Smartfon

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: Smartfon

10-04-2012, 11:33

ta klawiatura jest zajebista, dzieki riven
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

10-04-2012, 12:03

ano, a bedzie tylko lepsza, bo uczy sie z czasem.
z takich absolutnych essentials to polece jeszcze najlepszego playera muzycznego na smartfony - poweramp. super gui, doskonala jakosc, pelny support flacow, .cue, przegladanie folderow itp. po wersji testowej kosztuje chyba z 13 zl ale na pewno warto.
z nawigacji dobrze sprawdza sie sygic, ma pare upierdliwych rozwiazan ale mapy i route planning bardzo ok
this is a land of wolves now
DCI Hunt

25-04-2012, 15:42

Nie mam siły czytać wszystkich stron tego tematu, a połowy terminów w nim używanych nie rozumiem i nawet nie wiem czym się różni bada od androida. Kończy mi się umowa i krętacze z timobajl wydzwaniają z ofertami (nie spieszę się, bo podobno im dłużej ich olewasz tym lepsze warunki proponują) . Nie znam się zupełnie na tych gadżetach i nie potrzebuję kombajnu o możliwościach laptopa, tym bardziej, że abonament mam około 100zł i nie zamierzam dopłacać więcej niż 500zł do tego co zaproponują przy 2/3 letniej umowie. Orientuje się ktoś co można wyciągnąć sensownego w tych granicach?
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

25-04-2012, 15:45

Całkiem możliwe, że samsung galaxy 2 zmieści się w tym przedziale. Jeśli tak, to polecam ;)

Dlaczego to jest najlepszy telefon tej generacji to już pisałem parę razy, zresztą niejaki folkstorm może potwierdzić
Vitriol
weteran forumowych bitew

25-04-2012, 15:46

ja mam galaxy mini i mi pasi. dzwoni, smsy wysyła, do internetu też styka. reszta koło chuja mi lata
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
DCI Hunt

25-04-2012, 15:54

Riven pisze:Całkiem możliwe, że samsung galaxy 2 zmieści się w tym przedziale. Jeśli tak, to polecam ;)
Samsung Galaxy S2 i9100 - ten, tak?
Awatar użytkownika
Clochard
weteran forumowych bitew

25-04-2012, 16:16

Ja mam Nokie E6, bardzo sobie chwalę.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

25-04-2012, 17:01

Conflagrator pisze:
Riven pisze:Całkiem możliwe, że samsung galaxy 2 zmieści się w tym przedziale. Jeśli tak, to polecam ;)
Samsung Galaxy S2 i9100 - ten, tak?

yup. w skrocie: zajebisty ekran z niesamowita czernia (trzeba na zywo zobaczyc o co biega), bardzo wysoka wydajnosc nawet po roku od premiery, cholernie wytrzymala obudowa, dobra jakosc dzwieku, fajny form factor (lekki, cienki, nic nie trzeszczy).
DCI Hunt

25-04-2012, 17:10

a takie coś jak samsung galaxy s albo s8500 do czegoś się nadaje? to na wypadek gdyby mi za tamten krzykneli za duzo.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

25-04-2012, 17:19

to jest poprzednia wersja, tzn. na pewno nazywala sie galaxy s, czy ma kod s8500 to nie pamietam. ekran jest podobny, rozdzielczosc i kontrast takie same, chociaz obraz zauwazalnie gorszy. glowna roznica jest taka, ze jest wyraznie wolniejszy (potrafi dostawac czkawki co w s2 praktycznie nigdy nie ma miejsca) i ma znacznie mniej solidna obudowe. ale tak poza tym to jest do dzis bardzo fajny telefon, wydaje mi sie, ze lepszy niz najnowsze propozycje z low-endu.
DCI Hunt

25-04-2012, 17:26

wiesz, ja mam samsunga wave 723, więc dla mnie każdy z nich wygląda wypaśnie :D W sumie chodzi mi głównie o to żeby był w miarę szybki, wygodny, nagrywał/wyświetlał filmy w hd, szybko wczytywał strony internetowe i miał fajny aparat ;) W sumie nie wiem co jeszcze innego fajnego mógłby mieć telefon, który będę chował do kieszeni spodni :D
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

