ULCERATE /New Zealand/
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
Re: ULCERATE /New Zealand/
Jest nudne, choc ma tez dobre momenty. Zupelnie zapomnialem, ze ta plyta wyszla w tym roku. Kupilem zaraz po premierze, i moze dlatego ze dalem za to 60 zlotych to mi sie troche podobalo. Wrocilem do tego wczoraj i zasnalem w polowie pierwszego numeru. Tak jak pisza slychac Immolation i Gorguts ale w formie w jakiej oni wstydzili by sie nagrac album. Za bardzo to rozwleczone, gdyby skrocili numery o polowe to moze cos by z tego wyszlo.Morph pisze:Moje pytanie dalej ważne, co z tego że posłucham jak to może być potencjalnie śmiertelnie nudne.
I AM MORBID
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Łeee, to zostaję przy nowym Witchrist.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
- Mol
- zahartowany metalizator
DsO i tak jebia z Gorguts wiec rownanie sie nie zgadza panie! ;)Ihasan pisze:choć, jak dla mnie dwójka to przy trójce nawet nie stała.Glene pisze:Ja bym dodal jeszcze do tego bardzo nihilistyczny klimat ich 2 ostatnich plyt, a i jeszcze troche okolo neurosisowych dzwiekow w tym wszystkim sie pojawia.
Trójka moc totalna!
ale krzyżówka Gorguts z Immolation oblane sosem DsO to idealnie pasuje do charakterystyki tego zespołu;
- Godplayer
- w mackach Zła
Trójka jest wielka , racja , ale Everything Is Fire też niczego nie brakuje . Obie równie świetne , choć trochę inne . Everything mocniej kopie po jądrach , sporo tu gimnastyki ale i klimatu nie brakuje . Na Destroyers proporcje się odwracają , rządzi klimat , ale wystarczy zrobić głośniej i cała chałupa drży w posadach . Potęga ! Demo i jedynkę odpuściłem sobie .Ihasan pisze: choć, jak dla mnie dwójka to przy trójce nawet nie stała.
Trójka moc totalna!
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Jedynka jest w porządku, ale tylko w porządku. Znaczy czuć, że to są oni, ale dopiero styl im zaczyna się krystalizować.
Dwójka to zdecydowanie większy napierdol, więcej death metalu w death metalu. Trójka jest skrajnie zajebista przez niesamowity klimat. Mniej oczywistej melodyki, mniej riffów które można by grać na powietrznej gitarze. Oba albumy bardzo lubię, ale po ostatnich przesłuchaniach ich płyt stwierdzam, że "Destroyers Of All" to najlepsze co nagrali.
Tak swoją drogą ten koleś to jeden z najlepszych perkusistów jakich widziałem:
Dwójka to zdecydowanie większy napierdol, więcej death metalu w death metalu. Trójka jest skrajnie zajebista przez niesamowity klimat. Mniej oczywistej melodyki, mniej riffów które można by grać na powietrznej gitarze. Oba albumy bardzo lubię, ale po ostatnich przesłuchaniach ich płyt stwierdzam, że "Destroyers Of All" to najlepsze co nagrali.
Tak swoją drogą ten koleś to jeden z najlepszych perkusistów jakich widziałem:
- Godplayer
- w mackach Zła
No i brzmienie . Unikatowe . Wręcz trójwymiarowe :) Ale tak jak pisałem wyżej , gała od volume mija godzinę 9 i patrzę się w sufit , czy mi się tynk nie zacznie sypać na czerep .
A Saint Merat mistrz , wiadoma sprawa .
A Saint Merat mistrz , wiadoma sprawa .
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Dobre określenie. Słuchacz wręcz jest zalewany dźwiękami z każdej strony.Godplayer pisze:No i brzmienie . Unikatowe . Wręcz trójwymiarowe :)
Jeszcze dam dwa linki z występu na żywo w całkiem dobrej jakości:
-
Vitriol
- weteran forumowych bitew
zasługa nie-wiem-jakiej ilości ścieżek gitar. nie jestem wioślarzem, więc fachowo się nie wypowiem, ale na moje ucho aranży jest tam sporoGrzesiekP pisze: Dobre określenie. Słuchacz wręcz jest zalewany dźwiękami z każdej strony.
