SLAYER vs METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ

SLAYER czy METALLICA

Slayer
75
49%
Metallica
30
20%
Acid Drinkers
10
7%
Vesania
38
25%

Liczba głosów: 153
535

Re: SLAYER vs METALLICA

26-05-2012, 20:42

Mistrz pisze:tylko czwarta nierówność jest prawdziwa :)
I kolejny Mistrz wykreślony z cechu i notatników oraz panoramy firm...
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

26-05-2012, 20:45

Scaarph pisze:edit: swoją drogą to zupełnie mi się nie podoba jak, nawet gdy przyznaję że wolę metallicę, to i tak mi próbujesz wmówić, że jednak wolę slayer :)
Nie no, teraz konkretnie zaargumentowałeś i to do mnie przemawia.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

26-05-2012, 20:45

Adrian696 pisze:tak jak udowodniłes kiedys spustami na Dying Fetus ze sie nie znasz na Death Metalu
W sensie, że jeśli ktoś lubi Dying Fetus to oznacza to, że nie zna się na death metalu?
535

26-05-2012, 20:46

Adrian696 pisze:
Scaarph pisze: Ride The Lightning >= Hell Awaits
Master Of Puppets >= Reign In Blood
...And Justice For All >= South Of Heaven
i wylatujesz z FB ;)
Ja, choć wiara i szlachetne urodzenie , mi nie pozwala, mógłbym nawet na te równania przystać, ale tylko pod jednym warunkiem, że suma równań jest znacznie mniejsza od FOAD.

Ostatnio zmieniony 26-05-2012, 20:48 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

26-05-2012, 20:48

błagam, panie kolego. faod w to nie mieszaj :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

26-05-2012, 20:48

ultravox pisze:
Adrian696 pisze:tak jak udowodniłes kiedys spustami na Dying Fetus ze sie nie znasz na Death Metalu
W sensie, że jeśli ktoś lubi Dying Fetus to oznacza to, że nie zna się na death metalu?
czyli tez sie nie znasz ;) nie nie - nie o tym mowa - ale nie stawia sie 2-3 ligi nad prekursorami gatunku, bo to debilizm
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
[V]
mistrz forumowej ceremonii

26-05-2012, 20:51

antek_cryst pisze:
[V] pisze:
Riven pisze:jestem prawie pewien, ze King wspominal w ktoryms wywiadzie ze w tamtym czasie sporo sluchal Slipknota i to nie przeszlo bez echa na tym materiale. niskostrojone gitary, proste riffy..zwlaszcza na tle wczesniejszych albumow. sam na to nie wpadlem ale cos jest na rzeczy.
jasne,tak bylo,Kerry kocha debiut Slipknot,wszyscy to wiedza.Dziwnym nie jest bo to zajebisty death metal jest ;DD
Kerry może się zachwycać pierwszym slipknotem ( bo i jest czym ), co nie zmienia faktu, że obydwa zespoły mają zupełne inne podeście do pisania riffów, komponowania utworów. Wystarczy posłuchać obydwu płyt (debiut slipknota i GHUA) by zrozumieć, że to kompletnie inne bajki
czesc antek.

inspiracja nie musi materializowac sie tylko w tym,ze gdzies na GHUA slychac Slipknot(chociaz jak bym przysiadl z lupa to bym znalazl jakies patenty,utwory,ale to na zasadzie jakis luznych skojarzen). Slayer mógl czerpac z energii ,swiezego podejscia do tematu jaka prezentowal Slipknot w tamtym czasie,mysle ze zarówno Diabolus in Musica jak i plyta o której tu dyskutujemy troche przemeblowuja charakterystyczny styl Slayer,czuc w tym swiezosc,taka delikatna kosmetyke,widac,ze muzycy tego zespolu trzymali reke na pulsie i reagowali w mniej lub bardziej swiadomy sposób na zmiany jakie dokonywaly sie w muzyce rockowo/metalowej na przelomie wieków.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
535

26-05-2012, 20:52

vicek pisze:ludzie dajta spokój to tylko muzyka :D
Nie pierdol Viciu. Odsuń się, jeśli nie chcesz oberwać.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

26-05-2012, 20:54

[V] pisze: inspiracja nie musi materializowac sie tylko w tym,ze gdzies na GHUA slychac Slipknot(chociaz jak bym przysiadl z lupa to bym znalazl jakies patenty,utwory,ale to na zasadzie jakis luznych skojarzen). Slayer mógl czerpac z energii ,swiezego podejscia do tematu jaka prezentowal Slipknot w tamtym czasie,mysle ze zarówno Diabolus in Musica jak i plyta o której tu dyskutujemy troche przemeblowuja charakterystyczny styl Slayer,czuc w tym swiezosc,taka delikatna kosmetyke,widac,ze muzycy tego zespolu trzymali reke na pulsie i reagowali w mniej lub bardziej swiadomy sposób na zmiany jakie dokonywaly sie w muzyce rockowo/metalowej na przelomie wieków.
pozostaje jeszcze jedna kwestia - czy inspiracja jest na poziomie kompozycji czy produkcji materiału
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
535

