SLAYER vs METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ

SLAYER czy METALLICA

Slayer
75
49%
Metallica
30
20%
Acid Drinkers
10
7%
Vesania
38
25%

Liczba głosów: 153
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: SLAYER vs METALLICA

31-05-2012, 21:23

535 pisze:Ty tak poważnie?
A Ty?
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

31-05-2012, 21:28

Idąc tropem "logicznym" pewnych użytkowników, reżyserzy filmów gore powinni sami szatkować żywe trupy tasakiem, bo inaczej są niespójni ze swoim przekazem, ergo, hipokrytami. Krzysiu Barnes niech rucha trupy, grindowcy przeprowadzają sekcje zwłok na żywych ludziach, warmetalowcy odpalają głowice atomowe, blackowcy krzyżują chrystusa a wesołkowie z Manowar popierdalają w Drakkarach i ujeżdżają smoki.
Bo Inaczej wszyscy są hipokrytami.

Podoba mi się to. Sam bym chętnie jakiegoś smoka ujechał.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
535

31-05-2012, 21:34

nicram pisze:
535 pisze:Ty tak poważnie?
A Ty?
...a ja staram się dbać o swoje sprawy, miast babrać się w tym, kto miał się kiedy zabić i czy tytuł jest fajny, czy nie. Jeżeli słyszę, że coś brzmi słabo, to choćby to był głos samego Jamesa Hetfielda - powiem to wprost, nie sięgając do historyjek z zakresu, kto od kogo, gdzie i kiedy. Jest muzyka, są płyty, są koncerty - to wystarczające dowody. Po co dorabiać do tego ideologię, cytując opowieści operatora walca, przy budowie drogi w okolicach Bydgoszczy?
Nasum

31-05-2012, 21:37

antek_cryst pisze:Podoba mi się to. Sam bym chętnie jakiegoś smoka ujechał.
Jeżeli definicją smoka jest wątpliwej urody dziewczyna, to masz ciekawe preferencje. ;-)
est
mistrz forumowej ceremonii

31-05-2012, 21:38

:D
Bacchus
zaczyna szaleć

31-05-2012, 21:59

Wódz 10 pisze:Tak to widzę. Głos jest na Vesanię, żeby był CHAOS.
Ależ Wodzu, co Wódz... :P
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

31-05-2012, 22:13

Nasum pisze:
antek_cryst pisze:Podoba mi się to. Sam bym chętnie jakiegoś smoka ujechał.
Jeżeli definicją smoka jest wątpliwej urody dziewczyna, to masz ciekawe preferencje. ;-)
Nie. Miałem na myśli takiego klasycznego, o którym ojciec Romka Giertycha pisał, że dinozaury są dowodem na jego istnienie.
Siodło na grzbiet, ostrogami w dupsko i nie ma opierdalania się.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
[V]

31-05-2012, 22:15

Herezjarcha pisze:A Araya to dopiero na starość się zrobił wierzący czy wcześniej się dobrze maskował? Serio pytam, bo nie wiem.
Ja tam nie wiem,ale ma jaja zeby sie z czyms takim afiszowac spiewajac takie teksty w takim zespole. Ten ich caly antyreligijny/satanistyczny image to bardziej taka konwencja. Jedynie Kerry przejawia wieksze zainteresowanie tematem, reszta zespolu ma mniej lub bardziej wyjebane, a Tom idzie mocno pod prad. Dziwne.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
535

31-05-2012, 22:18

Trochę mnie zawstydziliście z tą szczerością przekazu. Pomyślałem natychmiast o szczerości odbioru. Pewnie kilku z Was bez trudu odgadnie, okladka i tytuł której płyty stanęły mi przed oczami...
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

31-05-2012, 22:18

trzeba w końcu powiedzieć to głośno: slayer to pozery, death fo the false!
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Nasum

31-05-2012, 22:21

Zainteresowanie tematem Kerry'ego jest mniej więcej takie, jak to powiedział w jednym z wywiadów: Nie można mnie nazwać w żaden sposób jakkolwiek religijną osobą, dla mnie to wszystko po prostu kupa gówna. Podejrzewam, że dla niego taka otoczka to też jedynie konwencja, równie dobrze mógłby pisać teksty o trollach, krasnoludach i elfach, jeżeli byłoby takie zapotrzebowanie.
[V]

