SLAYER vs METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: SLAYER vs METALLICA
Incantation drugoligowe? Nie przesadzajmy. Może to nie są wybitni instrumentaliści, ale to co stworzyli, jest wymieniane jako klasyka Death Metalu, a drugoligowym załogom takie cos się raczej nie zdarza.
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
muj ty borze
- Scaarph
- zahartowany metalizator
-
Baton
- weteran forumowych bitew
Coraz ciekawsze tezy powstają w tym temacie. Wróżę że do końca tygodnia temat osiągnie sto stron, a poziom wypisywanych tu dyrdymałów przekroczy masę krytyczną i forum zapadnie się pod własnym ciężarem.
Rzecz jasna, SLAYER > METALLICA, przynajmniej od strony czysto subiektywnej. Rozpatrzenie tego problemu na innym poziomie prowadzi do tez, iż INCANTATION jest lepsze od ATHEIST (a golonka od kremu do golenia), więc wolę się w to w trosce o własną psychikę nie zagłębiać.
Rzecz jasna, SLAYER > METALLICA, przynajmniej od strony czysto subiektywnej. Rozpatrzenie tego problemu na innym poziomie prowadzi do tez, iż INCANTATION jest lepsze od ATHEIST (a golonka od kremu do golenia), więc wolę się w to w trosce o własną psychikę nie zagłębiać.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- nicram
^ W przeciwieństwie do w/w nigdy nie dali dupy! Gdybym miał wybierać najlepszy band death metal w historii to bez dwóch zdań powiem - INCANTATION!
all the monsters will break your heart
-
aryman
- postuje jak opętany!
Odpowiadając komuś tam sprzed kilku stron, to tak: Metallica-Mickiewicz, Słowacki-Slayer i jak najbardziej Norwid-Voivod. Kłopot jeszcze z Krasińskim, bo to taki zespół dwóch dobrych płyt (Testament może). Z tym że geniusz Norwida doceniam, ale nie wielbię. To też tak jak z Voivod.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- hcpig
Exodus.aryman pisze:Kłopot jeszcze z Krasińskim, bo to taki zespół dwóch dobrych płyt (Testament może).
Nie chce mi się czytać tego tematu choć domyślam się treści, nikomu nie odmawiam nigdy prawa do własnego zdania, ale żałosne krytykanctwo i napady na Metallikę generalnie trącą taką wiochą że hej.
Yare Yare Daze
-
535
Znakomicie! Ja mam tak z ATHEIST.kregozmyk pisze:Ja tam cenię INCANTATION bardziej niż MORBID ANGEL, DEICIDE i CANNIBAL CORPSE razem wzięte, więc się nie dziwię, że ktoś może mieć zdanie zupełnie odmienne:)
Znaczy, że co? Odmawiasz prawa do innego zdania na temat ich "geniuszu"?hcpig pisze:Nie chce mi się czytać tego tematu choć domyślam się treści, nikomu nie odmawiam nigdy prawa do własnego zdania, ale żałosne krytykanctwo i napady na Metallikę generalnie trącą taką wiochą że hej.
- hcpig
Odmawianie im 'geniuszu' jest tak samo zasadne jak odmawianie go w trochę większej skali Zepps, Sabbs albo King Crimson, nie trzeba słuchać ale na tym forum (wnoszę po starych topikach) to poszło w jakieś chore popisywanie się wieśniactwem i dojebywanie się dla zasady do Mety (jednej z bezpośrednich inspiracji Slayer btw), pamiętam jak Drone chciał 'obalać' Metallicę z czego powstał topic tak głupi i durny, że forum zanotowało rekordową liczbę odwiedzin w tym samym czasie. Dissowcy Mety mają chyba jakieś ostre kompleksy albo obsesję, produkując takie z dupy argumenty że widać po co są przytaczane.
Yare Yare Daze
-
535
Nie, nie. Głównym argumentem fanów M jest to, że M odniosła gigantyczny sukces, co znaczy bezdyskusyjnie, że M jest najlepszym i jedynym godnym zespołem. Tu tkwi błąd. To w jaki sposób, ktoś się dopierdala to zupełnie inna sprawa. Ja się zapytam Was wszystkich. Po co kupujecie te różne płyty zespołów , których nazwy trudno rozszyfrować. Wnoszę, że artyści wstydzą się sami swych dźwięków, więc to rodzaj kamuflażu. Więc po co to kupujecie? Przecież jest Kupicha , która sprzedała ileśtam płyt. W związku z tym ta Kupicha jest z pewnością najlepsza, bo większość nie może się mylić. Powtarzam jeszcze raz to, że M zainspirowała S nie jest istotne, bo to S nagrał lepsze płyty ,więc jest lepszym zespołem. Tak ciężko to pojąć i przyznać?
e
Myślę też, że jeśli dyskusja nie zamienia się w wymianę "wiązanek", tak jak było to we wspomnianym temacie, to WARTO ROZMAWIAĆ.
e
Myślę też, że jeśli dyskusja nie zamienia się w wymianę "wiązanek", tak jak było to we wspomnianym temacie, to WARTO ROZMAWIAĆ.