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Godplayer
- w mackach Zła
No na setkę , to oni na pewno nie nagrywają :)
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
To lepsze
Co do tych postmetalowych inspiracji to nie kończą się one na Neurosis. Panowie bardzo lubią również całą gamę następców, głównie spod znaku Cult of Luna. Miałem okazję pogadać z Michaelem w 2009 w Progresji i gadaliśmy przede wszystkim o DVD Cult of Luna, które wyszło jakoś wtedy chyba :) Wtedy usłyszałem, że pójdą jeszcze bardziej w "atmosferę" i sprawdziło się to na DoA w 100%, bo ta płytka to taki mocniej rozciągnięty Everything Is Fire.
Wszystkie 3 albumy uwielbiam.
Jedynka to czysty napierdol. Początek Ad Nauseam to synonim okrucieństwa i przemocy.
Co do tych postmetalowych inspiracji to nie kończą się one na Neurosis. Panowie bardzo lubią również całą gamę następców, głównie spod znaku Cult of Luna. Miałem okazję pogadać z Michaelem w 2009 w Progresji i gadaliśmy przede wszystkim o DVD Cult of Luna, które wyszło jakoś wtedy chyba :) Wtedy usłyszałem, że pójdą jeszcze bardziej w "atmosferę" i sprawdziło się to na DoA w 100%, bo ta płytka to taki mocniej rozciągnięty Everything Is Fire.
Jedynka to czysty napierdol. Początek Ad Nauseam to synonim okrucieństwa i przemocy.
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
-
Plasfodeur
To swoją drogą, ale jeśli byłeś na jakimś koncercie (na ostatnim w Krakowie? dobrze kojarzę?) to na pewno odczułeś, że w wersji live ta powódź zamienia się w jebany huragan, który widzem miota niby halny owcą. :)Vitriol pisze:zasługa nie-wiem-jakiej ilości ścieżek gitar. nie jestem wioślarzem, więc fachowo się nie wypowiem, ale na moje ucho aranży jest tam sporoGrzesiekP pisze:Dobre określenie. Słuchacz wręcz jest zalewany dźwiękami z każdej strony.
Grrrówno!
- Glene
No nikt sie tutaj nie ogranicza do Neurosis, ja uzylem okreslenia "dzwieki okolo neurosisowe''. ktore najlepiej oddaje forme czesci ich kompozycji. Strasznym skurwesynstwem bylo to, ze im sprzet ukradli. dobrze, ze udalo im sie jednak wybrnac z tej sytuacji.Agnósdej pisze:To lepsze
-
Pacjent
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
At this point we have been writing since March, and so far have completed 4 tracks, close to 35 minutes worth of music. We're exploring a lot of new territory with this material and so far everything is sounding a lot violent/uglier than past releases, as well as more rhythmically involved than 'The Destroyers of All'.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Tarpaulin
- w mackach Zła
Jaram się. :)
- Self
- rasowy masterfulowicz
Będzie grubo, czuję to w moczu.
-
HAL_9000
- zaczyna szaleć
No to czekam na te "nowe terytoria".manieczki pisze:At this point we have been writing since March, and so far have completed 4 tracks, close to 35 minutes worth of music. We're exploring a lot of new territory with this material and so far everything is sounding a lot violent/uglier than past releases, as well as more rhythmically involved than 'The Destroyers of All'.
Z zainteresowaniem nawet, bo mimo pewnej skłonności do wplatania tu i ówdzie cukierkowych melodyjek ten zespół i tak jest w awangardzie, jeżeli o death metal biega.
Sarenka na mrozie nie może
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Bardzo dobrze, że zmieniają rejony. "The Destroyers of All" to świetny album, ale jednak przez fakt, że przy jego eksploracji zabrakło już tego elementu zaskoczenia co przy dwójce, tak na wieść o zmianie formuły bardzo się ucieszyłem. Ten zespół jest już skazany na innowację w moich oczach :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95