MGŁA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
glut
starszy świeżak

Re: MGŁA

17-05-2012, 10:01

vvorldvvithoutshit pisze:
glut pisze:Nawet, gdyby wydać to jako 100 stronicowy booklet za cenę 30 zł to zawsze znajdzie się ktoś, kto powie, że te 100 stron to przesada, barok. To samo tyczy się samej muzyki. "WHTN" jest melodyjna, to nie ma chuja, żeby jakiś koleś nie napisał, że za melodyjna. Jeśliby była połamana, to natychmiast pojawiłaby się opinia, że jest zbyt połamana.
glut pisze:Jednocześnie wystarczy, że taki modny, zagraniczny Teitanblood wyda kilkunastominutową epkę na której i tak połowa zawartości to hałas między dwoma (w gruncie raczej przeciętnymi) kompozycjami, a polski koneser nie tylko kupi to za absurdalnie wysoką cenę, jaką za ostatnią epkę Hiszpanów żąda NED, i jeszcze będzie rozwodził się na 40 postów, jak zajebiste i natchnione rzekomo są te dwa kawałki...
Akurat przykład kiepski, bo ostatnia epka TB (na której jest jeden utwór) była z reguły na forach krytykowana za przerost formy nad treścią. Owszem początkowo panował zachwyt nad grawerem i samą muzyką, bo chłopaki mają oryginalne brzmienie i ten jeden kawałek tworzy genialny klimat, ale to nie zmienia faktu, że pozostał mały niedosyt i z tego powodu praktycznie się już o tym krążku nie mówi. A ogólne marudzenie było, jest i będzie, bo dzisiaj jakby nie patrzeć jesteśmy trochę rozpieszczeni łatwym dostępem do muzyki (sklepów internetowych jest sporo, poczta działa lepiej niż kiedyś, nielegalne źródła), więc łatwo teraz wybrzydzać z byle powodu.
Przykład jest dobry, sam to potwierdziłeś: "owszem początkowo panował zachwyt nad grawerem i samą muzyką bo chłopaki mają oryginalne brzmienie i ten jeden kawałek tworzy genialny klimat". A to, że się w miarę szybko ludzie opanowali w swojej głupocie nie zmienia faktu, że ileś tam kopii się jednak sprzedało na fali zbiorowej egzaltacji tym zespołem... ;-)
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

17-05-2012, 10:11

co nie zmienia faktu ze to zajebista EP jest
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
aginsiak
w mackach Zła

17-05-2012, 10:13

patrząc na twój post ,przeczytalem mgła z klanu..... cos w tym jest
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-05-2012, 10:34

immortal93 pisze:nicram

Które to są bardziej rozwinięte cywilizacje, z Atlantydy?
Co to jest "całe jebane Polactwo"?
Kim ty jesteś i skąd piszesz, z Izraela?
Jak bym słyszał naczelnego rabina Nowego Jorku. Na forum o muzyce zajmij się muzyką i odpierdol się od "polactwa"
Sovie się w ogóle chce?
Ogromny szacunek dla człowieka za jego profesjonalizm i za to, że wydaje dobre kapele ale nie sądzę żeby męczył się przy tym jak przy zapierdalaniu 10h na budowie. Wydaje mi się, że robi coś co lubi i że jest fanem metalu więc nie ma tu kwestii czy mu się chce.
1. Cywilizacje bardziej rozwinięte występują na zachód od Odry i na Północ od Gdyni.
2. Jebane Polactwo to większość polskiego społeczeństwa bezpośrednio wywodzącego się z terenów wiejskich, które dominowało w społeczeństwie przedprzemysłowym, a które z racji zaborów, II wojny światowej jest dominującą siłą w Polsce. Ta część społeczeństwa ciągle narzeka, mało robi, dużo chce. Wykazuje się także nikłą zdolnością do samodzielnego myślenia.
3. Należę do gatunku homo sapiens sapiens. Nie, nie piszę z Izraela.
4. Nigdy nie słyszałem naczelnego rabina NY, ale skoro jesteś częstym słuchaczem jego kazań to napisz jakąś ciekawostkę na jego temat. Rozumiem, że zaliczasz siebie do "polactwa" i mój post bezpośrednio Cię dotknął?
5. Jak sądzę Sovie się chce. Gdyby się nie chciało, to pewnie płyty same się nie pakowały i nie wysyłały. Rozumiem, że w równoległym wszechświecie "polactwa" jest zupełnie inaczej?
Plastek pisze:Odpuść sobie pisanie do nicrama, to upośledzony zjeb, który i tak ci z sensem nie odpowie.
LOL
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

