MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: MGŁA
To przecież jasne - więcej melodii jest w Mgła, a Behemoth jest łatwiej przyswajalny i bardziej efektowny dla dzieciaków :) Doskonałym przykładem jest przedostatni Burzum - muzyka pozornie melodyjna, przyjemna, łatwo wpadająca w ucho, ale większość osób z tego forum nie doceniła tej płyty, bo nie potrafiła dostrzec jej przekazu.twoja_stara_trotzky pisze:fajnie, ale nadal nie odpowiedziałeś na pytanie, nie pytam się o twoje odczucia, tylko o to, który z tych kawałków, które wkleiłem jest obiektywnie bardziej melodyjny i łatwo przyswajalny :D
Mam wrażenie, że Ciebie w muzyce w ogóle nie bardzo obchodzą emocje - traktujesz ją tak jak ja traktowałem podręczniki szkolne :)twoja_stara_trotzky pisze:NIE OBCHODZĄ MNIE TWOJE EMOCJE, pytanie ich nie dotyczy :D
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Większość młodych czy starych?Maria Konopnicka pisze:To przecież jasne - więcej melodii jest w Mgła, a Behemoth jest łatwiej przyswajalny i bardziej efektowny dla dzieciaków :) Doskonałym przykładem jest przedostatni Burzum - muzyka pozornie melodyjna, przyjemna, łatwo wpadająca w ucho, ale większość osób z tego forum nie doceniła tej płyty, bo nie potrafiła dostrzec jej przekazu.
i dlaczego nie chcesz przyznać oczywistej oczywistości, że ta nowa Mgła jest bardzo melodyjna i łatwo przyswajalna?
Twoje wrażenia są jak twoje emocje, też mnie nie obchodzą. :DMam wrażenie, że Ciebie w muzyce w ogóle nie bardzo obchodzą emocje - traktujesz ją tak jak ja traktowałem podręczniki szkolne :)
- twoja_stara_trotzky
Zapewne tak samo, bo nie mam oporów przed stwierdzeniem, że np. Apostasy jest słaba w chuj.Drone pisze:Nurtuje mnie pytanie, jak Trocki oceniałby BEHEMOTH, gdyby nie znajomość z zespołem. Coś mi się tak wydaje, że... A niech każdy sam sobie dopowie :)
Mnie raczej nurtuje pytanie, jak byś oceniał muzykę Behemoth, gdyby nie otoczka wokół zespołu.
- hcpig
Pewnie tak:Drone pisze:Nurtuje mnie pytanie, jak Trocki oceniałby BEHEMOTH, gdyby nie znajomość z zespołem.
twoja_stara_trotzky pisze:te okłądki mnie tak odrzucają, że po prostu mam przed oczyma fakt, że słucham gość z syndromem skrajnego bezguścia, nie mogę :D
twoja_stara_trotzky pisze:gdyby to im się RAZ zdarzyło, to bym to zwalił na przypadek, ale oni po prostu taki gust mają, a jak mają taki gust, to nie potrafi brać serio ich muzyki, zresztą ostatnio spamują non stop na FB i jak widzę te wpisy, to po prostu widzę przed oczyma typowych ROLNIKÓW.
Yare Yare Daze
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Maria, tego typu wypowiedzi, w ktorych imputujesz jakies formy uposledzenia osob, ktore maja inne poglady niz twoje to raczej nie jest jakas sensowna forma argumentacji :) Kazdy ma takie plyty, ktorych inni nie doceniaja czy wrecz lekcewaza a, ktore z jakichs powodow uwaza za swietne, genialne czy najlepsze ale to niczego nie dowodzi :) Skad wiesz czy ten ktos, kto akurar nie potrafil, nie mogl, nie byl w stanie, dostrzec, zauwazyc, zrozumiec czy na przyklad on wlasnie ma racje a ty nie tkwisz w bledzie?Maria Konopnicka pisze: większość osób z tego forum nie doceniła tej płyty, bo nie potrafiła dostrzec jej przekazu.
woodpecker from space
- twoja_stara_trotzky
nie widzisz różnicy między okładkami Behemotha a okładkami ostatnich płyt Sinister? :Dhcpig pisze:Pewnie tak:Drone pisze:Nurtuje mnie pytanie, jak Trocki oceniałby BEHEMOTH, gdyby nie znajomość z zespołem.