- nicram
Argument o większej popularności M podnoszony przez fanów M jest oczywiście argumentem z dupy, ale
kto twierdzi, że S nagrał lepsze płyty? Jaka jest obiektywna miara lepszości w muzyce?535 pisze:to, że M zainspirowała S nie jest istotne, bo to S nagrał lepsze płyty ,więc jest lepszym zespołem. Tak ciężko to pojąć i przyznać?
-
535
Ja tak twierdzę i z góry oświadczam, że dla wyrównania szans, biorę okres od 1-5 obu zespołów, by nikt nie zarzucał mi, że się znęcam.
Zamówione jest 100 stron i będzie 100. Nie wymiękajcie w połowie...
Zamówione jest 100 stron i będzie 100. Nie wymiękajcie w połowie...
- nicram
A ja twierdzę i oświadczam, że biorąc płyty 1-5, M nagrała lepsze...:-D
- hcpig
Ale komedia.535 pisze: Powtarzam jeszcze raz to, że M zainspirowała S nie jest istotne, bo to S nagrał lepsze płyty ,więc jest lepszym zespołem. Tak ciężko to pojąć i przyznać?
Co to znaczy lepsze? Porównujesz Reign in Blood z Ride the Lightning? Co te płyty mają wspólnego poza nalepką thrash? Tech-thrashową AJFA z niezapomnianym gorzkim klimatem z czym porównasz, bo Slayer raczej nie ma odpowiednika czyli kolejne porównanie z dupy. Może monolityczny wygar z wpływami hc DIM z południoworockowo-bluesowym-country'owym-corrosionofconformitowo-kyussowym Load? Kiełbasa kasuje torcik ananasowy? Napisz jeszcze, że Lars to chuj bo na Reload nie ma blastów. Jakie to typowe, Meta jest chujowa, bo jest chujowa.
To są zespoły z tej samej ligi (chociaż tak różne stylistycznie), całościowo pięknie się uzupełniają zapewniając szeroką gamę doznań.
Yare Yare Daze
-
535
Panowie nie róbcie ze mnie wariata. Nie chce mi się teraz szukać, ale cały czas każdy z Was pisze, oświadcza, że coś jest lepsze od czegoś. Mało z tym przyznajecie punkty, rzucacie nierównościami. Dlaczego nagle w tym wypadku to nie działa? Lepsze to lepsze i koniec.
-
535
Żeby tak o kimś lub o czymś napisać, musiałbym być Tobą. Znajdź choć jedno złe lub wulgarne słowo, zdanie lub określenie mojego autorstwa na temat M lub innego zespołu. Masz duże pole do popisu, ponad 7000 tysięcy postów.hcpig pisze: Napisz jeszcze że Lars to chuj bo na Reload nie ma blastów. Jakie to typowe, Meta jest chujowa bo jest chujowa.
- Adrian696
LOL a Ty porównujesz tylko te płyty które sa identyczne :)hcpig pisze:Porównujesz Reign in Blood z Ride the Lightning? Co te płyty mają wspólnego poza nalepką thrash?
skoro nie lubie ananasa, to chyba logiczne ze takhcpig pisze:Kiełbasa kasuje torcik ananasowy?
przestan pierdolic jak dziecko z piaskownicy :) Meta nagrała chujowe płyty, aktualnie nadal gra chujowo, ale nikt jej nie odbiera geniuszu pierwszych 4 strzałówhcpig pisze:Jakie to typowe, Meta jest chujowa bo jest chujowa.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- hcpig
Nie bierz tak do siebie tego, nie stanowisz jednoosobowego frontu anty-Metallica :) ale to jest jednak taka retoryka, Slayer nagrywa lepsze płyty niż Metallica bo tak i chuj, no i do tego autorytatywne figury typu 'tak trudno to przyznać?' no sorry następne może być i Meta to gówno bo to gówno + ankieta czy Metallica to gówno i dlaczego nim jest.535 pisze:Żeby tak o kimś lub o czymś napisać, musiałbym być Tobą. Znajdź choć jedno złe lub wulgarne słowo, zdanie lub określenie mojego autorstwa na temat M lub innego zespołu. Masz duże pole do popisu, ponad 7000 tysięcy postów.
Yare Yare Daze
- Adrian696
sugerujesz ze St Anger to nie jest chujowa płyta?? przeciez to dno dna :)hcpig pisze:Nie bierz tak do siebie tego, nie stanowisz jednoosobowego frontu anty-Metallica :) ale to jest jednak taka retoryka, Slayer nagrywa lepsze płyty niż Metallica bo tak i chuj, no i do tego autorytatywne figury typu 'tak trudno to przyznać?' no sorry następne może być i Meta to gówno bo to gówno + ankieta czy Metallica to gówno dlaczego jest nim.
fanboye Metki zachowuja sie schematycznie - napisz ze nagrała swietne płyty - klask klask klask, napisz ze pozniejsze sa gówniane i ta sama osoba nagle jest antymetalikowym frontem :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.