25-04-2012, 17:36

nie wiem jak wygladaja propozycje cenowe w Twojej ofercie, ale w takim ukladzie bralbym jednak s2. zdjecia robi megazajebiste jak na telefon (przy dobrym swietle poziom kompaktowki, zreszta jak sie cofniesz strone albo dwie to wrzucilem pare zdjec na probe), a filmy hd mnie osobiscie rozpierdalaja jakoscia. no i jest po prostu wchuj plynny - nic sie nie zacina, zawsze smiga, nawet jak otworzysz sporo aplikacji. dwoch kumpli ma s1 i sam tez mialem okazje troche potestowac - nawet po paru minutach dalo sie zauwazyc spora roznice w tej materii. potrafil sie solidnie zaciac przy prostych czynnosciach. w s2 nie ma o tym mowy. to sa niby pierdoly, bo generalnie wrazenia sa podobne, ale cos takiego na dluzsza mete potrafi byc solidnie meczace. no i GUI w s2 jest znacznie lepsze i ladniejsze. domyslam sie, ze nie bedzie Ci sie chcialo grzebac przy nieoficjalnych wersjach softu, i w takiej sytuacji dwojka jest znacznie lepsza.
Awatar użytkownika
Bolt
weteran forumowych bitew

25-04-2012, 17:42

Możecie mi napisać jak to jest na dotykowych z ebookami? Da się w miarę wygodnie czytać, bo w tym roku przesiadka i dotykowy najprawdopodobniej (zresztą nie wiem czy jeszcze "zwykłe" oferują ;) )? Będę wdzięczny za odpowiedź.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

25-04-2012, 17:49

przeczytalem z ekranu s2 do tej pory ok 200 stron i nie ma zadnego problemu. oczywiscie nie zastapi to prawdziwej ksiazki, ale spokojnie daje rade kiedy nie ma jej pod reka. oczywiscie ekran musi miec odpowiednia rozdzielczosc - s2 ma wystarczajaca, a do tego ekran samoled+ w "nocnym" trybie (czarne tlo/bialy tekst) wyswietla tekst po prostu zajebiscie.

jesli chodzi o soft to masz oczywiscie amazon kindle, b&n nook no i bardzo fajne aldiko, ktore ma ogromna baze darmowych ksiazek z public domain i nie tylko.

patrz generalnie na ekran, jest to wazna sprawa.
Awatar użytkownika
Bolt
weteran forumowych bitew

25-04-2012, 17:51

Ok, dzięki wielkie :)
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

25-04-2012, 18:00

btw, zareklamuje, na Aldiko jest za darmo jedna z najlepszych ksiazek scifi jakie czytalem, gniotaca zalosny wybryk ewolucji jakim jest swiadomosc: BLINDSIGHT :D przeczytalem calosc z telefonu i pelen komfort. o/
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

25-04-2012, 20:00

Warto porównać oferty operatorów na tego typu stronach http://skrzydelko.pl/
Bo często za lojalność wobec operatora przepłacamy za telefon a i oferte ma się nienajlepszą. Zawsze warto sprawdzić co ma konkurencja choćby po to aby ponegocjować.
DCI Hunt

25-04-2012, 21:18

empir pisze:Warto porównać oferty operatorów na tego typu stronach http://skrzydelko.pl/
Wygląda na to, że timobajl nie ma żadnej oferty z tym samsungiem.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

25-04-2012, 21:20

Conflagrator pisze:
empir pisze:Warto porównać oferty operatorów na tego typu stronach http://skrzydelko.pl/
Wygląda na to, że timobajl nie ma żadnej oferty z tym samsungiem.
ale co Cie trzyma u niemców :) teraz zabierasz numer i idziesz tam gdzie maja lepsze warunki i fony
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
ODPOWIEDZ