no zajebiste - ta muzyka na początku 13-14 sekunda kojarzy mi się ze ścieżką dźwiękową do którejś z gier platformówek z nintendo :)YNKE pisze:no proszę, ciekawe czy będzie to jakiś retro matex w starym stylu :)
kurwa lubię tych starych Depeszy, nie są tak oklepani jak reszta ich dorobku
STREFA TANDETY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: STREFA TANDETY
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
O tym kulcie mówisz? :)Lykantrop pisze:Nie przypadkiem w tym programie co miał za zadanie uczyć dziatwę języka churchilla? Pamiętam, że jednym z bohaterów tam był zwierz o pseudonimie Fazi, ale tytułu za chuj sobie nie przypomnę :-)vvorldvvithoutshit pisze:
ktoś kojarzy w czołówce jakiego programu w tv wykorzystywali ten kawałek? jakoś w latach 90 to było
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
Kurwa! Nareszcie jakiś film z poziomem angielskiego w sam raz dla mnie :) Dzięki :)Wódz 10 pisze: :)
- mad
- weteran forumowych bitew
Pierwszy koncert zespołu zagranimicznego, na którym jako małolat byłem i podskakiwałem:
To było w poznańskiej Arenie chyba w 1984 (a może jeszcze w 1983? - ale chyba raczej już w 84)
Potem gdzieś wiosną `84 stałem w zajebiście długiej kolejce po płytę tegoż bandu wydaną chyba przez Tonpress. No ale na początku roku szkolnego 1984/85 wreszcie dane mi było usłyszeć Iron Maiden, Metallikę i Slayer, więc łysy poszedł w odstawkę. Nie tylko on zresztą... ;)
To było w poznańskiej Arenie chyba w 1984 (a może jeszcze w 1983? - ale chyba raczej już w 84)
Potem gdzieś wiosną `84 stałem w zajebiście długiej kolejce po płytę tegoż bandu wydaną chyba przez Tonpress. No ale na początku roku szkolnego 1984/85 wreszcie dane mi było usłyszeć Iron Maiden, Metallikę i Slayer, więc łysy poszedł w odstawkę. Nie tylko on zresztą... ;)
ło! też to oglądałem i nawet miałem książkę do angola z tymi postaciami. ten program, o który pytam to raczej sportowy jakiś był, ale nie pamiętam dokładnie jakiWódz 10 pisze:O tym kulcie mówisz? :)Lykantrop pisze:Nie przypadkiem w tym programie co miał za zadanie uczyć dziatwę języka churchilla? Pamiętam, że jednym z bohaterów tam był zwierz o pseudonimie Fazi, ale tytułu za chuj sobie nie przypomnę :-)vvorldvvithoutshit pisze:
ktoś kojarzy w czołówce jakiego programu w tv wykorzystywali ten kawałek? jakoś w latach 90 to było

ostatnio w przerwach między słuchaniem bluźnierczego nakurwu relaksuję się przy fleetwood mac z najsłynniejszego okresu. to nie jest tandeta, ale pop do bólu, zespół baaaaardzo popularny w naszym, pięknym kraju. tango in the night w połowie zna każdy nawet jeśli o tym nie wie - ze względu na ciągłą rotację singli z tego krążka w naszych radiach. także polecam, stevie nicks ma zjawiskowy głos
- KreatoR
Powiem szczerze. Kilka płyt Fletwood Mac ma u mnie w tej chwili pierwszeństwo zakupu przed innym popowym miazgatorem z lat '80 - Philem C.
- Raagoon
Taka ciekawostka: http://www.last.fm/festival/3112516+Ele ... icnic+2012 Kto się wybiera? :)Xapapote pisze:ulubiony bend Grisznaka musi być dobry! :)Rattlehead pisze:Obiecujee skupicwieksza uwage na the Cure, zwlaszczza wczesntym
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Przeczekalem zeby osoby nic nie majace do powiedzenia w temacie sie wypowiedzialy i reaktywuje temat.