17-05-2012, 10:45

To mówicie że dobra ta Mgła?Warto w ciemno kupić?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
immortal93
rozkręca się

17-05-2012, 10:50

Spierajmy się na temat muzyki do upadłego. Nie ma problemu. Ale nie obrażaj Polaków na polskim forum bo to nieładnie. Tyle.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

17-05-2012, 10:52

Polacy =/= polactwo
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
maciek z klanu

17-05-2012, 10:52

80% Polacy = polactwo
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-05-2012, 11:00

immortal93 pisze:Spierajmy się na temat muzyki do upadłego. Nie ma problemu.
Obrazek
immortal93 pisze:Ale nie obrażaj Polaków na polskim forum bo to nieładnie. Tyle.
Nie obrażam Polaków, bo
Morph pisze:Polacy =/= polactwo
all the monsters will break your heart
Horus
świeżak

17-05-2012, 11:50

Jak bym słyszał naczelnego rabina Nowego Jorku. Na forum o muzyce zajmij się muzyką i odpierdol się od "polactwa"
Sovie sie w ogóle chce?
Ogromny szacunek dla człowieka za jego profesjonalizm i za to, że wydaje dobre kapele ale nie sądze żeby męczył sie przy tym jak przy zapierdalaniu 10h na budowie. Wydaje mi się, że robi coś co lubi i że jest fanem metalu więc nie ma tu kwestii czy mu sie chce
to jest polactwo :

http://polaczkybiedaczky.blogspot.de/
[V]

17-05-2012, 11:52

olo1972 pisze:30 zł to za dużo?To za ile ma być za 10?Obserwując przez lata co się dzieje w tym kraju,doszedłem do wniosku,iż to nie płyty winny być tańsze,a my powinniśmy więcej zarabiać.Nie stać mnie to nie kupuję,ale gdy sytuacja finansowa się zmieni to nadrobię zaległości i luzik.Nie mam ciśnienie,żeby mieć płytę w dniu premiery...
Ta cala mgla ma takie wziecie ze sova móglby to sprzedawac po 57 zl a i tak plyty by schodzily.i byloby elitarnie;DD
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

17-05-2012, 11:55

a wracając do tematu.. całkiem udana płyta, własnie odsłuchałem.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

17-05-2012, 12:04

Wszystko przez tego nacjonalistę Raboryma z DF/LSS, tego satanistę Beliala z Moontower/HIH i już w ogóle nazistę Grubexa z TR, a kto wie czy i nie Szakala, banda anyt-biznesmenów z antysemickimi cenami się znalazła.
Awatar użytkownika
immortal93
rozkręca się

17-05-2012, 12:06

Horus pisze:

Sovie sie w ogóle chce?
Ogromny szacunek dla człowieka za jego profesjonalizm i za to, że wydaje dobre kapele ale nie sądze żeby męczył sie przy tym jak przy zapierdalaniu 10h na budowie. Wydaje mi się, że robi coś co lubi i że jest fanem metalu więc nie ma tu kwestii czy mu sie chce
to jest polactwo :

http://polaczkybiedaczky.blogspot.de/
Widziałeś kiedyś zaszczanych, obrzyganych, totalnie naćpanych wyspiarzy (Anglia, Irlandia) w sobotnią noc?
Ja miałem tę przyjemność.
Co chciałeś pokazać tymi zdjęciami, że tak wszyscy wyglądają czy że ty jesteś lepszy?
Horus
świeżak

17-05-2012, 12:16

Widziales - mieszkalem w Szkocji przez trzy lata.
Chcialem Ci pokazac, czym dla mnie jest "polactwo".
Wszyscy tak nie wygladaja. Czy jestem lepszy ? Moze troche.
Awatar użytkownika
immortal93
rozkręca się

17-05-2012, 12:22

Wszystkie złote myśli na temat "polactwa" prosze kierować do gościa ze zdjęcia. Z mojej strony to wszystko na ten temat.
Obrazek
Horus
świeżak

17-05-2012, 12:28

Wez sie nie spinaj. Sam marszalek Pilsudski zwykl mawiac o rodakach : " Mniej swieconej wody, wiecej wody z mydlem".

Po raz wtory: Polacy =/= polactwo
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

17-05-2012, 12:29

Blog zajebisty :D
535

17-05-2012, 20:29

Horus pisze:Wez sie nie spinaj. Sam marszalek Pilsudski zwykl mawiac o rodakach : " Mniej swieconej wody, wiecej wody z mydlem".
Znane jest także inne, bardziej adekwatne, powiedzenie Marszałka.
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

17-05-2012, 20:33

Wam kury szczać prowadzać nie politykę robić ?? :D
P.J.E.C.
ODPOWIEDZ