Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
chcialem ostatnio wrzucac, ale powiedzialem sobie ze nie chce mi sie zakladac nowego topica :)
z klimatow podobnych polecam bardzo MARTOLEA (gosc gral z negura bunget na OM chyba). Do tego Alin Drimus to bardzo spoko gosciu via mail. bede sciagal moze CDS od niego wiec jakby ktos byl chetny to pisac. na jutube jest pelno linow.
Om miażdży. Maiastru Sfetnic też jest bardzo dobry. DVD Focul Viu też bardzo spoko. Niezłe instrumenty mają.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Conflagrator pisze:A dalej jest jeszcze lepiej. Swoją drogą myślałem, że za box trilogy będę musiał się wybulić ze 150 zł, a wpadł za połowę tej ceny. Swoją drogą płyty z tego boxu były/są również sprzedawane oddzielnie, więc limitowany to był chyba głównie ten kartonik, w który wsadzone są 3 CD. :)
Na stronie piszą, że to wydanie ma "lots of extras". Co tam takiego dodali? Bo wiem, że w tych późniejszych są jakieś alternatywne wersje albumów z prób czy czegoś tam.
Conflagrator pisze:A dalej jest jeszcze lepiej. Swoją drogą myślałem, że za box trilogy będę musiał się wybulić ze 150 zł, a wpadł za połowę tej ceny. Swoją drogą płyty z tego boxu były/są również sprzedawane oddzielnie, więc limitowany to był chyba głównie ten kartonik, w który wsadzone są 3 CD. :)
Na stronie piszą, że to wydanie ma "lots of extras". Co tam takiego dodali? Bo wiem, że w tych późniejszych są jakieś alternatywne wersje albumów z prób czy czegoś tam.
Nic nie dodali. Alternatywne okladki wszystkie w jednym stylu. 3 jewelcase owiniete slabej jakosci szorstkim kartnonem z grafika. tyle.
+1000 ja jako wielki fan Negura Bunget moge powiedziec, ze dla mnie NG skonczyla sie na wybitnym i genialnym OM, sam Negru nie daje rady... Teraz jest juz tylko DORDEDUH, wiec cos dla fanow
Ja uważam, że Vîrstele Pamîntului to jeszcze bardzo dobra płyta. Omowi ustępuje, ale ówczesny skład naprawdę dawał radę (tak w studio, jak i na żywo). Za to Poartã de dincolo jest bardzo słaba. Psuje ją głównie okropny wokal Ageru. Na szczęście go wywalili, zatrudnili blackmetalowca i może coś jeszcze z nich będzie. Nowy utwór, który grali gdzieś tam jakiś czas temu rokuje dobrze.
Za to Dordeduh udostępnił nową wersję Cumpăt, która znajdzie się na albumie. Na razie uczucia mam dość mieszane, ale to może dlatego, że wersję z epki znam na pamięć i nowe elementy w tej za każdym razem mnie zaskakują. Za to przeokropnie podoba mi się brzmienie. Czyste, klarowne i nienowocześnie dynamiczne. Nie mogę się doczekać, aż posłucham tego na normalnym nośniku.