SLAYER vs METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
strappado
- rozkręca się
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SLAYER vs METALLICA
Dobrze się James trzyma. Alkohol jednak wspaniale konserwuje.
- Zenek
- weteran forumowych bitew
http://www.youtube.com/watch?v=tVZHhecLqII
oglądając te klasyki, naprawdę dziwi mnie aż takie forowanie Slayera tutaj.
METALLICA TO BYŁA MASZYNA DO ZABIJANIA
Tylko Reign In Blood jest lepsze od pierwszych czterech albumów Mety, pierwsze dwa Slayery mogą się schować przy starej mecie a i South Of Heaven i SITA również, nie mówiąc o późniejszych...
Uwielbiam Slayer, ale patrzmy obiektywnie.
oglądając te klasyki, naprawdę dziwi mnie aż takie forowanie Slayera tutaj.
METALLICA TO BYŁA MASZYNA DO ZABIJANIA
Tylko Reign In Blood jest lepsze od pierwszych czterech albumów Mety, pierwsze dwa Slayery mogą się schować przy starej mecie a i South Of Heaven i SITA również, nie mówiąc o późniejszych...
Uwielbiam Slayer, ale patrzmy obiektywnie.

- ultravox
- zahartowany metalizator
Nie wiem na czym opierasz swój "obiektywizm". Dla mnie pięć pierwszych albumów Slayer i pierwsza piątka Metallica to podobny poziom. Zastanawiam się też czemu wszyscy tak deprecjonują "Show No Mercy".
-
Holi
- w mackach Zła
lubię i to bardzo pięć pierwszych albumów Metallica, one na zawsze pozostaną bardzo ważne, ale to Slayer jest jednak tą kapelą, która po prostu ma równiejszą dyskografię...bo nagrali albumy albo bardzo dobre, albo genialne
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Zenek to pozer i hipster, nie słyszał nigdy hardening the arteries i myśli że trapped under ice to szczyt ekstremy

Ostatnio zmieniony 30-05-2012, 09:07 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
- ultravox
Nikt chyba nie bedzie dyskutował z tym, że Slayer ma równiejszą dyskografię. Ale jak dla mnie po "Seasons..." czegoś zaczęło w ich muzyce brakować, nie wzbudzają już we mnie te płyty tak silnych emocji. Szczególnie ostatnie dwie ich płyty są mi raczej obojetne, mimo ze to w gruncie rzeczy niezła muzyka.
-
Maria Konopnicka
Ale ja napisałem o faktach, a nie o tym co kto ceni. Osobiście bardziej cenię CIANIDE niż ENTOMBED, co nie zmienia faktu, że Ci pierwsi to druga (jeśli nie trzecia) liga a Ci drudzy to absolutny top i jedna z najważniejszych kapel w historii death metalu. Wiem, że na tym forum INCANTATION jest trendy (i cieszę się z tego bo bardzo lubię tę kapelę i zawsze uważałem, że jest niedoceniana), ale bez względu na swoje uwielbienie nie zmienicie faktu, że to zespół drugoligowy (nawet jeśli dla kogoś ulubiony).kregozmyk pisze:Ja tam cenię INCANTATION bardziej niż MORBID ANGEL, DEICIDE i CANNIBAL CORPSE razem wzięte, więc się nie dziwię, że ktoś może mieć zdanie zupełnie odmienne:)Maria Konopnicka pisze:drugoligowego INCANTATION
- ultravox
Ale w tym układzie Cianide to trzecia albo nawet czwarta liga ;)
- Riven
- Kontakt:
Bo są głupi. Świetna płyta, może nie tak dobra jak następna, ale też klasyka. Poza tym pokutuje opinia, że to niby jakieś lajtowe hewi metale, podczas gdy parę kawałków to zajebisty thrash i antycypacja późniejszego grania (black magic, die by the sword).ultravox pisze:Zastanawiam się też czemu wszyscy tak deprecjonują "Show No Mercy".
