Idąc tym tropem jeszcze lepszym zespołem będzie Vader. Nie wali na niego tyle ludu co na Slayer, jest więc bardziej elitarny i nie tak pospolity (większa popularność Slayer świadczy przede wszystkim o medialności ich nazwy. Dzięki temu muzykę Slayer prawie wszyscy znają, ale nie inspirują się nią, bo i po co?). Tymczasem wykonywany przez Vader death metal jest - oczywiście w granicach metalu - uniwersalny. Dlatego inspiruje i będzie inspirował. Ewentualny argument o wpływie Slayer na inne podgatunki metalu niż death metal gówno mnie obchodzi (a hardcore to nawet nie METAL!). Wpływ Vader na death metal, a może nawet i metal jako taki, możemy zatem uznać za większy, skoro już obaliliśmy "argument demokratyczny" i zastąpiliśmy go... no właśnie, czym? ;)Pacjent pisze:Wprowadźmy do Twojego rozumowania trochę logiki. Argument demokratyczny nie ma żadnego sensu. Fakt, że dużo ludu wali na Metallicę świadczy raczej o pospolitości wykonywanej przez nich muzyki i medialności nazwy. Dzięki temu prawie wszyscy Metallicę znają, ale niewielu się nią inspiruje, bo i po co? Slayer jest bardziej elitarny, a wykonywany przez niego thrash metal jest - oczywiście w granicach metalu - uniwersalny. Dlatego od początku inspiruje i inspirował będzie. Argument o wpływie Metallici na muzykę niemetalową g... mnie obchodzi, pisałem przecież o wpływie obu kapel na metal.
METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: METALLICA
Hmm. Część tych "argumentów" można także użyć zamieniając M na S. Ja napiszę tylko tyle.[V] pisze:W najlepszych latach METALLICA = SLAYER.
ale METALLICA dzierzy palme pierwszenstwa.Za to ze oni to zaczeli,to SLAYER przychodzil na ich koncerty i otwieral jape ze zdziwienia,nie odwrotnie.To METALLICA otworzyla oczy przemyslu muzycznego na ten gatunek w latach 80tych,to METALLICA miala wielki wplyw na muzyke rockowo/metalowa ,to METALLICA zawojowala mainstream i odniosla wielki spektakularny sukces komercyjny i sprzedala 100 milionów plyt.To Metallica zapelnia stadiony,to Metallica sprawia ze tysiace nastoletnich pisiorów zaczelo sluchac tej muzyki a czesc z nich zalozyla zespoly.To Metallica nagrywala róznorodne plyty i pierdolnela z wysokosci nagrywajac film o który nikt by ich nie posadzal.A mimo to wciaz sa kurewsko wielkim i rozpoznawalnym zespolem.
Metallica to byl fenomen ,zespól zjawiskowy i jedyny w swoim rodzaju,jedynym zespolem który im dorównywal byl SLAYER ale ich zasieg razenia to tylko metal i okolice ,gdzie ten wplyw jest olbrzymi,ale to nie wszystko.
Żaden album M nie jest lepszy, niż sześć pierwszych płyt S. Niektóre są porównywalne. Nie nazywajmy słabości twardych metalowców, wielkim wpływem i inspiracją dla sceny rockowej. Nie mówię, że go w ogóle nie było, ale tworzenie takich legend jest rozpaczliwą próbą podniesienia ogólnej wartości. Ja się na to nie łapię Panie Vulture. Szacunek się należy i ja go dla M miałem i mam zawsze, ale trochę szczerości i chłodnej oceny nie zaszkodzi.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Pierdoleniem o przaśnym Vaderze, który sam powstał z inspiracji Slayerem.ultravox pisze:Idąc tym tropem jeszcze lepszym zespołem będzie Vader. Nie wali na niego tyle ludu co na Slayer, jest więc bardziej elitarny i nie tak pospolity (większa popularność Slayer świadczy przede wszystkim o medialności ich nazwy. Dzięki temu muzykę Slayer prawie wszyscy znają, ale nie inspirują się nią, bo i po co?). Tymczasem wykonywany przez Vader death metal jest - oczywiście w granicach metalu - uniwersalny. Dlatego inspiruje i będzie inspirował. Ewentualny argument o wpływie Slayer na inne podgatunki metalu niż death metal gówno mnie obchodzi (a hardcore to nawet nie METAL!). Wpływ Vader na death metal, a może nawet i metal jako taki, możemy zatem uznać za większy, skoro już obaliliśmy "argument demokratyczny" i zastąpiliśmy go... no właśnie, czym? ;)Pacjent pisze:Wprowadźmy do Twojego rozumowania trochę logiki. Argument demokratyczny nie ma żadnego sensu. Fakt, że dużo ludu wali na Metallicę świadczy raczej o pospolitości wykonywanej przez nich muzyki i medialności nazwy. Dzięki temu prawie wszyscy Metallicę znają, ale niewielu się nią inspiruje, bo i po co? Slayer jest bardziej elitarny, a wykonywany przez niego thrash metal jest - oczywiście w granicach metalu - uniwersalny. Dlatego od początku inspiruje i inspirował będzie. Argument o wpływie Metallici na muzykę niemetalową g... mnie obchodzi, pisałem przecież o wpływie obu kapel na metal.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Final Command to dla mnie podkręcone Iron Maiden i tyle. :)535 pisze:W uzupełnieniu, bo coś mi się nie zgadza.