26-05-2012, 20:56

Dzięki Vulture, piwo stawiam. Właśnie robiłem listę zakupów na poniedziałek. Jadę do Castoramy, by uzupełnić trochę sprzętu i uświadomiłeś mi swym, jak zwykle celnym stwierdzeniem, że nie mam lupy. Jestem w tym wieku , że czas się pogodzić z jej obecnością. Polecisz jakiś dobry model?
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

26-05-2012, 20:57

Adrian696 pisze:jak tata woził maluchem do przedszkola, to przez gardło nie przejdzie ze Maserati jest troche lepsze :)
Sęk w tym, że ja wolę tego "malucha" świadomie. Nie dostrzegam w Zabójcy walorów, które Ty dostrzegasz, nie w takim stopniu. O, przykładowo po latach Darkness Descends robi mi lepiej niż RiB.

PS: o co kaman z tym DF bo nie kojarzę, coś ich tam chwaliłem (jakżeby inaczej) ale żeby ponad prekursorów stawiać?
Ostatnio zmieniony 26-05-2012, 20:59 przez Kraft, łącznie zmieniany 1 raz.
[V]

26-05-2012, 20:57

Adrian696 pisze:
[V] pisze: inspiracja nie musi materializowac sie tylko w tym,ze gdzies na GHUA slychac Slipknot(chociaz jak bym przysiadl z lupa to bym znalazl jakies patenty,utwory,ale to na zasadzie jakis luznych skojarzen). Slayer mógl czerpac z energii ,swiezego podejscia do tematu jaka prezentowal Slipknot w tamtym czasie,mysle ze zarówno Diabolus in Musica jak i plyta o której tu dyskutujemy troche przemeblowuja charakterystyczny styl Slayer,czuc w tym swiezosc,taka delikatna kosmetyke,widac,ze muzycy tego zespolu trzymali reke na pulsie i reagowali w mniej lub bardziej swiadomy sposób na zmiany jakie dokonywaly sie w muzyce rockowo/metalowej na przelomie wieków.
pozostaje jeszcze jedna kwestia - czy inspiracja jest na poziomie kompozycji czy produkcji materiału
imo bardziej to drugie.kompozycyjnie zaskakuja w kilku momentach ,ale caly czas zachowuja wlasny charakter.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
[V]

26-05-2012, 20:58

535 pisze:Dzięki Vulture, piwo stawiam. Właśnie robiłem listę zakupów na poniedziałek. Jadę do Castoramy, by uzupełnić trochę sprzętu i uświadomiłeś mi swym, jak zwykle celnym stwierdzeniem, że nie mam lupy. Jestem w tym wieku , że czas się pogodzić z jej obecnością. Polecisz jakiś dobry model?
kiedy sie napijemy? he?
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

535 pisze:
aż się zesrałem
535

Kraft pisze: O, przykładowo po latach Darkness Descends robi mi lepiej niż RiB.
Jest to, modne, szczególnie ostatnio, ale tylko PIERDOLENIE...Nie trzeba przepraszać.
535

26-05-2012, 21:00

vicek pisze:
535 pisze:
aż się zesrałem
Potrzebna będzie "medycyna". Są preparaty ne "te" schorzenia...

Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

26-05-2012, 21:01

[V] pisze:
Adrian696 pisze: pozostaje jeszcze jedna kwestia - czy inspiracja jest na poziomie kompozycji czy produkcji materiału
imo bardziej to drugie.kompozycyjnie zaskakuja w kilku momentach ,ale caly czas zachowuja wlasny charakter.
własnie dokładnie tak samo uwazam, wiec zasadnym jest pytanie, czy to Slayer był tak zafascynowany nowymi dziwekami czy Rubin
[V]

26-05-2012, 21:04

Ciekawe zagadnienie, trzeba sie transportowac w przeszlosc i pogrzebac w dokumentacji. ;)
Heretyk

26-05-2012, 21:05

Adrian696 pisze:widze ze polemika z głuptakiem który kiedys stwierdził,ze Metallica zjada Black Sabbath trwa w najlepsze
nie no, kurwa, poważnie było coś takiego? zaraz chyba zejdę na zawał
ODPOWIEDZ