Na poczatek garsc zelaznych zasad, komu sie nie podobaja niech wypierdala i nie wraca:
Co do kwestii technicznych:
Dostęp do tablicy regulowała by przynależność do najbardziej restrykcyjnej i elitarnej grupy na tym forum jaką stała by się grupa "Tandeta". Dostęp otrzymywałoby się automatycznie po przekroczeniu 13 tys. postów, lub na zasadach wyjątku (np. ludzie którzy coś zrobili sceny i ideologii Tandeta). Dostęp na zasadach wyjątku odbywałby się za pomocą głosowania i zatwierdzany byłby jedynie w jednomyślnym głosowaniu wszystkich członków grupy. Nieoddanie głosu w ciągu 7 dni od ogłoszenia głosowania oznacza jego utratę. Dostęp można odebrać za pomocą 13 głosów sprzeciwu na wniosek któregokolwiek z członków grupy Tandeta. Działoby się to zapewne w przypadkach jakiegoś karygodnego naruszenia zasad, wykrycia jakiejś sensacji, która przekreśla taką osobę w oczach innych członków grupy, itd. Dostępu do tablicy strzegłoby także hasło (zmieniane raz w miesiącu - lub jeśli zajdzie taka potrzeba wedle mojego uznania). Hasło będzie ogłaszane zawsze na 13h przed jego zmianą (może być ogłoszone wcześniej, lecz nigdy później). Będzie to robione tylko w wybranym temacie działu (nigdy na PM). Jeśli ktoś nie będzie śledził tematu na bieżąco może się zdarzyć, że rzecz mu umknie. Należy wtedy spytać innych członków grupy o nowy klucz dostępu. Bez względu na jego długość nie wolno takiej osobie podać więcej niż 3 (dowolnie przez siebie wybranych) liter z hasła. Od jej inwencji będzie zależało czy sobie to hasło skompletuje czy nie (gdy będzie miała szczęcie pytając różnych osób może zebrać całą pulę liter). Najlepiej oczywiście go nie "gubić".
Co do spraw merytorycznych:
Rozmowy w tym dziale dotyczyłyby sceny Tandeta w jej najbardziej ekstremalnym i ściśle uwarunkowanym ideologicznie wydaniu (o doborze / ew. przesunięciu z działu Tandeta takowych zespołów będzie decydować grupa mająca dostęp do tablicy Tandeta). Widziałbym tam też dużo rozmów ideologicznych (prowadzonych w ścisłej konspiracji i jak najbardziej na poważnie - jedno w zasadzie wynika z drugiego), trochę inspirujących tekstów, manifestów, itd. Trochę dowodów i wzajemnej pomocy we własnej wywrotowej (paraterrorystycznej) działalności zgodnie z wiadomą ideologię (organizowanie różnych akcji, wypraw, sądów kapturowych, itd. - wolałbym już poszerzyć ten temat w tablicy).
Widzę to tylko w ten sposób - chciałbym aby ten dział był też odbiciem tego co każdy realnie robi na polu walki (niezależnie od tego czy będzie to profanacja jakiejś wiejskiej "obory" czy spuszczenie wpierdolu jakiemuś pedałowi, który ośmiesza scenę). Chciałbym aby ten dział był głównie miejscem kontaktu ludzi naprawdę zdeterminowanych i potrafiących udowadniać w swym codzinnym życiu, że Tandeta to jednak coś więcej niż tylko muzyka i puste frazesy wypisywane w sieci. Ktoś mógłby to nazwać zaczątkiem jakiejś organizacji. Niekoniecznie. Nigdy nie miałem ochoty robić czegoś takiego. No może kiedyś... Generalnie uważam, że takiej rzeczy mogą wyjść całkiem naturalnie i nie potrzeba ku temu żadnych sztucznych tworów - wystarczy odpowiednio wyselekcjonować wybrane osoby.
Mam nadzieję, że jest na tym forum ktokolwiek kto będzie w stanie przyjąć taką formułę działu i pomóc w jego organizacji. W przeciwnym razie jego robienie nie ma sensu.
Na poczatek garsc zelaznych zasad, komu sie nie podobaja niech wypierdala i nie wraca:
Co do kwestii technicznych:
Dostęp do tablicy regulowała by przynależność do najbardziej restrykcyjnej i elitarnej grupy na tym forum jaką stała by się grupa "Tandeta". Dostęp otrzymywałoby się automatycznie po przekroczeniu 13 tys. postów, lub na zasadach wyjątku (np. ludzie którzy coś zrobili sceny i ideologii Tandeta). Dostęp na zasadach wyjątku odbywałby się za pomocą głosowania i zatwierdzany byłby jedynie w jednomyślnym głosowaniu wszystkich członków grupy. Nieoddanie głosu w ciągu 7 dni od ogłoszenia głosowania oznacza jego utratę. Dostęp można odebrać za pomocą 13 głosów sprzeciwu na wniosek któregokolwiek z członków grupy Tandeta. Działoby się to zapewne w przypadkach jakiegoś karygodnego naruszenia zasad, wykrycia jakiejś sensacji, która przekreśla taką osobę w oczach innych członków grupy, itd. Dostępu do tablicy strzegłoby także hasło (zmieniane raz w miesiącu - lub jeśli zajdzie taka potrzeba wedle mojego uznania). Hasło będzie ogłaszane zawsze na 13h przed jego zmianą (może być ogłoszone wcześniej, lecz nigdy później). Będzie to robione tylko w wybranym temacie działu (nigdy na PM). Jeśli ktoś nie będzie śledził tematu na bieżąco może się zdarzyć, że rzecz mu umknie. Należy wtedy spytać innych członków grupy o nowy klucz dostępu. Bez względu na jego długość nie wolno takiej osobie podać więcej niż 3 (dowolnie przez siebie wybranych) liter z hasła. Od jej inwencji będzie zależało czy sobie to hasło skompletuje czy nie (gdy będzie miała szczęcie pytając różnych osób może zebrać całą pulę liter). Najlepiej oczywiście go nie "gubić".
