ROME - Flowers From Exile [2009]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: ROME - Flowers From Exile [2009]
:DDDD
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Random Apex
- weteran forumowych bitew
Wczoraj zrobiłam sobie spotkanie z tymi trzema kontrowersyjnymi albumami i powiem jedno: nadal nie słyszę ani sztuczności, ani taniości na Berlinie i Nerze - tam tego po prostu nie ma, jest za to spójność zrównoważona z różnorodnością muzyczną, niesamowicie mroczny klimat oraz dziwna atmosfera niepokoju, która jest tutaj bardzo dużym plusem. Flowers znowu... jest rzeczywiście letnią płytą, ale (głupio się przyznać) mi się nudzi z każdym kolejnym utworem. Wiadomo, ten album ma dwie perełki: Swords To Rust - Hearts To Dust i To Die Among Strangers. Ale dwie sztuki perełek w towarzystwie kilkunastu nudziarzy nie uratują imprezy.
You've got nothing to lose but your lives.
- Zenek
Dziewczyno, ubierz jakąś letnią sukienke, a nie siedzisz w pogrzebowych łachach w piwnicy patrząc na umierający świat...Random Apex pisze:Wczoraj zrobiłam sobie spotkanie z tymi trzema kontrowersyjnymi albumami i powiem jedno: nadal nie słyszę ani sztuczności, ani taniości na Berlinie i Nerze - tam tego po prostu nie ma, jest za to spójność zrównoważona z różnorodnością muzyczną, niesamowicie mroczny klimat oraz dziwna atmosfera niepokoju, która jest tutaj bardzo dużym plusem. Flowers znowu... jest rzeczywiście letnią płytą, ale (głupio się przyznać) mi się nudzi z każdym kolejnym utworem. Wiadomo, ten album ma dwie perełki: Swords To Rust - Hearts To Dust i To Die Among Strangers. Ale dwie sztuki perełek w towarzystwie kilkunastu nudziarzy nie uratują imprezy.
impreza i ROME ? ;D

- Random Apex
Ta metafora może do końca trafna nie jest, ale dokładnie pokazuje, o co mi chodzi ;-) noszę letnie sukienki, i to nawet nie w kolorze czarnym, naprawdę. Czasem nawet posłucham sobie Turbowolf!
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Berlin i Nera cierpią na zarażenie ostrym wirusem CMI Vulgaris, powodującym wszem i wobec znaną ostrą odmianę swetrownicy grubooprawkowej. Na dwóch kolejnych jest nieco lepiej, znaczy został podany odpowiedni lek i pokazana właściwa ścieżka rehabilitacji. Na Flowers of Exile widać pacjenta zdrowego, trzymającego dietę i wiedzącego, jak żyć (Panie Premierze). Niestety, albo odstawienie leków, albo zaprzestanie rehabilitacji doprowadziło do lekkiego nawrotu - zmutowanej już - choroby na Pierdu Pierdu. Niewykluczony jest też nowotwór z przerzutami, bo inaczej ciężko wytłumaczyć te 3 płyty zamiast jednej, a porządnej.
Podejrzewam, że z konta Apex piszą co najmniej dwie osoby, bo czasem chwali dobrą muzykę, a czasem nie potrafi wskazaċ w dyskografii zespołu tej ewidentnej perełki, czasem jest:
Podejrzewam, że z konta Apex piszą co najmniej dwie osoby, bo czasem chwali dobrą muzykę, a czasem nie potrafi wskazaċ w dyskografii zespołu tej ewidentnej perełki, czasem jest:
a czasemRandom Apex pisze:zagłosowałam na samochody - podobają mi się te wymienione (Octavia, Passat, Panda - przyp. M.), które pozostaną na Ziemi.
No to nie może być jedna osoba ;DRandom Apex pisze:noszę letnie sukienki
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Random Apex
Jeden z moich znajomych kiedyś określił mój gust (podejrzewam, że nie tylko w muzyce) jako postmodernistyczny ;-) co jest nie tak z letnimi sukienkami i Passatami? Nie pasują do siebie?