Oczywiście i ja to wiedziałem, wszak redaktor Gaszyński o tym wspominał niejednokrotnie.
- Kraft
No, innymi słowy - był to okres kiedy wizerunek Slayera mocno wyprzedzał samą muzykę. W Mecie tego problemu raczej nie było ;)
-
Nie nie bylo jestKraft pisze:No, innymi słowy - był to okres kiedy wizerunek Slayera mocno wyprzedzał samą muzykę. W Mecie tego problemu raczej nie było ;)
-
- mistrz forumowej ceremonii
wreszcie jakas sensowna wymiana zdan z napierdalanka wiszaca w powietrzu.forum zyje.yeah
:D
:D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Idąc dalej, jak się w takim rozumowaniu odnajdzie Striborg? To jest dopiero elitarna muzyka, której nikt nie jest w stanie przyswoić.ultravox pisze:Idąc tym tropem jeszcze lepszym zespołem będzie Vader. Nie wali na niego tyle ludu co na Slayer, jest więc bardziej elitarny i nie tak pospolity (większa popularność Slayer świadczy przede wszystkim o medialności ich nazwy. Dzięki temu muzykę Slayer prawie wszyscy znają, ale nie inspirują się nią, bo i po co?). Tymczasem wykonywany przez Vader death metal jest - oczywiście w granicach metalu - uniwersalny. Dlatego inspiruje i będzie inspirował. Ewentualny argument o wpływie Slayer na inne podgatunki metalu niż death metal gówno mnie obchodzi (a hardcore to nawet nie METAL!). Wpływ Vader na death metal, a może nawet i metal jako taki, możemy zatem uznać za większy, skoro już obaliliśmy "argument demokratyczny" i zastąpiliśmy go... no właśnie, czym? ;)Pacjent pisze:Wprowadźmy do Twojego rozumowania trochę logiki. Argument demokratyczny nie ma żadnego sensu. Fakt, że dużo ludu wali na Metallicę świadczy raczej o pospolitości wykonywanej przez nich muzyki i medialności nazwy. Dzięki temu prawie wszyscy Metallicę znają, ale niewielu się nią inspiruje, bo i po co? Slayer jest bardziej elitarny, a wykonywany przez niego thrash metal jest - oczywiście w granicach metalu - uniwersalny. Dlatego od początku inspiruje i inspirował będzie. Argument o wpływie Metallici na muzykę niemetalową g... mnie obchodzi, pisałem przecież o wpływie obu kapel na metal.
The madness and the damage done.
- Scaarph
-
piec dwa piec,uderzajac z innej strony powiem ci tak:535 pisze:Hmm. Część tych "argumentów" można także użyć zamieniając M na S. Ja napiszę tylko tyle.[V] pisze:W najlepszych latach METALLICA = SLAYER.
ale METALLICA dzierzy palme pierwszenstwa.Za to ze oni to zaczeli,to SLAYER przychodzil na ich koncerty i otwieral jape ze zdziwienia,nie odwrotnie.To METALLICA otworzyla oczy przemyslu muzycznego na ten gatunek w latach 80tych,to METALLICA miala wielki wplyw na muzyke rockowo/metalowa ,to METALLICA zawojowala mainstream i odniosla wielki spektakularny sukces komercyjny i sprzedala 100 milionów plyt.To Metallica zapelnia stadiony,to Metallica sprawia ze tysiace nastoletnich pisiorów zaczelo sluchac tej muzyki a czesc z nich zalozyla zespoly.To Metallica nagrywala róznorodne plyty i pierdolnela z wysokosci nagrywajac film o który nikt by ich nie posadzal.A mimo to wciaz sa kurewsko wielkim i rozpoznawalnym zespolem.
Metallica to byl fenomen ,zespól zjawiskowy i jedyny w swoim rodzaju,jedynym zespolem który im dorównywal byl SLAYER ale ich zasieg razenia to tylko metal i okolice ,gdzie ten wplyw jest olbrzymi,ale to nie wszystko.