Co do spraw merytorycznych:
Rozmowy w tym dziale dotyczyłyby sceny Tandeta w jej najbardziej ekstremalnym i ściśle uwarunkowanym ideologicznie wydaniu (o doborze / ew. przesunięciu z działu Tandeta takowych zespołów będzie decydować grupa mająca dostęp do tablicy Tandeta). Widziałbym tam też dużo rozmów ideologicznych (prowadzonych w ścisłej konspiracji i jak najbardziej na poważnie - jedno w zasadzie wynika z drugiego), trochę inspirujących tekstów, manifestów, itd. Trochę dowodów i wzajemnej pomocy we własnej wywrotowej (paraterrorystycznej) działalności zgodnie z wiadomą ideologię (organizowanie różnych akcji, wypraw, sądów kapturowych, itd. - wolałbym już poszerzyć ten temat w tablicy).
Widzę to tylko w ten sposób - chciałbym aby ten dział był też odbiciem tego co każdy realnie robi na polu walki (niezależnie od tego czy będzie to profanacja jakiejś wiejskiej "obory" czy spuszczenie wpierdolu jakiemuś pedałowi, który ośmiesza scenę). Chciałbym aby ten dział był głównie miejscem kontaktu ludzi naprawdę zdeterminowanych i potrafiących udowadniać w swym codzinnym życiu, że Tandeta to jednak coś więcej niż tylko muzyka i puste frazesy wypisywane w sieci. Ktoś mógłby to nazwać zaczątkiem jakiejś organizacji. Niekoniecznie. Nigdy nie miałem ochoty robić czegoś takiego. No może kiedyś... Generalnie uważam, że takiej rzeczy mogą wyjść całkiem naturalnie i nie potrzeba ku temu żadnych sztucznych tworów - wystarczy odpowiednio wyselekcjonować wybrane osoby.
Mam nadzieję, że jest na tym forum ktokolwiek kto będzie w stanie przyjąć taką formułę działu i pomóc w jego organizacji. W przeciwnym razie jego robienie nie ma sensu.
Ostatnio zmieniony 24-06-2012, 00:23 przez Triceratops, łącznie zmieniany 2 razy.
woodpecker from space
- Triceratops
Jezeli kwestie organizacyjne mamy za soba mozemy powrocic do meritum: osoba tworcy kontrowersyjna, niemniej interesujaca. Na pewno panowie z tematu ciuchy&wygolone cialka wspomoga akcje. Wiadomo, ze facet ktory nie tanczy, czyli ktory wbrew naturze nie wabi samicy i skazuje sie na genotypiczna degradacje jest skonczona homosexualna pizda i nie ma nic do powiedzenia. Total parkiet tandeta ale za to jaka! Only dead can't dance
INTERFACE
INTERFACE
Ostatnio zmieniony 24-06-2012, 00:34 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
-
- rasowy masterfulowicz
Bardzo bym chciał przeczytać to w całości, ale niestety strasznie długie. :(
HAILSA!!!!!
- mad
Nie sprawdzałem wszystkich linków - może już ktoś to wkleił. Polski piękny kicz:
- Triceratops
- Triceratops
Ja nie bylem, ja ciagle jestem
Ostatnio zmieniony 24-06-2012, 00:44 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
- mad
Zgłaszam sprzeciw!
- Triceratops
oddalony, nie odrozniasz tandety od kiczu 8)
6 minutowa wersja tego szkotoczecha naprawde robi dewastacje, uwypuklona sekcja (cokolwiek to mialoby znaczyc) robi swoje
6 minutowa wersja tego szkotoczecha naprawde robi dewastacje, uwypuklona sekcja (cokolwiek to mialoby znaczyc) robi swoje
woodpecker from space
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
koko koko tandeta spoko
Trocki, wiem, że nie byłeś, ani pankiem, ani popersem, ale co wolisz NS, czy LP?