Newsy filmowe
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Re: Newsy filmowe
no ale wiesz o co chodzi, trzeba kompletnie zapomnieć o sobie, że się gra, trzeba stać się tą postacią, psychopatą, wręcz naprawdę napierdalać po mordach wszystkich innych i toczyć prawdziwą pianę z pyska bo inaczej wyjdzie płasko i słabo. lobo jest tak narwany, że samo odgrywanie go nie uda się, zaszkodzi. a taki rock? przecież jaki to w ogóle aktor? to jebana kłoda, nawet czoła nie potrafi dobrze zmarszczyć.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Wiem, bo z taka sama mysla wpisalem Hardy'ego. Jego Bronson ma IMO wlasnie blizej do tego, co napisales niz Ledger jako Joker w TDK
- Scaarph
nie widziałem jeszcze bronsonu :( do nadrobienia. ale posłużyłem się jokerem by pozostać w sferze bohaterów komiksowych.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
To nadrabiaj:

Tu aktor tej klasy jest potrzebny, nie jakis koksiarz :/ Hardy tez nie bylby zlym typem, nawiasem mowiac

Tu aktor tej klasy jest potrzebny, nie jakis koksiarz :/ Hardy tez nie bylby zlym typem, nawiasem mowiac
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nowy Batman miał niesamowitą, bombową wręcz premierę - 12 osób nie żyje, 50 jest rannych. Myślę, że dobry marketingowy chwyt zastosował Pan Zamachowiec...;-)
all the monsters will break your heart
- Scaarph
wiem, mam na celowniku od dawna, jakoś się nie mogę zebrać.
a hardy... sam nie wiem, trochę nielobowatą ma twarz. no ale w sumie trochę gumy mu do ryja dolepić i by może dało rady :)
a hardy... sam nie wiem, trochę nielobowatą ma twarz. no ale w sumie trochę gumy mu do ryja dolepić i by może dało rady :)
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
No wlasnie jedyna ewentualna przeszkoda to kwestia charakteryzacji, ale co to za problem obecnie? Spece spokojnie daliby rade goscia przerobic nawet 20, czy 30 lat temu
Tutaj tez wychodzi problem z obsadzaniem tego rodzaju rol. Na pierwszym miejscu stoi kwestia, ilu ludzi delikwent moze sciagnac do kin, potem ewentualnie aspekt wizualny, a zdolnosci aktorskie sa na szarym koncu, na doczepke, podczas gdy powinny miec priorytet. Bo to komiks, kto by do tego podchodzil powaznie itd. Nolan podszedl do sprawy powaznie i co mu wyszlo?
Tutaj tez wychodzi problem z obsadzaniem tego rodzaju rol. Na pierwszym miejscu stoi kwestia, ilu ludzi delikwent moze sciagnac do kin, potem ewentualnie aspekt wizualny, a zdolnosci aktorskie sa na szarym koncu, na doczepke, podczas gdy powinny miec priorytet. Bo to komiks, kto by do tego podchodzil powaznie itd. Nolan podszedl do sprawy powaznie i co mu wyszlo?
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
No bo jeszcze jest kwestia tego który komiksowy franchise się sprzedaje i jest najbardziej popularny. No i niestety z rzeczami typu Batman, Superman, Spiderman czy X-Men, taki Lobo (który może stac na o wiele wyższym poziomie) nie może konkurować. Nie ten poziom popularności wśród mas, ergo mniejsze przyłożenie się do walorów "artystyczych", ergo były wrestler w głównej roli ;)0ms pisze:. Bo to komiks, kto by do tego podchodzil powaznie itd. Nolan podszedl do sprawy powaznie i co mu wyszlo?
Chociaż jak tak o tym pomysleć, to też to wygląda dwojako, bo z tych wszystkich filmów opartych na popularnych, komiksowych bohaterach, jedynie batman i niektóre częsci X-Men (jak dla mnie) się bronią. Taki Spajdermen na ten przykład był dramatycznie chujowy we wszystkich trzech częściach jakie widziałem.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- zekke
- weteran forumowych bitew
mamoa daje rade, po game of thrones ma plusa jak stad do kutasa.0ms pisze:Momoa tylko wizualnie jest ok, bo z tego co widzialem to gosc ma absolutnie zero charyzmy.
Rourke'a spuscic ze smyczy i mamy idealnego Lobo
no ale huj tam, rock jest smieszny, lobo jest smieszny, rezyseruje kolo z piratow z karaibow, czyli hujnia i tak obejrze :).
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Obaj w na swoj wlasny, kompletnie odmienny od tego drugiego sposob ;) I tylko jeden jest smieszny w pozytywnym tego slowa znaczeniuzekke pisze:rock jest smieszny, lobo jest smieszny
To nie on, chyba ze czegos nie doczytalem. Rezyserowac ma ten gosc:zekke pisze:rezyseruje kolo z piratow z karaibow
http://www.imdb.com/name/nm0679031/
- Scaarph
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Same arcydziela na koncie
- Scaarph
to już nawet nie o to chodzi. parę szortów i dwa pełne metraże... widać jakie. no bez jaj...
- grot
Obstawiam, że kolo na oczy nie widział komiksów o Lobo, a fuchę dostał bo był tani. Soświadczenie w filmach dla dzieci może sugerować jaki target będzie miał ten film.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Scaarph
tani nie tani, ale akurat wolny i ma managera. niestety tak wygląda rzeczywistość w filmie, nikt tam sobie za specjalnie nie wybiera, gówniane filmy też ktoś musi kręcić, reżyser robota jak każda inna. dostaje taki zlecenie z agencji i to wszystko.grot pisze:Obstawiam, że kolo na oczy nie widział komiksów o Lobo, a fuchę dostał bo był tani.
- Scaarph
hardy, chuju, lepiej tego nie spierdol :) kończę wino i idę.Scaarph pisze:
-
- rasowy masterfulowicz
http://bartkrawczyk.natemat.pl/24143,po ... o-mordercy
może nie do końca filmowo, ale ciekawie. Artykuł kumpla na jego blogu - o masakrze na premierze batmana i o masowych mordercach.
może nie do końca filmowo, ale ciekawie. Artykuł kumpla na jego blogu - o masakrze na premierze batmana i o masowych mordercach.
HAILSA!!!!!
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Sezon ogorkowy pelna geba - wszedzie trza te strzelanine wcisnac
- Shamrock
- zaczyna szaleć
napalony jak chuj na tego batmana jestem, poprzednia czesc bardzo mi przypadła do gustu (zresztą komu nie przypadła? ;) ). Po ocenach na RYM widze, ze dupy raczej Nolan nie dał tym razem (incepcja mnie rozczarowała dość konkretnie)
-
będzie lepszy od poprzedniego.