twoja_stara_trotzky pisze: te okłądki mnie tak odrzucają, że po prostu mam przed oczyma fakt, że słucham gość z syndromem skrajnego bezguścia, nie mogę :Dtwoja_stara_trotzky pisze:gdyby to im się RAZ zdarzyło, to bym to zwalił na przypadek, ale oni po prostu taki gust mają, a jak mają taki gust, to nie potrafi brać serio ich muzyki, zresztą ostatnio spamują non stop na FB i jak widzę te wpisy, to po prostu widzę przed oczyma typowych ROLNIKÓW.
- Drone
No pewnie właśnie tak :)hcpig pisze:Pewnie tak:Drone pisze:Nurtuje mnie pytanie, jak Trocki oceniałby BEHEMOTH, gdyby nie znajomość z zespołem.
twoja_stara_trotzky pisze: te okłądki mnie tak odrzucają, że po prostu mam przed oczyma fakt, że słucham gość z syndromem skrajnego bezguścia, nie mogę :Dtwoja_stara_trotzky pisze:gdyby to im się RAZ zdarzyło, to bym to zwalił na przypadek, ale oni po prostu taki gust mają, a jak mają taki gust, to nie potrafi brać serio ich muzyki, zresztą ostatnio spamują non stop na FB i jak widzę te wpisy, to po prostu widzę przed oczyma typowych ROLNIKÓW.
A co do pytania Trockiego: nie pamiętasz już, że pozytywnie wypowiadałem się o "Evangelion" od strony muzycznej (pomijając wokale, wątpliwy utwór z Maleńczukiem i pretensjonalną okładkę)? Co nie zmienia postaci rzeczy, że to wszystko to jest takie chorągiewkowe. Najpierw trzciny nad jeziorem (a propos trzcin, czytałeś "Raz w roku w Skiroławkach?"), potem egipskie piramidy, mielonka a la MORBID ANGEL, a teraz znów WATAINY i DEATHSPELL OMEGI...
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
hehe wiem, że pytanie nie do mnie i kibic z dala się nie wpierdala ale nie mogłem się oprzeć.Drone pisze: Najpierw trzciny nad jeziorem (a propos trzcin, czytałeś "Raz w roku w Skiroławkach?..
Ta książka to dopiero KULT, i kiedyś jak pożyczałem ją koleżance to najpierw było '' oooo Nienackiego mi przyniosłeś'',
chwilkę pomyślała i dodała '' ty zboku''.
- twoja_stara_trotzky
Nienackiego czytali wszyscy blackmetalowcy circa 1995 :D
- twoja_stara_trotzky
no ja w 95 liceum chyba kończyłem :D
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Aron
- postuje jak opętany!
Kto w podstawówce (koniec lat osiemdziesiątych) nie czytał "Dagome Iudex" ten pozer:)
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
myslalem ze to oczywiste ze mamy dosc silna scene black/death i nie trzeba pierdolic po raz kolejny o ligach mistrzow i okregowkach. oczywiscie sa mielizny ale tak przeciez jest wszedzie.
mgla, thunderbolt, doombringer, cdg, furia/massemord, ksm, infernal war, plaga, stillborn, anima damnata, witchmaster to JEST swiatowa klasa. a jest tego duzo wiecej procz wymienionych
o behemoth sie nie wypowiadam bo oprocz plyt satanica i thelema nie trafia do mnie wogole,ale to dobry zespol, mimo tych zlepkow wszystkiego jak ktos wyzej zauwazyl ma swoj rozpoznawalny sznyt.
mgla, thunderbolt, doombringer, cdg, furia/massemord, ksm, infernal war, plaga, stillborn, anima damnata, witchmaster to JEST swiatowa klasa. a jest tego duzo wiecej procz wymienionych
o behemoth sie nie wypowiadam bo oprocz plyt satanica i thelema nie trafia do mnie wogole,ale to dobry zespol, mimo tych zlepkow wszystkiego jak ktos wyzej zauwazyl ma swoj rozpoznawalny sznyt.
niech to miejsce niebawem zniknie