Co do Twojego rozpoznania lekarskiego - zupełnie się nie zgadzam z diagnozą, Berlin i Nera nie mają wirusa, mają po prostu zupełnie inny światopogląd niż reszta dyskografii. Nie powinno ich się odtrącać z tego powodu.
Co do Twojego rozpoznania lekarskiego - zupełnie się nie zgadzam z diagnozą, Berlin i Nera nie mają wirusa, mają po prostu zupełnie inny światopogląd niż reszta dyskografii. Nie powinno ich się odtrącać z tego powodu.
- Morph
- Kontakt:
No Passat postmodernistyczny to nie jest. Letnie sukienki maaaaaaaaasa OK, ale Passat to taki ekwiwalent męskich ciuchów na kobiecie (dżinsy, damskie garnitury, etc.).Random Apex pisze:Jeden z moich znajomych kiedyś określił mój gust (podejrzewam, że nie tylko w muzyce) jako postmodernistyczny ;-) co jest nie tak z letnimi sukienkami i Passatami? Nie pasują do siebie?
Można zasięgnąć zawsze drugiej opinii:Random Apex pisze:Co do Twojego rozpoznania lekarskiego - zupełnie się nie zgadzam z diagnozą, Berlin i Nera nie mają wirusa, mają po prostu zupełnie inny światopogląd niż reszta dyskografii. Nie powinno ich się odtrącać z tego powodu.
Doktorze Triceratops - jak tam z wpływem zakażenia CMI Vulgaris na życie pacjenta??
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Co prawda ten wirus zmutowany jest, ale sklonny jestem przychylic sie do diagnozy.Morph pisze:Berlin i Nera cierpią na zarażenie ostrym wirusem CMI Vulgaris
- moonfire
- zahartowany metalizator
Mnie się Pierdu Pierdu podobuje, oczko gorsza płyta niż Flowers, ale wciąż to dobra muzyka jest.
- Morph
- Kontakt:
Jest gorzej niż przypuszczałem, wrzuciłem dziś na ruszt pierwsze 4 (Rome -> MMM). Muzycznie Berlin i Nera są tak koszmarnie biedne, że aż zęby bolą. Konfesjonał trochę lepiej.
- Random Apex
Przyjmuję kolejną linię obrony: zmysł słuchu mężczyzny bardzo różni się od kobiecego (na niekorzyść? ;-))
- Morph
- Kontakt:
Oddalam/odrzucam/nie przyjmuję.
- Random Apex
Cały czas zastanawiam się, jak z Tobą poważnie rozmawiać przy niewygodnych faktach, jakimi są Morfeo2000 i Nissan Juke.
- Morph
- Kontakt:
Nie no, pasuję, nowicjuszka mnie będzie nicki z gimnazjum/liceum wyciągać :D :D :D.
O Juke'u zdania nie zmienię dopóki się nie przejadę.
ED: Kurde, będę się tłumaczył przed anonimową critterką, za 2h koniec pracy i weekend, zakupy, zabawy a ja siedzę i się kłócę o jakieś płyty z martialem dla nastolatków. Nie no... :D
O Juke'u zdania nie zmienię dopóki się nie przejadę.
ED: Kurde, będę się tłumaczył przed anonimową critterką, za 2h koniec pracy i weekend, zakupy, zabawy a ja siedzę i się kłócę o jakieś płyty z martialem dla nastolatków. Nie no... :D
- Drone
Dorzucam CHILDREN OF BODOM :)Random Apex pisze:Cały czas zastanawiam się, jak z Tobą poważnie rozmawiać przy niewygodnych faktach, jakimi są Morfeo2000 i Nissan Juke.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Morph
- Kontakt:
- Drone
A wiesz, Morfeo, że Dr One jeździ Twoim ulubionym modelem, tj. Passatem kombi, oczywiście TDI? :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Morph
- Kontakt:
Triceps, błagam, idź się napić, "albocoś" :D.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ej jeszcze 11tej nie ma a ten juz o piciu mówi.Morph pisze:Triceps, błagam, idź się napić, "albocoś" :D.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Morph
- Kontakt:
"Nobo" za półtorej godziny weekend!