- ultravox
Ja chyba nawet wolę "Show No Mercy" od "Hell Awaits". Sam riff z "Black Magic" jest warty więcej niż wiekszość kapel (metalowych i niemetalowych), o których dyskutujemy na tym forum.
- Riven
- Kontakt:
Ja Incantation miałem czelność poznać bliżej dopiero około półtora roku temu (wcześniej znałem tylko debiut), ale jak zaskoczyło, to nie mogłem się oderwać. Biorąc pod uwagę jak charakterystyczne jest ich podejście do death metalu, oczywistym dla mnie jest że to właśnie 1 liga. ;) Dwójkę i "Diabolical conquest" mógłbym postawić obok ulubionych płyt Autopsy czy Morbid Angel, ale na to za wcześnie.
-
Maria Konopnicka
..i jeszcze co najmniej kilkanaście tysięcy innych tytułów. :))ultravox pisze:Płyty Metallica czy Slayer nie wyczerpują tematu. Nie znajdziesz tam wszystkiego, co ma do zaoferowania metal, dlatego oprócz "Reign in Blood" warto postawić na półce "Reek of Putrefaction" czy "Total Death" (...)
To prawda. :)ultravox pisze:Poza tym nie każdemu wystarcza do szczęścia 10 płyt na krzyż.
Tu już przesadziłeś. :)ultravox pisze:Nawet Maniek musi co jakiś czas zmieniać repertuar. ;)
Dokładnie. To tak jakbym miał wybrać najlepszą pozycję do uprawiania seksu. :)ultravox pisze:Jeżeli ktoś tak uważa, to na pewno łatwo mu to przyznać. Ja nie wiem, czy lepsze płyty nagrywała Metallica, Slayer, Judas Priest czy Iron Maiden - na tak wysokim pułapie jakościowym nie jestem już w stanie tego rozpisywać na tabelki i listy... i prawdę mówiąc nie czuję takiej potrzeby.
-
535
Show No Mercy deprecjonują głównie twardogłowi fani M. Podejrzewam, (z własnych obserwacji) że to ci sami, którzy ogniskowe balllady określili początkowo zdradą, by po uspokojeniu sytuacji i ochłonięciu, tytułować je "wyżynami rockowego kunsztu".
-
Maria Konopnicka
Niech i tak będzie. :) Obrażać się na to nie zamierzam, ani głupio wypierać oczywiste fakty. :)ultravox pisze:Ale w tym układzie Cianide to trzecia albo nawet czwarta liga ;)
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Deprecjonują w sensie, że Kill 'Em All było z przodu jeśli idzie o rozwój gatunku, ale przecież żaden szanujący się metaluch nie usiedzi przy Face The Slayer, Black Magic czy Die By The Sword. To płyta wybitna, mimo że jeszcze mocno zakorzeniona w hejwi.ultravox pisze:Zastanawiam się też czemu wszyscy tak deprecjonują "Show No Mercy".
Mnie z kolei cieszy, że temat wygenerował tyle coming outów sławiących Metę. No, już wcześniej wiedziałem że Sęp lubi, ale nie przypuszczałem że aż tak. Zenek i kilka innych osób rozdawało fenomenalnie momentami. Cool.
-
535
Faktycznie. Tak postawiona kwestia przypomniała kilku osobom, jaki to był świetny zespół, a kilku innym, że w ogóle był...Czyli warto było, mimo głosów sprzeciwu, a nawet oburzenia, czy pogardy.Kraft pisze:Mnie z kolei cieszy że temat wygenerował tyle coming outów sławiących Metę.
-
Nasum
Zabrzmiało jak podsumowanie tematu, a miało być 100 stron. ;-)
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
tak czytam ten temat, czytam i nie wiem o chuj tu tak właściwie chodzi i co chcecie osiągnąć. zresztą wynik ankiety jest jednoznaczny ;) chyba można ten burdel powoli zamykać