PARADISE LOST

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: PARADISE LOST

24-05-2012, 09:20

Ja nie mam zadnych. Slyszales Languish chociazby? Kierunek zaproponowany na One Second i Host byl bardzo ciekawy. Jestem jednak pewien, ze zarzucenie tego kierunku zwiazane jest najnormalniej w swiecie z utrata pewnego komfortu, który daje pozycja znanego i popularnego zespolu metalowego w swojej niszy. Slyszalem taka zabawna historie, ze Aaron Aedy mial problemy z uzyskaniem kredytu na zakup jakiejs nieruchomosci, co uzasadniano w ten sposób, ze zespól przechodzi wewnetrzna rewolucje i moze sie to zwiazac ze spadkiem popularnosci, a tym samym tantiem z koncertów i sprzedazy plyt. Niby taka tam anegdota, ale na pewno obsral gacie, hej gralem w zespole, jezdzilem po swiecie, na koncerty walily tlumy i zycie bylo kolorowe, a teraz gdy uderzamy troche z innej strony nagle stalismy sie niechcianym bekartem w wielkiej wytwórni, która nie wie jak nas promowac, bo dla fanów popu jestesmy obcy i otagowani jako METAL, a dla fanów metalu jestesmy juz poza zasiegiem.
Szkoda, ze taka jest kolej rzeczy, ale tak to niestety wyglada .W idealnym swiecie Paradise Lost graliby cos na przecieciu ambient techno i elektro rocka, Kreator rozwijalby tematy z Renewal etc etc..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

24-05-2012, 09:25

Lubię "One Second", "Host" muszę sobie przypomnieć bo bardzo dawno nie słuchałem. Kusząca jest ta Twoja wizja idealnego świata, ale w takim razie, chłopaki powinni być teraz maksymalnie sfrustrowani łojąc ten metal i opierając się na cytatach ze swoich wcześniejszych płyt. Zresztą, według mnie, to jest całkiem prawdopodobny powód tego, że magia się skończyła.
Grrrówno!
[V]

24-05-2012, 09:34

Na tej nowej plycie poza okazjonalnymi przeblyskami formy (doskonaly Solitary One) marazm wylewa sie prawie z kazdego numeru, cos w rodzaju; no kurwa nagrajmy wreszcie ten album, ile jeszcze nam brakuje? Zona na mnie czeka. Nie wiem, moze zabraklo jakiejs chemii tym razem, bo wzorce maja dobre, znów wrócili do sluchania Black Sabbath, St.Vitus, Trouble, Celtic Frost etc. tylko jakos nie przeklada sie to na ich muzyke. Dziwna sprawa, tym bardziej, ze poprzednik byl naprawde bardzo bardzo fajny.
Tragic Idol nie jest jakas spektakularna katastrofa, jest slabsza plyta bardzo dobrego zespolu, z pewnoscia poslucham ich kolejnych wydawnictw (jesli takowe beda).
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

24-05-2012, 09:39

jestem w stanie sie zgodzic pod warunkiem, ze zamienisz miejscami Faith... z Tragic Idol. Swoja droga mogliby znow pokusic sie o jakies wieksze eksperymenty, to juz ten czas chyba :)

a propos tych "innych" plyt - chetnie posluchalbym kontynuacji "procentow" My Dying Bride.
Obrazek

Obrazek
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

24-05-2012, 10:01

Mol pisze:a propos tych "innych" plyt - chetnie posluchalbym kontynuacji "procentow" My Dying Bride.
Kiedyś mogliby spróbować pójść w stronę ich najlepszej płyty - pewnie. Ale jestem pewien, że nigdy się tak nie stanie.
[V] pisze:Dziwna sprawa,tym bardziej ze poprzednik byl naprawde bardzo bardzo fajny.
Był ok, podobnie jak "In Requiem". Może wtedy była jeszcze jakaś świeżość i energia z tego powrotu do korzeni.
Grrrówno!
Awatar użytkownika
Morbid Marcin
weteran forumowych bitew

24-05-2012, 15:47

no wlasnie, ja mam wrazenie, ze, powiedzmy, te 3-4 ostatnie plyty sa tak naprawde przykladem znanego wszystkim stylu, nawiazujacego niby do najlepszych, klasycznych czasow PL, ale problem polega na tym, ze w zasadzie nic z tych plyt nie moge zapamietac. przelatuja te 3 kwadranse, a ja nie potrafie powiedziec, zeby byla tam choc jedna perelka. i jesli porownam te albumy do SOG, I albo DT, gdzie prawie kazdy numer wpadal do glowy i przez ostatnie kilkanascie lat wypasc nie moze, to niestety swiadcza one o aksamitnym staczaniu sie tej kapeli.
[V]

24-05-2012, 16:07

Zdecydowanie przesadzasz albo nie poswieciles tym plytom nalezytej uwagi.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

