czy też nie masz mózgu wcale, tak jak własnych opinii :)
brb pisze:odnosze wrazenie ze meta poza tanim efekciarstwem i hitami sprzed 20 lat nie ma nam juz nic do zaoferowania
Ale masz jej wielkość zakodowaną za potylicą. No bo jak inaczej wytłumaczyć, że wchodzisz w ich temat po 20 latach posuchy? :)
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

02-08-2012, 19:46

est pisze:Właśnie jednym z moich grzechów głównych jest to, że nie widziałem ich nigdy na żywo. I co by nie mówić, to WIELKI kurwa zespół!
Juz abstrahujac od opinii na temat muzyki - owszem, z jednej strony kazdy metal powinien zobaczyc mete na zywo, ale z drugiej strony, tak na sucho patrzac, to nie umieszczalbym ich na swoim "bucketlist" (nie znam analogicznego terminu w jezyku polskim). no ale to dlatego, ze ich widzialem ;) fajnie chlopaki graja, maja te swoje bajery i fajerwerki, stare numery nawet maja przytup, ale dajmy na to taki overkill to gniecie ich wystepy ;). o zespole na s. nie wspominam nawet bo to nie ta liga, i kto kuma metal ten wie ze nie graja tu roli ani wymyslne fajerwerki, ani hektolitry sztucznej krwi. :)
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

02-08-2012, 19:52

Kraft pisze:A ich ciuszki z początków kariery widział? Na jakimś koncercie Ironów był? The Songs Remain The Same oglądał? Jakieś okładki Repki? No więc powinieneś wiedzieć, że kicz to potężna broń. Wręcz pożądana przez fanów.
nie odpowiedziałęs knypie na pytanie - wiec powtórze:
ILE RAZY SLAYER ZROBIŁ TEN NUMER Z PADAJACYM DESZCZEM KRWI??

wyskakujesz z kolejnymi rewelkami na poziomie sredniorozgarnietego gimbusa - ale nadal omijasz sedno sprawy :)
Kraft pisze:Sam widzisz - jedyne co potrafisz to manipulować cudze cytaty na potrzebę kolejnej wojenki. Meta klasyką rocka jest od dawna, a BS z Ozzym po prostu lubię.
nie manipuluje zadnymi cytatami - zacytowałem chyba 4 twoje wypowiedzi o BS i jasno tam sie wypowiadałes :)
no nie moja wina, ze przy okazji zrobiłes z siebie idiote
Kraft pisze:Natomiast o tobie nie jestem w stanie powiedzieć nic.
no to jestes wyjatkowym tumanem, skoro nawet nie jestes w stnie powiedziec, ze ejstem fanboyem Slayera :)
Kraft pisze:Nic specjalnego, niemniej można coś na mnie wyhaczyć.
ale ja ci podałem nazwy kapel, o których sie wypowiadalem inaczej niz reszta - a ty znow płaczesz, ze zrobiles z siebie kilka razy idiote a zły Adrianek nie, bo nic nie moge znalezc - ma 4 tys postow i nigdzie nie moge mu dopierdolic, tak jak on mi...
napisz do Rzecznika Praw Obywatelskich moze bedzie interweniował
Kraft pisze:Ale masz jej wielkość zakodowaną za potylicą. No bo jak inaczej wytłumaczyć, że wchodzisz w ich temat po 20 latach posuchy? :)
to nie bylo do mnie - ale napisze swoje zdanie - nadal nie rozumiesz tego co pisze tu wiekszosc, w tym i ja - od debiutu do czwartej płyty Metallica to KLASYKA METALU - potem radiowa muzyczka, to ze ktos zlewa ich twórczosc od 5 płyty, nie znaczy ze zapomniał jak wielkim zespołem oni byli
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

02-08-2012, 20:08

Adrian696 pisze:
Kraft pisze:Ale masz jej wielkość zakodowaną za potylicą. No bo jak inaczej wytłumaczyć, że wchodzisz w ich temat po 20 latach posuchy? :)
to nie bylo do mnie - ale napisze swoje zdanie - nadal nie rozumiesz tego co pisze tu wiekszosc, w tym i ja - od debiutu do czwartej płyty Metallica to KLASYKA METALU - potem radiowa muzyczka, to ze ktos zlewa ich twórczosc od 5 płyty, nie znaczy ze zapomniał jak wielkim zespołem oni byli
o to wlasnie. adrian byl szybszy ;)
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

02-08-2012, 20:20

Adrian696 pisze: nie odpowiedziałęs knypie na pytanie - wiec powtórze:
ILE RAZY SLAYER ZROBIŁ TEN NUMER Z PADAJACYM DESZCZEM KRWI??
Nie jestem pewien, ale wystarczy że zrobili raz. Meta ten nowy arsenał wyprowadza "odświętnie", specjalnie na Meksyk i potrzeby filmu, na który pójdę z przyjemnością do kina. Jak na SKOM. Ubaw że hej :)
nie manipuluje zadnymi cytatami - zacytowałem chyba 4 twoje wypowiedzi o BS i jasno tam sie wypowiadałes :)
no nie moja wina, ze przy okazji zrobiłes z siebie idiote
Manipulujesz misiu. O BS pisał tylko Drone, ja o preferencjach jeśli konfrontować dzieci kwiaty i metal. Chuja zakumałeś z tej dyskusji, no ale nie pierwszy raz coś ci nie trybi pod kopułą.
ale ja ci podałem nazwy kapel, o których sie wypowiadalem inaczej niz reszta - a ty znow płaczesz, ze zrobiles z siebie kilka razy idiote a zły Adrianek
Zły Adrianek, haha. Znów się przeceniasz, Jesteś zwyczajnie śmieszniutki. Ja chciałem naprawdę ważne dla sceny (jakiejkolwiek) zespoły, ważne płyty, nie umniejszając nic tym wymienionym. Bo na co mogły mieć wpływ Overkill czy Destruction, poza dostarczaniem rozrywki w dobrej, acz oklepanej wcześniej formie? Niemiaszki na thrash żaden, szczątkowo na drugą falę blacka, i to też tylko w początkach twórczości. O Anthrax i Sarcofago nie napisałeś nic kontrowersyjnego. Że masz tych drugich w top 3, a tych pierwszych w dupie? Proszę, kurwa, płyniesz z falą jak zwykle :)
to nie bylo do mnie - ale napisze swoje zdanie - nadal nie rozumiesz tego co pisze tu wiekszosc
Ja jebię, znowu. Gdy wybierasz krawat robisz ankietę na forum i u Zuckerberga? :) Zrozum, że mam gdzieś zdanie jakiejś tam większości. Dla mnie liczy się konkretna persona :)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

02-08-2012, 20:26

juz mi sie nei chce... no ile razy mozna kopac sie z koniem
kazdy zostaje przy swoim stanowisku - ja ze jestes idiota, Ty ze nie mozesz o mnie napisac tego samego :)
ODPOWIEDZ