31-05-2012, 22:22

e,jakie tam pozery,Tom niech sobie wierzy w co chce,tylko sie zastanawiam czy mu to nie przeszkadza i nie ma jakiegos konfliktu na lini jego przekonania- liryki i wizerunek zespolu. Byla kiedys taka sytuacja,na wysokosci Diabolus in Musica,ze nie chcial chyba zaspiewac In the name of god,ze wgledu na tekst,wiec moze cos jest na rzeczy..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Nasum

31-05-2012, 22:24

535 pisze:Trochę mnie zawstydziliście z tą szczerością przekazu. Pomyślałem natychmiast o szczerości odbioru. Pewnie kilku z Was bez trudu odgadnie, okladka i tytuł której płyty stanęły mi przed oczami...
Eeeee, niech zgadnę....Autopsy a okładka z chirurgami?
Co wygrałem?
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

31-05-2012, 22:27

[V] pisze:e,jakie tam pozery,Tom niech sobie wierzy w co chce,tylko sie zastanawiam czy mu to nie przeszkadza i nie ma jakiegos konfliktu na lini jego przekonania- liryki i wizerunek zespolu. Byla kiedys taka sytuacja,na wysokosci Diabolus in Musica,ze nie chcial chyba zaspiewac In the name of god,ze wgledu na tekst,wiec moze cos jest na rzeczy..
nie psuj mi zabawy :(
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
535

31-05-2012, 22:27

Nasum pisze:
535 pisze:Trochę mnie zawstydziliście z tą szczerością przekazu. Pomyślałem natychmiast o szczerości odbioru. Pewnie kilku z Was bez trudu odgadnie, okladka i tytuł której płyty stanęły mi przed oczami...
Co wygrałem?
Nic, bo musiałbym nagrodę na pół przerąbać.
Nasum

31-05-2012, 22:28

[V] pisze:e,jakie tam pozery,Tom niech sobie wierzy w co chce,tylko sie zastanawiam czy mu to nie przeszkadza i nie ma jakiegos konfliktu na lini jego przekonania- liryki i wizerunek zespolu. Byla kiedys taka sytuacja,na wysokosci Diabolus in Musica,ze nie chcial chyba zaspiewac In the name of god,ze wgledu na tekst,wiec moze cos jest na rzeczy..
Kiedyś zapytano go czy nie kłóci się tekst "God hates us all" z tym w co wierzy...uśmiechnął się i powiedział ,że nie, że to tylko tekst. Szczerze powiedziawszy jednak to nie przypominam sobie by w jakimkolwiek wywiadzie roztrząsał tą sprawę bardziej wnikliwie.
Nasum

31-05-2012, 22:30

535 pisze:
Nasum pisze:
Co wygrałem?
Nic, bo musiałbym nagrodę na pół przerąbać.
Pazerny nie jestem. ;-)
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

31-05-2012, 22:36

Nasum pisze:
Kiedyś zapytano go czy nie kłóci się tekst "God hates us all" z tym w co wierzy...uśmiechnął się i powiedział ,że nie, że to tylko tekst. Szczerze powiedziawszy jednak to nie przypominam sobie by w jakimkolwiek wywiadzie roztrząsał tą sprawę bardziej wnikliwie
Jeszcze pytanie jak on to co robi i co śpiewa w Slayer interpretuje. Bo może on tak naprawdę naucza. :)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

31-05-2012, 22:37

Nasum pisze:
Kiedyś zapytano go czy nie kłóci się tekst "God hates us all" z tym w co wierzy...uśmiechnął się i powiedział ,że nie, że to tylko tekst. Szczerze powiedziawszy jednak to nie przypominam sobie by w jakimkolwiek wywiadzie roztrząsał tą sprawę bardziej wnikliwie.
dokładnie, tu nie ma co roztrząsać. przecież to tylko teksty, przecież to tylko muzyka, nic tu nie jest na poważnie, to wszystko to tylko takie puszczanie oka. ile wy w ogóle macie lat że się przejmujecie takimi bzdurami?
niech żyje chaos :D
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
COFFIN

31-05-2012, 22:41

kregozmyk pisze: Nie ma. Żyje jak normalny chrześcijanin. Bluźni, grzeszy, idzie do spowiedzi, dostaje pokutę, zadość uczynia, wychodzi z kościoła, bluźni, grzeszy... :)
Znasz takiego dzołka o księdzu, który spowiada seryjnego gwałciciela?;) Na koncu pada 'pamiętaj, tu jest twój ksiądz i twoja parafia' :D To coś w ten deseń, pośpiewam o różnych brzydkich rzeczach, pózniej się wyspowiadam;)
'Come the Blessed Madness'
ODPOWIEDZ