24-05-2012, 20:47

Plasfodeur pisze:
moonfire pisze: a że nie poszli w Hosty, uważam za błąd.
Ciekawi mnie takie podejście do Brytoli. Bo przecież w takim wypadku musisz zakładać, że starczyłoby im talentu i umiejętności, żeby robić ciekawą muzę w takich, niemetalowych klimatach. A ja mam poważne wątpliwości co do tej tezy :)
Oczywiście, warunkiem jest "jeżeli". Jeżeli panowie, mając ukryte talenty do wymyślania innego typu melodii i konstrukcji kawałków, potrafiliby tę elektroniczną formułę rozwijać, wszystko poszłoby w dobrym kierunku. Jeżeli zaś zmieniłaby się forma zewnętrzna, a melodyczny szkielet pozostałby identyczny, to mielibyśmy to samo, co teraz, ale zagrane w innym sztafażu.
Kurwa, typowa odpowiedź pseudointelektualisty. Albo, albo. :)
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

24-05-2012, 20:54

[V] pisze:
Morbid Marcin pisze:no wlasnie, ja mam wrazenie, ze, powiedzmy, te 3-4 ostatnie plyty sa tak naprawde przykladem znanego wszystkim stylu, nawiazujacego niby do najlepszych, klasycznych czasow PL, ale problem polega na tym, ze w zasadzie nic z tych plyt nie moge zapamietac. przelatuja te 3 kwadranse, a ja nie potrafie powiedziec, zeby byla tam choc jedna perelka. i jesli porownam te albumy do SOG, I albo DT, gdzie prawie kazdy numer wpadal do glowy i przez ostatnie kilkanascie lat wypasc nie moze, to niestety swiadcza one o aksamitnym staczaniu sie tej kapeli.
Zdecydowanie przesadzasz albo nie poswieciles tym plytom nalezytej uwagi.
Jest jeszcze opcja nr 3: te kilkanaście lat temu klasyczne już płyty słuchało się po kilkadziesiąt razy nierzadko raz po raz, więc musiały zostać w głowie w porównując to do ostatnich płyt przesłuchanych pewnie kilkukrotnie i na tym koniec.
[V]

24-05-2012, 20:58

Takie plyty jak Draconian czy One Second nagrywa sie raz w zyciu, wiec naiwnym jest myslec, ze wciaz beda w topowej formie nagrywajac plyte po plycie na której kazdy kawalek wryje sie w pamiec do konca zycia.
Awatar użytkownika
Morbid Marcin
weteran forumowych bitew

Odp: PARADISE LOST

24-05-2012, 21:24

KreatoR pisze:Jest jeszcze opcja nr 3: te kilkanaście lat temu klasyczne już płyty słuchało się po kilkadziesiąt razy nierzadko raz po raz, więc musiały zostać w głowie w porównując to do ostatnich płyt przesłuchanych pewnie kilkukrotnie i na tym koniec.
To mozliwe. Pytanie jednak czy dzieje sie tak dlatego, ze nie ma sie czasu na wiecej przesluchac, czy tez zwyczajnie ochoty.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

26-05-2012, 07:35

vicek pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:
vicek pisze:tak tak , lepsze jest motley crue :D
Motley Crue >>>>>>>> Def Leppard >>>>>>>> Bon Jovi >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Paradise Lost
Debiut def leppard niszczy pozostałe zespoły
Wszystko do zaorania.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

26-05-2012, 07:36

ktoś zechce mi wytłumaczyć na czym polega fenomen Paradise Lost?...dla mnie to mega przeciętność...
Obrazek
est

26-05-2012, 07:37

Masz kaca?
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

26-05-2012, 07:48

Zenek pisze:ktoś zechce mi wytłumaczyć na czym polega fenomen Paradise Lost?...dla mnie to mega przeciętność...
Dla mnie rzecz niepojęta.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

26-05-2012, 07:50

no dla mnie też, raz grają jakiś smętny death/doom bez ikry, raz kopiują Metallicę, raz Depeche...jeszcze żeby robili to lepiej od tych kapel ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

26-05-2012, 07:55

Plasfodeur pisze:Bardzo przepraszam, ale:

vs

Tutaj nie ma o czym gadać.
Weźmy na przykład to powyżej...

...i wyrzućmy przez okno.

Co-za-SMĘTY... a to jeden z ich największych "przebojów", za przeproszeniem.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

26-05-2012, 07:59

W polsce smęty się dobrze mają, Paradise Lost, Katatonia, Porcupine Tree, Anathema mają w tym kraju chyba największy fanbase w Europie...myślę, że to przez indoktrynację Kaczkowskiego nadprogramową dla organizmu dawką Marillion i Pink Floyd ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

26-05-2012, 08:03

Nigdy nie słuchałem radia - może to mnie ocaliło. :)
est

26-05-2012, 08:04

Albo pogrążyło;)
ODPOWIEDZ