Żaden album M nie jest lepszy, niż sześć pierwszych płyt S. Niektóre są porównywalne. Nie nazywajmy słabości twardych metalowców, wielkim wpływem i inspiracją dla sceny rockowej. Nie mówię, że go w ogóle nie było, ale tworzenie takich legend jest rozpaczliwą próbą podniesienia ogólnej wartości. Ja się na to nie łapię Panie Vulture. Szacunek się należy i ja go dla M miałem i mam zawsze, ale trochę szczerości i chłodnej oceny nie zaszkodzi.
SLAYER tak pieknie sie starzeje i ich ostatnie plyty wciaz trzymaja tak zajebiscie wysoki poziom ze az lapiesz entuzjazm nastolatniego pryszcza ktory odkryl dla siebie thrash. A Metallica jest tak kurewsko zagubiona ,bezradna w poszukiwaniu tego co kiedys przychodzila im naturalnie, miedzy jedna butelka jacka danielsa a druga, szkoda na to patrzec, ale jak rasowa suka (pozdro Pacjent) zawsze sprawdzam ich kolejne wypociny liczac jak smarkacz na jakis przeblysk dawnej formy...
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
jak nikt,Drone tego slucha na dzialce ;DDDDKurt pisze:Idąc dalej, jak się w takim rozumowaniu odnajdzie Striborg? To jest dopiero elitarna muzyka, której nikt nie jest w stanie przyswoić.ultravox pisze:Idąc tym tropem jeszcze lepszym zespołem będzie Vader. Nie wali na niego tyle ludu co na Slayer, jest więc bardziej elitarny i nie tak pospolity (większa popularność Slayer świadczy przede wszystkim o medialności ich nazwy. Dzięki temu muzykę Slayer prawie wszyscy znają, ale nie inspirują się nią, bo i po co?). Tymczasem wykonywany przez Vader death metal jest - oczywiście w granicach metalu - uniwersalny. Dlatego inspiruje i będzie inspirował. Ewentualny argument o wpływie Slayer na inne podgatunki metalu niż death metal gówno mnie obchodzi (a hardcore to nawet nie METAL!). Wpływ Vader na death metal, a może nawet i metal jako taki, możemy zatem uznać za większy, skoro już obaliliśmy "argument demokratyczny" i zastąpiliśmy go... no właśnie, czym? ;)Pacjent pisze: Wprowadźmy do Twojego rozumowania trochę logiki. Argument demokratyczny nie ma żadnego sensu. Fakt, że dużo ludu wali na Metallicę świadczy raczej o pospolitości wykonywanej przez nich muzyki i medialności nazwy. Dzięki temu prawie wszyscy Metallicę znają, ale niewielu się nią inspiruje, bo i po co? Slayer jest bardziej elitarny, a wykonywany przez niego thrash metal jest - oczywiście w granicach metalu - uniwersalny. Dlatego od początku inspiruje i inspirował będzie. Argument o wpływie Metallici na muzykę niemetalową g... mnie obchodzi, pisałem przecież o wpływie obu kapel na metal.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Ja bym się nie chwalił, ale ołkej ;)Scaarph pisze:ja jestem w stanie przyswoić striborg :)
Ankieta METALLICA vs SLAYER rozwiąże pokojowo tę kwestię. Żadnych komentarzy, tylko głosowanie.
Drone słucha Striborg przy ognisku, a za ogrodzeniem żeruje łoś...
-
KURWA tylko nie ankiety.ankiety to smierc forum:((((((
- Scaarph
pffff też mi :) lubię też rzeczy, przy których striborg to szczyt artyzmu, mam się w sobie zamknąć z tego powodu?:)Kurt pisze:Ja bym się nie chwalił, ale ołkej ;)Scaarph pisze:ja jestem w stanie przyswoić striborg :)
Drżysz przed głosem ludu...[V] pisze:KURWA tylko nie ankiety.ankiety to smierc forum:((((((535 pisze:Ankieta METALLICA vs SLAYER rozwiąże pokojowo tę kwestię. Żadnych komentarzy, tylko głosowanie.
-
lud ciemny jest. nic nie wie :D
- beastov23
viewtopic.php?f=13&t=12046&p=824356#p824356[V] pisze:KURWA tylko nie ankiety.ankiety to smierc forum:((((((535 pisze:Ankieta METALLICA vs SLAYER rozwiąże pokojowo tę kwestię. Żadnych komentarzy, tylko głosowanie.
proszszszszsz
maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Bdb kolego, wszak to niewinna kpina była raptem. ;) Chociaż nie wierzę, że nie załapałeś.Scaarph pisze:pffff też mi :) lubię też rzeczy, przy których striborg to szczyt artyzmu, mam się w sobie zamknąć z tego powodu?:)Kurt pisze:Ja bym się nie chwalił, ale ołkej ;)Scaarph pisze:ja jestem w stanie przyswoić striborg :)