METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Re: METALLICA
Mało to ciulów paraduje po mieście w tshirtach Slayera, a jak takiego przycisnąć to zna otwieracza i zamykacza z RiB, a gdy spytasz o skład kapeli to zamiera? Nie raz nie dwa się takich gimbusów dla hecy przyciskało ;)
- Aron
- postuje jak opętany!
Też byłem i widziałem tam cały przekrój społeczeństwa, od dziesięcioletnich dziewczynek do gości w wieku przedemerytalnym.Block69 pisze:To też jest prawda, bo teraz do Warszawy pojechało sporo moich znajomych, którzy z metalem nie mają nic wspólnego.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
;-) przypomniały mi sie stare czasy, kiedy na postawione pytanie skład i wszystkie płyty, za złą odpowiedź można było wracać do domu ze szmata zamiast koszulki;-)
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
A w tym co dziwnego? Nie zdarzało Ci się "obadywać" głośnych wydarzeń kulturalnych? Czy to płyta, czy książka, czy film?Nasum pisze:Ja znam takich którzy poszli na Metallicę, Madonnę, U2 - bo to duże nazwy, i trza obadać.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
-
Muzyka łączy pokolenia. ;-)Aron pisze:Też byłem i widziałem tam cały przekrój społeczeństwa, od dziesięcioletnich dziewczynek do gości w wieku przedemerytalnym.Block69 pisze:To też jest prawda, bo teraz do Warszawy pojechało sporo moich znajomych, którzy z metalem nie mają nic wspólnego.
- Kraft
U nas były nawet przypadki śmiertelne, powaga. Nie mówiąc o systematycznych wojnach z łysymi, później zluzowali. Z mojej mieściny pochodzi też założyciel polskiego Temple... Się działo kiedyś. ;)Nasum pisze:;-) przypomniały mi się stare czasy, kiedy na postawione pytanie skład i wszystkie płyty, za złą odpowiedź można było wracać do domu ze szmata zamiast koszulki;-)
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
A jakby to rzutować na dyskografię i zawęzić, wychodzi, że pierwsze 3 płyty, ze wskazaniem na 3-cią, podobają się nawet ludziom, którzy nie słuchają ciężkiej muzyki, a przy tym są naprawdę świetnymi albumami.Block69 pisze:To też jest prawda, bo teraz do Warszawy pojechało sporo moich znajomych, którzy z metalem nie mają nic wspólnego.
Wiem, bo małżonka bardzo lubi Mastera. :)
Znowu wychodzi, jak to już ktoś wcześniej celnie ujął: siłą Metallicy zawsze było promieniowanie na mainstream. Wyglądam szeregowego Obviousa za ten post!
Kerosene keeps me warm.
-
Ale ja wcale nie mówię że to coś złego czy dziwnego - po prostu stwierdziłem fakt, że tacy ludzie pojawiają się na takich koncertach i tyle.Morph pisze:A w tym co dziwnego? Nie zdarzało Ci się "obadywać" głośnych wydarzeń kulturalnych? Czy to płyta, czy książka, czy film?Nasum pisze:Ja znam takich którzy poszli na Metallicę, Madonnę, U2 - bo to duże nazwy, i trza obadać.
- Morph
- Kontakt:
-
O przypadku śmiertelnym nigdy nie słyszałem, ale z łysymi było czasem parno. Chociaż oni bardziej polowali na punków, których w moich okolicach było więcej. Później wszystko jakoś ucichło.Kraft pisze:U nas były nawet przypadki śmiertelne, powaga. Nie mówiąc o systematycznych wojnach z łysymi, później zluzowali. Z mojej mieściny pochodzi też założyciel polskiego Temple... Się działo kiedyś. ;)Nasum pisze:;-) przypomniały mi się stare czasy, kiedy na postawione pytanie skład i wszystkie płyty, za złą odpowiedź można było wracać do domu ze szmata zamiast koszulki;-)
-
u mnie łysi z metalowcami zawsze mieli sztamę. najbardziej się obrywało punkom :)
-
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
- Skaut
ufff, może im się ten projekt przesunie w czasie i przez następne kilkanaście lat będą tylko nad nim pracować.shitfun pisze:http://www.metalinjection.net/latest-ne ... stage-show
Coś tam było! Człowiek!
-
Nie dalej jak wczoraj (dzisiaj rano) słuchałem debiutu RATM i tak sobie jakoś pomyślałem, że Metllica być może chciała stworzyć podobne brzmienie męcząc się z St. Andrzej. Tylko, że to co jednym przychodzi naturalnie u innych powodować może rozstrój nerwowy (wliczając w to słuchaczy). Cóż, jak mawiają kociewiacy - z gówna laurki nie zrobisz. - boorgh!
-
Byłem w Katowicach w 1987 i to w zupełności wystarczy.Riven pisze:I żeby nie było - Metallica na żywo to fajny show i z pewnością coś, co każdy powinien choć raz zobaczyć. Ale raz spokojnie styknie.
-
Właśnie jednym z moich grzechów głównych jest to, że nie widziałem ich nigdy na żywo. I co by nie mówić, to WIELKI kurwa zespół!
- Shamrock
- zaczyna szaleć
ja ostatnio byłem niby na ich koncercie, ale głównie na ekran wielkości sceny patrzyłem. nie wiem czy sie liczy
-
- postuje jak opętany!
Dyskoteka.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Muzycznie nie ma się nic do zaoferowania, to się wymyśla takie głupoty.Nothingface pisze:
Dyskoteka.
support music, not rumors
- Adrian696
- zahartowany metalizator
przestancie oboje pierdolic głupoty - to jest KLASYKA ROCKa - gdzie takiemu Black Sabbath do Metki... gdzie wszystkim do MetkiRattlehead pisze:Muzycznie nie ma się nic do zaoferowania, to się wymyśla takie głupoty.Nothingface pisze:
Dyskoteka.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.