SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
535
Re: SATYRICON
Przecież to tylko zabawa, choć pewnie kilka osób, dzięki owej recenzji wyrobiło sobie zdanie na temat tej płyty.
- empir
- zahartowany metalizator
Gówna się nie bojkotuje. Je się omija.black_lava pisze:Toć to szkoda słów na te wypociny, bojkotować Dark planet kurwa!
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Nie wiem po co te reedki:moonfire pisze:Tak sobie wczoraj myślałem, że mógłby ktoś puścić reedki pierwszych czterech matexów, jedynkę i dwójkę miałem kiedyś na kasetach, ale zaginęły w akcji w czasie jakichś przeprowadzek.
Jedynka (drogo to nie chodzi):
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?rt=nc& ... 86.c0.m283
Dwójka (trochę gorzej ale też da się okazyjnie strzelić):
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=s ... m270.l1313
Trójka - 9 aukcji na allegro:
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... ory=0&sg=0
W mm'ach też leży
Czwórka - 14, w tym jeden winyl:
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... ory=0&sg=0
W sklepach na tony
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Morph
- Kontakt:
No chyba, że masz na myśli też Intermezzo II i Megiddo, ale też nie trzeba się specjalnie pocić żeby je trafić.
- Only_True_Believers
haha, ale z Ciebie wredna menda :) normalnie bym się śmiał bardziej ale w tym wypadku nie masz racji, bo nowy (od vulcano) Satyricon jest tylko biednym żałosnym cieniem tego czym kiedyś był ten zespół. Ot tak wesoła muzyczka do auta. I stylistyka tu nie ma znaczenia, to po prostu gorsza muzyka.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Morph
- Kontakt:
Lepsza wesoła muzyka do auta niż wesoła muzyka do puszczania wianków na wodzie :D
- Plastek
- Kontakt:
W końcu jakiś sensowny głos w sprawie.Only_True_Believers pisze:haha, ale z Ciebie wredna menda :) normalnie bym się śmiał bardziej ale w tym wypadku nie masz racji, bo nowy (od vulcano) Satyricon jest tylko biednym żałosnym cieniem tego czym kiedyś był ten zespół. Ot tak wesoła muzyczka do auta. I stylistyka tu nie ma znaczenia, to po prostu gorsza muzyka.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie no co wy chcecie od Now, Diabolical i The Age of Nero. Zajebiste płyty!
all the monsters will break your heart
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Przy całym moim "mam wyjebane na wczesny Satyricon" deprecjonowanie tak kompletnego utworu jak "Dawn of the New Age" jest czymś kompletnie niezrozumiałym. Sory Morfu.Morph pisze:Lepsza wesoła muzyka do auta niż wesoła muzyka do puszczania wianków na wodzie :D
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Morph
- Kontakt:
Ale ja nic nie deprecjonuję. Ba, ja nawet 2 pierwsze płyty Presatyricon lubię.
- nicram
To prawda są bdb, trzecia tylko trochę wsią zajeżdża!
- Plastek
- Kontakt:
Jak jesteś matką z dzieckiem tudzież 14-latkiem i lubisz pod skocznią krzyczeć "hir łi goł" to są na pewno świetne.nicram pisze:Nie no co wy chcecie od Now, Diabolical i The Age of Nero. Zajebiste płyty!
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Only_True_Believers
nic nie zajeżdża wsią, tylko Ty nie czujesz BM chłopaku. Stary Satyricon był na równi esencjonalnym zespołem jak Darkthrone czy wczesny Emperor. Nowe płyty są świetne, ale nie można porównywać wielkich uduchowionych dzieł (nie ważne czy słabo zagrane) do muzyki tworzonej na wielkie festiwale i otwarcia igrzysk :)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- nicram
Ale ja bardzo czuję BM. Wystarczy porównać tytułowy Nemesis Divina z trójki i z Intermezzo II. Różnica jest wyraźna. Wieś zamieniła się w mroczne, groźne miasto.
-
535
Pewnie,że Sigurd jest zabawny, ale jako gwiazda potrzebuje trochę "uwielbienia" nastolatek. Inna sprawa, że ostatnie płyty SATYRICON są przynajmniej dobre. Jednakże nic nagrane wcześniej, czy później, nie może się równać z Rebel Extravaganza.
- nicram
-
Heretyk
o ja jebie.....Only_True_Believers pisze:haha, ale z Ciebie wredna menda :) normalnie bym się śmiał bardziej ale w tym wypadku nie masz racji, bo nowy (od vulcano) Satyricon jest tylko biednym żałosnym cieniem tego czym kiedyś był ten zespół. Ot tak wesoła muzyczka do auta. I stylistyka tu nie ma znaczenia, to po prostu gorsza muzyka.
- vicek
pewnie mnie tu zajebiecie , ale wole płytę nr 2 co zrobić535 pisze:Pewnie,że Sigurd jest zabawny, ale jako gwiazda potrzebuje trochę "uwielbienia" nastolatek. Inna sprawa, że ostatnie płyty SATYRICON są przynajmniej dobre. Jednakże nic nagrane wcześniej, czy później, nie może się równać z Rebel Extravaganza.
- maciek z klanu
Raz pisze, ze fajne, a raz ze smieszne? wtf?Heretyk pisze:O ja jebie.....Only_True_Believers pisze:haha, ale z Ciebie wredna menda :) normalnie bym się śmiał bardziej ale w tym wypadku nie masz racji, bo nowy (od vulcano) Satyricon jest tylko biednym żałosnym cieniem tego czym kiedyś był ten zespół. Ot tak wesoła muzyczka do auta. I stylistyka tu nie ma znaczenia, to po prostu gorsza muzyka.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- nicram
Masz na myśli Volcano czy dwójkę Presatyricona? ;-)vicek pisze:pewnie mnie tu zajebiecie , ale wole płytę nr 2 co zrobić535 pisze:Pewnie,że Sigurd jest zabawny, ale jako gwiazda potrzebuje trochę "uwielbienia" nastolatek. Inna sprawa, że ostatnie płyty SATYRICON są przynajmniej dobre. Jednakże nic nagrane wcześniej, czy później, nie może się równać z Rebel Extravaganza.